0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
فناوریهای نوین افزایش دهنده کیفیت شیمیایی و ميکروبي مواد غذایی
نویسندگان :
زهرا نظیری
1
شهرزاد یونسیان
2
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
بستهبندی مواد غذایی،صنایع غذایی،فناوری های نوین،کنترل کیفیت مواد غذایی
چکیده :
استفاده از فناوری های نوین در صنایع غذایی و بسته بندی به دلیل تقاضای مصرف کننده براي بهبود کیفیت و ایمنی و سهولت استفاده، پیشرفت هایی چشمگیری داشته است. بسته بندی یک بخش جدایی ناپذیر از صنعت مواد غذایی می باشد که با ایمنی و کیفیت مواد غذایی در ارتباط است و مواد غذایی را در برابر آسیب ها و آلاینده ها تا زمان رسیدن به دست مصرف کننده حفظ می کند و در بازاریابی محصولات غذایی نیز نقش دارد. روش های بسته بندی به دسته هاي سنتی یا غیر فعال، فعال و هوشمند تقسيم بندي مي شود. خصوصیات یک بسته بندی خوب، زیست تخریب پذیری، جلوگیری از ایجاد یا ورود گازهای O2 و CO2، داشتن ترکیبات فعال، مواد ضد میکروبی و آنتی اکسیدان مي باشد تا با خاصیت بازدارندگی از ایجاد شرایط نامطلوب و نیز حفظ شرایط مطلوب در محصول موجب افزایش ماندگاری و ایمنی محصولات غذایی شوند. علاوه بر این، استفاده از حسگرهای زیستی یا بیوسنسورها یک روش جدید برای شناسایی باکتری های بیماری زا و مواد شیمیایی ایجاد شده در مواد غذایی می باشد. سنسورها در زمان سریع و با حساسيت و دقت بالا، مصرف کننده را از سلامت و کیفیت مواد غذایی آگاه می کنند. مجموعه استفاده از نانوتکنولوژی و بسته بندی های فعال و هوشمند به همراه استفاده از سنسورها و بیوسنسورها باعث ایمنی، کیفیت و ماندگاری بیشتر مواد غذایی شده و از بیماری ها و مسمومیت های غذایی جلوگیری می کنند و همچنین باعث کاهش ضایعات مواد غذایی می شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی بیان ژن HSPA5 براساس پروفایل ریزآرایه هیپوفیز قدامی دو لاین سبک و سنگین وزن مرغ گوشتی
یدالله بدخشان
شناسایی و معرفی تعدادی از قارچهای ماکروسکوپی استان خراسان رضوی و بررسی اثرات آنتاگونیستی آنها
سیما چوب تراش ابرده - مجتبی ممرآبادی - حمید رضا شرقی
مطالعه اسیدهای چرب روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت، راهکاری برای استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی
نجمه سلیمانی - بهمن پناهی - فاطمه دریجانی
Review of Biological Fertilizers and Biotechnological Approaches for Sustainable Agriculture: Reducing Chemical Pesticide Dependency
Hosein Yousefi
کوتاه بر استفاده از رزماری در تغذیه نشخوارکنندگان
مرضیه رفیعی - جمیل بهرام پور
بررسی امنیت غذایی در روستاهای منطقه غرب تالاب جازموریان
محسن عادلی ساردوئی - سمیه نقوی
اولین گزارش از شناسایی ویروس موزائیک زرد لوبیا (Potyvirus phaseoluteum) از گیاه فریزیا از ایران
سید عبداله معراجی نیا - احمد حسینی - علی پور خالویی
A Review of Gluten-Free Cereals, Pseudo-Cereal Processing, and Food Products
Reza Pourhassani - Azam Ayoubi
کاربرد کودهای زیستی، رویکردی برای اصلاح مراتع و افزایش تولید علوفه
محدثه امیری - سیف اله فیضی خانقاه
نقش پرندگان مهاجر در انتشار سویههای Salmonella زئونوز و تهدیدات آن برای سلامت عمومی
فاطمه متفکر - امیر حسین رضازاده شیرازی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4