0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر ملاتونین و گابا روی رشد و عملکرد توت فرنگی در شرایط مزرعه
نویسندگان :
ناصر عسکری
1
محمد امین چروگ گرگیچ
2
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
توتفرنگی،ملاتونین،GABA،تنظیمکننده رشد،کیفیت میوه
چکیده :
امروزه استفاده از تنظیمکنندههای رشد گیاهی بهعنوان یکی از راهکارهای مؤثر در بهبود عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی، افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنشهای محیطی و بهینهسازی فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاه مورد توجه قرار گرفته است. ملاتونین و اسید گاما-آمینوبوتیریک (GABA) از جمله تنظیمکنندههای زیستی هستند که نقش مهمی در بهبود رشد و توسعه گیاهان، افزایش کارایی فتوسنتزی و کاهش اثرات تنشهای زیستی و غیرزیستی ایفا میکنند. ازاینرو، این پژوهش با هدف بررسی تأثیر غلظتهای مختلف ملاتونین و GABA بر شاخصهای رشد و کیفیت میوه توتفرنگی در شرایط مزرعه انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با تیمارهای مختلف شاهد، بدون محلولپاشی ، ملاتونین ۵۰ میکرومولار ، GABA۱۰۰ میکرومولار، ملاتونین ۱۰۰ میکرومولار GABA + ۲۰۰ میکرومولار، در دانشگاه جیرفت اجرا گردید. نتایج نشان داد که استفاده از ملاتونین و GABA تأثیر معنیداری بر ویژگیهایی همچون حجم، عرض و میزان قند میوه توتفرنگی داشت. بالاترین میزان عرض (21.50 میلیمتر)، حجم (31.22 میلیلیتر) و قند میوه (5.49 درصد) در تیمار ترکیبی 100 میکرولیتر در لیتر ملاتونین به همراه 200 میکرولیتر در لیتر GABA مشاهده شد. بر اساس یافتههای این پژوهش، استفاده از این ترکیبات میتواند بهعنوان یک راهکار مناسب در بهبود رشد و کیفیت میوه توتفرنگی توصیه شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Protective Role of Tigernut (Cyperus esculentus) Against Fluoxetine-Induced Reproductive Dysfunction in Male Wistar Rats
Samuel Olumide Ajani - Kudus Oyeyebi Dolapo - Olumide Odunayo Akinniy
Variation of Morphological traits of Festuca rubra Genotypes under Water Deficit Stress
Sara Sabertanha - Fatemeh Amini - Ali Izadi Darbandi - Seyed Ahmad Sadat Noori
اثر محلولپاشی سیلیکات پتاسیم و پتاسیم بر تراکم جمعیت پوره پسیل معمولی پسته (Agonoscena pistaciae)
حامد رجبی - محمدرضا حسنی - زهرا شیبانی - لیلا زارع
کاربرد نانوساختارهای لیپیدی حاوی اسانس درمنه: بهرهگیری از آن در بستهبندی مواد غذایی
ندا نریمانی - کوثر تقوی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
شناسایی مولکولی جمعیتهای پسیل مولد گزانگبین در استان اصفهان
سعید قاسمی - منصوره ملکیان
تاثیر بیوچار هسته خرما و کود شیمیایی بر صفات رشدی گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare L.)
ریحانه حسنی پور - محدثه شمس الدین سعید
نقش قارچهای میکوریز آربوسکولار همزیست گیاهان در جذب عناصر ریزمغذی
مرضیه کلاه کج
Vegetative and Yield Characteristics in New Prune Cultivars (P. cerasifera)
Maryam Tatari Varnousfaderani - Mohyeddin Pirkhezri
Potential Application of Magnetic Field Technology in Food Industry
Zahra Izadi
نقش گونههای باسیلوس در بهبود تحمل گیاهان به تنش خشکی: مکانیسمها و کاربردها
نگین جلیلیان - منا صراحی نوبر - خدیجه کیارستمی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4