0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
فناوریهای نوین افزایش دهنده کیفیت شیمیایی و ميکروبي مواد غذایی
نویسندگان :
زهرا نظیری
1
شهرزاد یونسیان
2
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
بستهبندی مواد غذایی،صنایع غذایی،فناوری های نوین،کنترل کیفیت مواد غذایی
چکیده :
استفاده از فناوری های نوین در صنایع غذایی و بسته بندی به دلیل تقاضای مصرف کننده براي بهبود کیفیت و ایمنی و سهولت استفاده، پیشرفت هایی چشمگیری داشته است. بسته بندی یک بخش جدایی ناپذیر از صنعت مواد غذایی می باشد که با ایمنی و کیفیت مواد غذایی در ارتباط است و مواد غذایی را در برابر آسیب ها و آلاینده ها تا زمان رسیدن به دست مصرف کننده حفظ می کند و در بازاریابی محصولات غذایی نیز نقش دارد. روش های بسته بندی به دسته هاي سنتی یا غیر فعال، فعال و هوشمند تقسيم بندي مي شود. خصوصیات یک بسته بندی خوب، زیست تخریب پذیری، جلوگیری از ایجاد یا ورود گازهای O2 و CO2، داشتن ترکیبات فعال، مواد ضد میکروبی و آنتی اکسیدان مي باشد تا با خاصیت بازدارندگی از ایجاد شرایط نامطلوب و نیز حفظ شرایط مطلوب در محصول موجب افزایش ماندگاری و ایمنی محصولات غذایی شوند. علاوه بر این، استفاده از حسگرهای زیستی یا بیوسنسورها یک روش جدید برای شناسایی باکتری های بیماری زا و مواد شیمیایی ایجاد شده در مواد غذایی می باشد. سنسورها در زمان سریع و با حساسيت و دقت بالا، مصرف کننده را از سلامت و کیفیت مواد غذایی آگاه می کنند. مجموعه استفاده از نانوتکنولوژی و بسته بندی های فعال و هوشمند به همراه استفاده از سنسورها و بیوسنسورها باعث ایمنی، کیفیت و ماندگاری بیشتر مواد غذایی شده و از بیماری ها و مسمومیت های غذایی جلوگیری می کنند و همچنین باعث کاهش ضایعات مواد غذایی می شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
فراوردههای گوشتی تخمیری عملگرا
مهلا الهی نیا
Life Cycle Assessment (LCA) – A Necessity for The Sustainable Food Systems
Mahta Samadi
توسعه پایدار توسعه روستایی بر تاکید در دانش بومی
بهمن خسرویپور
نوآوریها و کاربردهای خشککن غلتکی برای خشککردن مواد غذایی
فخرالدین صالحی
بررسی و مقایسه دستگاههای تمام اتوماتیک وکیوم فرمینگ از نظر میزان برق مصرفی در سرعتهای مختلف وکیوم
مهرداد قاسمی نژاد
ارزیابی کیفیت برخی از منابع آب زیرزمینی شهرستان مهریز با استفاده از شاخص کیفیت منابع آب ایران (IRWQI)
مهدی نصیریان - ناصر برومند
بررسی رابطه بین ارزشافزوده بخش کشاورزی و مصرف انرژی (مدلسازی با روش خودرگرسیون برداری در ایران)
علیرضا کرباسی - سارا بزرگ چنانی
Nano-Biosensors: Revolutionizing Smart Food Packaging for Enhanced Safety and Quality Monitoring
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
مروری بر تأثیر عوامل ضدکلوخهای شدن بر ویژگیهای کیفی پودر خرما
کیمیا شفیعی زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی
بهبود چقرمگی فیلمهای خوراکی سدیم کربوکسی متیل سلولز با استفاده از ترکیبات طبیعی غنی از امگا ۳
آرین نهال کار - احمد رجایی نجف آبادی - حسین میرزایی مقدم
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2