0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
شناسایی مولکولی جمعیتهای پسیل مولد گزانگبین در استان اصفهان
نویسندگان :
سعید قاسمی
1
منصوره ملکیان
2
1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشگاه صنعتی اصفهان
کلمات کلیدی :
تبارشناسی،پسیل،جنس Cyamophila،ریختشناسی،گزانگبین
چکیده :
گزانگبین از مهمترین محصولات مرتعی و با ارزش اقتصادی و پزشکی است که در نقش مهمی در اقتصاد مردم غرب استان اصفهان دارد. کاهش جمعیت پسیل مولد گزانگبین موجب کاهش تولید و برداشت آن شده که نیازمند برنامههای حفاظتی و مدیریتی است. برنامههای مدیریت و حفاظت، مستلزم شناسایی گونه یا گونههای مولد گزانگبین است. شناسایی پسیل مولد گزانگبین با استفاده از صفات ریختشناسی انجام گرفته و عدم قطعیت در این رابطه وجود دارد. در این مطالعه، شناسایی مولکولی جمعیتهای این گونه، در استان اصفهان با استفاده از توالی ژن COI انجام شد. نتایج تبارشناسی نشان داد که تمامی نمونههای پسیل گزانگبین از جمعیتهای استان اصفهان در یک شاخه مجزا و متعلق به Cyamophila بوده و درخت تبارشناسی، جدایی آنها از سایر جنسهای پسیل را نشان داد. پسیل مولد گزانگبین از منطقه فریدنشهر نیز به گونه Cyamophila astragalicola تعلق داشته و گزارش گونه Bactericera nigricornis از این منطقه به عنوان گونهای جدید از پسیل مولد گزانگبین، ممکن است صحیح نباشد. در بررسیهای میدانی تفاوتهای ریختشناسی بیرونی (رنگ و اندازه بدن) در جمعیتهای مورد بررسی مشاهده شد. در مطالعات ریختی، انعطافپذیری فنوتیپی، که نشاندهنده توانایی یک ژن در ایجاد فنوتیپهای متعدد در شرایط محیطی متفاوت است، ممکن است به برآوردی غلط از تنوع انجامد. بنابراین روشهای ریختی در شناسایی و تفکیک گونههای پنهان با محدودیت مواجهند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مقایسه اثر نانو کلات سیلیکون و سیلیکون بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک گیاه گندم (رقم شیرودی) در شرایط تنش آلومینیوم
کورش دلاور - پگاه کاویانی
بررسی جامع آرد کامل گندم: ویژگیهای تغذیهای، روشهای تولید و چالشهای فناوری در صنعت آرد
محمد جواد هنرور میراب - مائده خجسته باغدار - سعید مطابق
ارزیابی خاصیت آنتیاکسیدانتی میوه گیاه پسته کوهی (بنه)
شکوفه حاجی هاشمی - ام البنین جهانتیغ - نسترن ایمانی فر - شیوا گرشاسبی - زهرا مهاجر
مروری بر تأثیر فناوری بینی الکترونیکی در ارزیابی تازگی و کیفیت گوشت
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
Utilizing Peanut Shell-Derived Materials in Active Packaging Systems: A Sustainable Approach to Combat Foodborne Pathogens
Seyedeh Zahra Mousavi Moghadam - Mohammad Mohsenzadeh - Roya Rezaeian-Doloei
مطالعه اسیدهای چرب روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت، راهکاری برای استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی
نجمه سلیمانی - بهمن پناهی - فاطمه دریجانی
بررسی میزان آلودگی سبزیجات و محصولات کشاورزی آبیاریشده با پسابهای حاوی سالمونلا (Salmonella)
امیر حسین رضازاده شیرازی - فاطمه متفکر - سارا مهبودی
Enhancing Microbial Efficiency through Genetic Modifications for Applications in the Food Industry
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
مروری بر اهمیت وجود و حفظ توازن اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی مادران باردار و شیرده
سیّد محمد صالح موسوی خلیجی - محدثه سادات موسوی خلیجی
The Laelapidae Family and the Biological Control Potential of Gaeolaelaps aculeifer: Advancing Sustainable Pest Management in Agriculture
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2