0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی اثرات استرس اسید اگزالیک و تلقیح قارچ بیمار زایی Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) de Bary بر تغییرات متابولیکی در آفتابگردان با استفاده از طیفسنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR)
نویسندگان :
ستار طهماسبی انفرادی
1
رضا یزد آبادی
2
داود محمدی پور
3
1- پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک
2- پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک
3- پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک
کلمات کلیدی :
Helianthus annuus،Sclerotinia sclerotiorum،دفاع گیاهی،اسید اگزالیک،طیفسنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FT-IR)
چکیده :
Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) de Bary یک قارچ پاتوژن گیاهی مهم است که به دلیل دامنه گسترده میزبان خود شناخته میشود. اسید اگزالیک، عامل بیماریزای بسیاری از قارچ های پاتوژن نکروتروفیک از جمله S. sclerotiorum است که با کلاته کردن یونهای کلسیم (Ca²⁺) و اسیدی کردن سلولهای میزبان، یکپارچگی دیواره سلولی گیاه را مختل میکند. طیفسنجی تبدیل فوریه مادون قرمز FT-IR ابزاری ارزشمند برای بررسی تغییرات شیمیایی در تعاملات گیاه وپاتوژن است. هدف: در این مطالعه، طیفسنجی FT-IR برای بررسی تغییرات متابولیکی در ساقههای آفتابگردان پس از تلقیح با اسید اگزالیک سنتتیک و فیلتره کشت قارچی انجام شد. هدف از این مطالعه مشخص کردن نقش اسید اگزالیک در فرایند عفونت S. sclerotiorum است. مواد و روشها: نسبتهای جذب نسبی کربوهیدراتها به لیگنین و همچنین زیرواحدهای اصلی لیگنین طیفها محاسبه شدند. تجزیه و تحلیل مولفههای اصلی (PCA) و این نسبتها برای برجسته کردن تفاوتها بین طیفهای گیاهان شاهد و تلقیحشده انجام شد. در حالی که الگوهای طیفی در تمامی تیمارها مشابه بودند، تفاوتهایی در شدت قلهها و جابجایی موقعیت های باندها (به سمت طول موج های بلندتر و کوتاهتر) مشاهده شد. نتایج: یافتهها نشان میدهند که علاوه بر اسید اگزالیک، عوامل بیماریزای دیگری نیز ممکن است نقشهای حیاتی در بیماریزایی S. sclerotiorum ایفا کنند و به توانایی پاتوژن در نفوذ به بافتهای گیاهی کمک کنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Passive and Active Microwave Remote Sensing in Agricultural Forecasting
Amin Rostami
Modern Methods of Disinfection and Sterilization of Food
Muhammad Kurd
مروری بر پروبیوتیکها و پریبیوتیکهای رایج در صنعت طیور
نرگس نجفی - سید مصطفی پیغمبری
بررسی تأثیرات زیست محیطی تولید گندم در نظامهای کشاورزی متنوع: چالشها و راهکارها
احسان باقری - هیمن خودکام
کوتاه بر استفاده از رزماری در تغذیه نشخوارکنندگان
مرضیه رفیعی - جمیل بهرام پور
خطر مانکوزب بر سلامت سیستم تولید مثل و باروری در جنس نر
محدثه محمدی ساردو - روح الله میرمحمودی
Towards Eco-friendly Farming: Biofertilizers as an Alternative to Chemical Pesticides
Somayeh Taheri - Seyed Saeid Hosseini
مروری بر تأثیر فناوری بینی الکترونیکی در ارزیابی تازگی و کیفیت گوشت
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
امکانسنجی تولید امولسیون پیکرینگ و کاربرد آن در تولید بستهبندی مواد غذایی
کوثر تقوی - ندا نریمانی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
Artificial Intelligence in Food Security and Safety: New Scientific Achievements in Sustainable Agriculture, with a Focus on Iran
Roya Rezaeian-Doloei - Kimia Hosseini - Mohammad Mohsenzadeh
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2