0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر گیاه پالایی خاکهای آلوده به فلزات سنگین
نویسندگان :
آمنه قاسمی مصرمی
1
عنایت الله نیازی اسفیانی
2
سوسن قاسمی مصرمی
3
محمد جعفر هدایتی
4
1- دانشگاه زابل
2- علمی کاربردی شیراز
3- علمی کاربردی شیراز
4- دانشکاه ازاد
کلمات کلیدی :
الاینده های خاک،فلزات سنگین،گیاه پالایی،گیاه تثبیتی
چکیده :
آلودگی خاکها به فلزات سنگین از مهمترین موضوعات و مباحث چالشبرانگیز در جهان امروز است. باید به این موضوع توجه نمود که همه عناصر بهطور طبیعی در خاک وجود دارند و غلظت طبیعی آنها در خاک به عوامل زمینشناسی و جغرافیایی بستگی دارد. فرایندهایی طبیعی مانند خاکسازی و هوازدگی سنگ بستر باعث افزایش تدریجی غلظت عناصر مختلف در خاک میگردد. بشر با فعالیتهای صنعتی بیرویه و بدون رعایت موازین زیستمحیطی منجر به آلودگی محیط زیست به انواع مختلف فلزات سنگین، مواد رادیو اکتیو، مواد شیمیایی و مواد آلی مختلف گردیده است و لزوم پاکسازی محیط از این آلودگیها بهمنظور بهرهبرداری پایدار و طولانی مدت از محیط ضروری میباشد. پاکسازی محیط با روشهای مهندسی مرسوم بسیار پر هزینه و قابل اجرا در سطح کوچک میباشد و بدین علت لزوم بهکارگیری روش پالایشی مناسب احساس میشود. لازم است ذکر شود که برخی از فلزات سنگین در غلظتهای پایین برای گیاهان مواد غذایی محسوب میشوند لیکن تمام فلزات سنگین در غلظتهای بالا برای گیاهان سمیت ایجاد مینمایند. گياه پالايي فناوري استفاده از گياهان براي پاكسازي خاكهاي آلوده و يا آب مي باشد. شرط اصلي براي پالايش آلودگي خاك توسط گياهان توانايي گياه براي تحمل و رشد تحت شرايط آلوده مي باشد. آلودگی محیط زیست به وسیله فلزات سنگین از آغاز قرن بیستم به دلیل انقلاب صنعتی و رشد جمعیت باعث ایجاد مشکلات عمده بر سلامت انسان در سراسر جهان شده است. برخلاف آلودگی آلی فلزات سنگین زیست تخریب پذیر نیستند و نگرانی زیادی را برای موجودات زنده و محیط زیست ایجاد می کنند. بسیاری از این آلاینده ها سرطان زا و مضر برای سیستم عصبی و غدد درون ریز به ویژه برای کودکان هستند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Prevalence of Peste des Petits ruminants Virus in West African Dwarf Goats from Osun State Nigeria.
Olayiwola Danso - Ismaila Muritala
مروری بر نقش ترکیبات گیاهی بر عملکرد سیستم ایمنی ماهی Oreochromisniloticus
سبا ساعی - همایون قدس
ریسکها و خطرات هوش مصنوعی در کشاورزی
محمدجواد آهنگریان
کاربرد نانوساختارهای لیپیدی حاوی اسانس درمنه: بهرهگیری از آن در بستهبندی مواد غذایی
ندا نریمانی - کوثر تقوی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
تاثیر پوشش کربوکسی متیل سلولز بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی انبه برداشت شده طی زمان ماندگاري
ملیکا براهوئی کنگوری - عارفه حسنوند
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
مدیریت پایدار منابع آب و انرژی در راستای دستیابی به امنیت غذایی در استان چهارمحالوبختیاری
مریم صدیقی هفشجانی - مصطفی کرباسیون - حسنا ابراهیمی حسین آبادی
گزارش چند جنس نماتد انگل گیاهی از مزارع برنج شهرستان شوشتر
کورش عزیزی - فاطمه اسکندری - یونس علیزاده
تأثیر تنوع زیستی قارچهای خاکزی بر عملکرد اکوسیستمهای خاکی و سلامت آنها
یاسمن مظفری گودرزی - زهرا میرسلیمانی - زینب بهمنی
Lippia citriodora (lemon verbena): A Comprehensive Review of its Medicinal and Culinary Applications Accounting Phytochemistry
Mohammad-Reza Jalali - Mina Amani
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2