0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مطالعهی اثر محلولپاشی اسيد آمينه آرژینین بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دانهالهای پسته رقم بادامی ریز زرند تحت تنش سرما
نویسندگان :
حسین سجادیان
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
آرژینین،بادامی ریز زرند،قندهای محلول،نشت یونی
چکیده :
در اوايل بهار تنش سرما در درختان پسته خسارتهاي زيادي ایجاد می کند. این پژوهش به منظور مطالعه اثر اسیدآمینه آرژینین در افزایش تحمل به سرمای دانهال های پسته رقم بادامی ریز زرند از طریق بررسی برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بهصورت فاكتوريل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفي در سه تکرار انجام شد. محلولپاشي اسيدآمينه آرژينين با غلظتهای 0، 75، 150 و 250 ميكرومولار بعد از شروع رشد رویشی دانهال ها در گلخانه انجام گردید. 72 ساعت بعد از زمان محلولپاشي، گلدان های جهت اعمال تنش سرما داخل انکوباتور قرار داده شدند. تیمارهای سرمایی 2- و 4- درجه سانتیگراد به مدت دو ساعت روی آنها اعمال گردید. طبق نتایج اسیدآمینه آرژینین بهطور معنیداری باعث کاهش نشت یونی برگ دانهال های پسته شد. بیشترین میزان نشت یونی در تیمار شاهد و کمترین میزان در غلظت 150 میکرومولار آرژینین به دست آمد. نتايج نشان داد کاربرد آرژينين سبب افزایش معنی دار مقدار پرولین در دانهال های تیمار شده نسبت به شاهد شد. بیشترین میزان پرولین در غلظت 250 میکرومولار آرژینين مشاهده گردید. همچنین كاربرد غلظتهای 150 و 250 ميكرومولار آرژينين مقدار قندهاي محلول را نسبت به شاهد افزايش داد. بر اساس نتايج بیشترین محتوای پروتئین کل برگ در کاربرد اسید آمینه آرژینین در غلظت 250 میکرومولار به دست آمد. با توجه به یافتههای پژوهش استفاده از آرژینین در دانهال های تحت تنش سرما بهطور معنیداری میزان قندهای محلول، محتوای پروتئین و میزان پرولین را افزايش و میزان نشت یونی را کاهش داد. این تغییرات فیزیولوژیکی القا شده توسط آرژینین تحمل دمای کم در دانهال ها را افزایش داد که می تواند به عنوان یک ابزار پیشگیری کننده برای محافظت از سرما استفاده شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
احیای گونههای گیاهی بومی در جهت حفظ تنوع زیستی مطالعه موردی: استان هرمزگان
شراره قاسمی
کاربردهای اینترنت اشیاء در کنترل هوشمند آبزیپروری
زینب کاظمی - مریم عبدالرحمانی
تاثیر پیوند و هیومیک اسید بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوۀ گوجهفرنگی گیلاسی (Solanum lycopersicum var. cerasiforme) تحت تنش خشکی
رضا اصغری بایقوت - شهاب محمودی تک آغاج - صدیقه اصغری بایقوت - هادی وصال نعمتی آذر
امکان تعیین ریز ماهوارههای (میکروستلایت) عقرب آندراکتونوس کراسیکودا با استفاده از دادههای ترانسکریپتومی
روشن کاکی - محمود نظری
مروری بر استفاده از عصاره پوست سبز پسته در صنعت مواد غذایی
سعیده امان الهی - سپیده خراسانی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
تعیین عملکرد دانه نخود و اجزاء آن تحت تأثیر تاریخ کاشت و سامانه خاکورزی
شهرام چوبتاشانی - حسن حیدری - محمداقبال قبادی
ترکیبات زیستی راهکار بهبود و ارتقاء پایداری اکوسیستمها
سمیه بدخشان - عنایت اله توحیدی نژاد - جلال قنبری - بهاره پارسا مطلق
طبقهبندی تنش گیاهی با استفاده از ویژگیهای برگ و یادگیری ماشین
محمدرضا بحرینی بهزادی
ارزیابی اثر جانبی حشرهکش گیاهی ماترین روی کفشدوزک هفت نقطهای Coccinella septempunctata در شرایط آزمایشگاه
ریحانه براتی
Renewable Energy and Green Technologies: Shaping the Future of Sustainable Agriculture and Environment
Somayeh Taheri - Seyed Saeid Hosseini
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2