0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مطالعهی اثر محلولپاشی اسيد آمينه آرژینین بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دانهالهای پسته رقم بادامی ریز زرند تحت تنش سرما
نویسندگان :
حسین سجادیان
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
آرژینین،بادامی ریز زرند،قندهای محلول،نشت یونی
چکیده :
در اوايل بهار تنش سرما در درختان پسته خسارتهاي زيادي ایجاد می کند. این پژوهش به منظور مطالعه اثر اسیدآمینه آرژینین در افزایش تحمل به سرمای دانهال های پسته رقم بادامی ریز زرند از طریق بررسی برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بهصورت فاكتوريل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفي در سه تکرار انجام شد. محلولپاشي اسيدآمينه آرژينين با غلظتهای 0، 75، 150 و 250 ميكرومولار بعد از شروع رشد رویشی دانهال ها در گلخانه انجام گردید. 72 ساعت بعد از زمان محلولپاشي، گلدان های جهت اعمال تنش سرما داخل انکوباتور قرار داده شدند. تیمارهای سرمایی 2- و 4- درجه سانتیگراد به مدت دو ساعت روی آنها اعمال گردید. طبق نتایج اسیدآمینه آرژینین بهطور معنیداری باعث کاهش نشت یونی برگ دانهال های پسته شد. بیشترین میزان نشت یونی در تیمار شاهد و کمترین میزان در غلظت 150 میکرومولار آرژینین به دست آمد. نتايج نشان داد کاربرد آرژينين سبب افزایش معنی دار مقدار پرولین در دانهال های تیمار شده نسبت به شاهد شد. بیشترین میزان پرولین در غلظت 250 میکرومولار آرژینين مشاهده گردید. همچنین كاربرد غلظتهای 150 و 250 ميكرومولار آرژينين مقدار قندهاي محلول را نسبت به شاهد افزايش داد. بر اساس نتايج بیشترین محتوای پروتئین کل برگ در کاربرد اسید آمینه آرژینین در غلظت 250 میکرومولار به دست آمد. با توجه به یافتههای پژوهش استفاده از آرژینین در دانهال های تحت تنش سرما بهطور معنیداری میزان قندهای محلول، محتوای پروتئین و میزان پرولین را افزايش و میزان نشت یونی را کاهش داد. این تغییرات فیزیولوژیکی القا شده توسط آرژینین تحمل دمای کم در دانهال ها را افزایش داد که می تواند به عنوان یک ابزار پیشگیری کننده برای محافظت از سرما استفاده شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Evaluation of Grain Yield and Protein Content in Wheat Genotypes under End-of-the-Season Drought Stress
Mozhgan Gholizadeh Vazvani - Hossein Dashti - Roohallah Saberi Riseh
Enhancing Microbial Efficiency through Genetic Modifications for Applications in the Food Industry
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
تحلیل چالشها و فرصتهای اقتصاد چرخهای در کشاورزی و تاثیر آن در توسعه پایدار روستایی
ساره پاکاریان - وحید ریاحی
بررسي ویژگيهاي فيزيكوشيميايي نشاستهي حاصل از ارقام مختلف سيب زميني
آرش جعفرزاده شایان - اسمعیل نصیری - زهرا اسپرورینی
جزایر بیماریزایی سالمونلا
فرزانه جلدی - سید مصطفی پیغمبری
جداسازی و شناسایی باکتریوفاژ اختصاصی استافیلوکوکوس اورئوس از فاضلاب
فاطمه شریفی - سعید حسین زاده
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
An Overview on some Studies on Roasting Process in Food Industry
Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti
شناسایی و بررسی گیاهان مورد استفاده زنبور عسل در مراتع شرق بیرجند
وحیده عبداللهی - حسین ارزانی
مروری اصلاح خاکهای سدیمی به روش نانو
آمنه قاسمی مصرمی - محمد جعفر هدایتی - راضیه گزنی - سوسن قاسمی مصرمی - علی توکلی مهر - عنایت الله نیازی اسفیانی - محمد حسین جمال آبادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2