0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد محلولپاشی برگی نانوذرات اکسید روی بر برخی پارامترهای رشدی و فیزیولوژیکی گیاهچه خیار رقم سوپردومينوس
نویسندگان :
فاطمه سلیمانی
1
مریم مظاهری-تیرانی
2
اسرا سالاری
3
سیده عاطفه حسینی
4
حمیدرضا علیزاده
5
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- جیرفت
4- دانشگاه بیرجند
5- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
آنتوسیانین،الیسیتور گیاهی،پروتئین،نانوذره
چکیده :
نانوذرات به عنوان الیسیتورهای گیاهی، به دليل اندازه کوچک، جذب سریعتر، پایداری و اثر بخشی بالا بر رشد و عملکرد گیاهان اثر میگذارند. در مورد نقش نانوذرات بر روی گیاهان گزارشات ضد و نقیضی وجود دارد. بنابراین در پژوهش حاضر پاسخ رشدی و فیزیولوژیکی گیاهچههای خیار رقم سوپر دومینوس نسبت به نانوذرات اکسید روی شامل طول ساقه، تعداد برگ، وزن کل گیاه، شاخص تحمل وزن تر گیاه، تجمع ماده خشک، آنتوسیانین، پروتئین و قند کل مورد بررسی قرار گرفتند. برای این منظور گیاهچههای خیار رقم سوپردومینوس در سه گروه تیماری شاهد، 100 و 200 پیپیام از نانوذرات اکسید روی در سه تکرار در یک طرح کاملا تصادفی اجرا گردید. تیمارها نانوذره در مرحله دو برگی به صورت اسپری در دو روز متوالی اعمال گردیدند و 21 روز پس از اعمال تیمارها پارامترها اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده نانوذره سبب کاهش شاخصهای رشدی به جز تعداد برگ نسبت به شاهد گردید، این اختلاف در سطح 1 درصد معنیدار و اثرات سمیت در سطح 200 پیپیام بیشتر از 100 پیپیام بود. پارامترهای مربوط به وزن نسبت به طول حساسیت بیشتری نشان دادند. نانو اکسید روی نسبت به شاهد منجر به کاهش مقدار آنتوسیانینها و پروتئینها گردید. تیمار 100 و 200 پیپیام نانوذرات روی به ترتیب مقدار آنتوسیانینها را حدود 53 و 58 درصد و مقدار پروتئینها را حدود 31 و 47 درصد نسبت به شاهد کاهش داد اما بر مقدار قند کل برگ تفاوت معنیداری در سطح 5 درصد ایجاد ننمود. این نتایج ممکن است بسته به غلظت مورد استفاده، مرحله رشدی گیاه و مدت زمان تیماردهی و رقم گیاه متفاوت باشد. با توجه به نتایج به دست آمده میتوان بیان نمود حضور نانوذرات اکسید روی در غلظتهای مورد مطالعه سبب اختلال در متابولیسم سلولی شده و کاهش رشد رقم سوپر دومینوس خیار شده است. بنابراین استفاده از نانوذرات اکسید روی برای بهبود عملکرد این گیاه پیشنهاد نمیشود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Potential Application of Magnetic Field Technology in Food Industry
Zahra Izadi
پایش آلودگي فلزات سنگين در پروفيل خاك (مطالعه موردی: شهرستان یزد)
اعظم رضوی نسب - عباس علی فقیه خراسانی
ارزیابی کارایی سیلیکات پتاسیم و نانو ذرات سیلیکون در تحمل به خشکی بادام
هدیه صادقی زریسفی - سهیل کریمی - وحید توللی
امنیت غذایی در توسعه کشاورزی پایدار
بیژن کهراریان
اثرات تغییر اقلیم و تنشهای محیطی بر روند تولید محصولات کشاورزی و محیط زیست (مطالعه موردی: شهرستان اردکان)
مریم مروتی - فاطمه قطب زاده اردکانی
تشخیص باکتریهای جنس ریکتزیا در کنههای جمعآوری شده از گاوهای شهرستان عنبرآباد در سال 1398 با روش Real time PCR
محمد خلیلی - علی اصغر مظفری - حسین سلاجقه - فاطمه ناظری
مکانیابی بهینه مناطق مستعد برای جمعآوری آب باران با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) و روش (AHP)مطالعه موردی: استان سیستان و بلوچستان
سعید شجاعی
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر انرژی گسیختگی پسته دهان
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
تاثیر فلزات سنگین بر رشد و سلامت گیاهان
اسما گرمی
مدیریت کنترل سفیده بزرگ کلم، Pieris brassicae L.
آزاده خرم دل - عباس حسین زاده - اکبر قاسمی کهریزه - شهرام آرمیده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4