0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد محلولپاشی برگی نانوذرات اکسید روی بر برخی پارامترهای رشدی و فیزیولوژیکی گیاهچه خیار رقم سوپردومينوس
نویسندگان :
فاطمه سلیمانی
1
مریم مظاهری-تیرانی
2
اسرا سالاری
3
سیده عاطفه حسینی
4
حمیدرضا علیزاده
5
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- جیرفت
4- دانشگاه بیرجند
5- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
آنتوسیانین،الیسیتور گیاهی،پروتئین،نانوذره
چکیده :
نانوذرات به عنوان الیسیتورهای گیاهی، به دليل اندازه کوچک، جذب سریعتر، پایداری و اثر بخشی بالا بر رشد و عملکرد گیاهان اثر میگذارند. در مورد نقش نانوذرات بر روی گیاهان گزارشات ضد و نقیضی وجود دارد. بنابراین در پژوهش حاضر پاسخ رشدی و فیزیولوژیکی گیاهچههای خیار رقم سوپر دومینوس نسبت به نانوذرات اکسید روی شامل طول ساقه، تعداد برگ، وزن کل گیاه، شاخص تحمل وزن تر گیاه، تجمع ماده خشک، آنتوسیانین، پروتئین و قند کل مورد بررسی قرار گرفتند. برای این منظور گیاهچههای خیار رقم سوپردومینوس در سه گروه تیماری شاهد، 100 و 200 پیپیام از نانوذرات اکسید روی در سه تکرار در یک طرح کاملا تصادفی اجرا گردید. تیمارها نانوذره در مرحله دو برگی به صورت اسپری در دو روز متوالی اعمال گردیدند و 21 روز پس از اعمال تیمارها پارامترها اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده نانوذره سبب کاهش شاخصهای رشدی به جز تعداد برگ نسبت به شاهد گردید، این اختلاف در سطح 1 درصد معنیدار و اثرات سمیت در سطح 200 پیپیام بیشتر از 100 پیپیام بود. پارامترهای مربوط به وزن نسبت به طول حساسیت بیشتری نشان دادند. نانو اکسید روی نسبت به شاهد منجر به کاهش مقدار آنتوسیانینها و پروتئینها گردید. تیمار 100 و 200 پیپیام نانوذرات روی به ترتیب مقدار آنتوسیانینها را حدود 53 و 58 درصد و مقدار پروتئینها را حدود 31 و 47 درصد نسبت به شاهد کاهش داد اما بر مقدار قند کل برگ تفاوت معنیداری در سطح 5 درصد ایجاد ننمود. این نتایج ممکن است بسته به غلظت مورد استفاده، مرحله رشدی گیاه و مدت زمان تیماردهی و رقم گیاه متفاوت باشد. با توجه به نتایج به دست آمده میتوان بیان نمود حضور نانوذرات اکسید روی در غلظتهای مورد مطالعه سبب اختلال در متابولیسم سلولی شده و کاهش رشد رقم سوپر دومینوس خیار شده است. بنابراین استفاده از نانوذرات اکسید روی برای بهبود عملکرد این گیاه پیشنهاد نمیشود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تاثیر پلاسمای رادیو فرکانسی بر روی قارچ فوزاریوم بذرگندم
امیراحسان وثوقی - فاطمه بهارلونژاد - محمدعلی محمدی
مطالعهی باکتریهای مفید در سیستم بیوفلاک پرورش آبزیان
نرجس سنچولی - هاشم خندان بارانی
اثر گلایفوسیت و محصولات تراریخته (GMO) بر باروری انسان: تحلیل انتقادی از اثرات منفی و بالقوه آنها
پونه نیکوئی - غلامرضا مطلب
Nano-Biosensors: Revolutionizing Smart Food Packaging for Enhanced Safety and Quality Monitoring
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
مروری بر کاربرد کنجاله دانههای روغنی در غنی سازی فرآوردههای غذایی
زهرا آذری - علیرضا مهرگان نیکو
نقش بیوفلاک در کاهش اثرات زیستمحیطی پرورش متراکم آبزیان
امیر حسین دولخانی بوانلو - مهرداد سرخیل
مروری بر اثر اسید فولیک بر عملکرد رشد و متابولیتهای خون جوجههای گوشتی
زهره سیدی مرغکی - مژگان مظهری - زهرا رنجبری نسب - محمدصالح خاکبازبنیاسدی
روشهای نوین کنترل کیفیت در تولید پنیر پیتزا
سحر نیکوئی - رضا حاجی محمدی فریمانی - محمد بلوردی - سپیده خراسانی
بررسی و ارزیابی منابع تولید رادن و اثرات ناشی از آن بر محیط زیست و موجودات زنده
امیر قربانی - هاله قربانی - هادی قربانی
ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از مصرف کودهای نیتراته در برخی از محصولات پرمصرف کشاورزی در شهرستانهای کرمان و جیرفت
مسلم بسیج - فریده گنجوی - ایمان شریفیان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2