0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد محلولپاشی برگی نانوذرات اکسید روی بر برخی پارامترهای رشدی و فیزیولوژیکی گیاهچه خیار رقم سوپردومينوس
نویسندگان :
فاطمه سلیمانی
1
مریم مظاهری-تیرانی
2
اسرا سالاری
3
سیده عاطفه حسینی
4
حمیدرضا علیزاده
5
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- جیرفت
4- دانشگاه بیرجند
5- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
آنتوسیانین،الیسیتور گیاهی،پروتئین،نانوذره
چکیده :
نانوذرات به عنوان الیسیتورهای گیاهی، به دليل اندازه کوچک، جذب سریعتر، پایداری و اثر بخشی بالا بر رشد و عملکرد گیاهان اثر میگذارند. در مورد نقش نانوذرات بر روی گیاهان گزارشات ضد و نقیضی وجود دارد. بنابراین در پژوهش حاضر پاسخ رشدی و فیزیولوژیکی گیاهچههای خیار رقم سوپر دومینوس نسبت به نانوذرات اکسید روی شامل طول ساقه، تعداد برگ، وزن کل گیاه، شاخص تحمل وزن تر گیاه، تجمع ماده خشک، آنتوسیانین، پروتئین و قند کل مورد بررسی قرار گرفتند. برای این منظور گیاهچههای خیار رقم سوپردومینوس در سه گروه تیماری شاهد، 100 و 200 پیپیام از نانوذرات اکسید روی در سه تکرار در یک طرح کاملا تصادفی اجرا گردید. تیمارها نانوذره در مرحله دو برگی به صورت اسپری در دو روز متوالی اعمال گردیدند و 21 روز پس از اعمال تیمارها پارامترها اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده نانوذره سبب کاهش شاخصهای رشدی به جز تعداد برگ نسبت به شاهد گردید، این اختلاف در سطح 1 درصد معنیدار و اثرات سمیت در سطح 200 پیپیام بیشتر از 100 پیپیام بود. پارامترهای مربوط به وزن نسبت به طول حساسیت بیشتری نشان دادند. نانو اکسید روی نسبت به شاهد منجر به کاهش مقدار آنتوسیانینها و پروتئینها گردید. تیمار 100 و 200 پیپیام نانوذرات روی به ترتیب مقدار آنتوسیانینها را حدود 53 و 58 درصد و مقدار پروتئینها را حدود 31 و 47 درصد نسبت به شاهد کاهش داد اما بر مقدار قند کل برگ تفاوت معنیداری در سطح 5 درصد ایجاد ننمود. این نتایج ممکن است بسته به غلظت مورد استفاده، مرحله رشدی گیاه و مدت زمان تیماردهی و رقم گیاه متفاوت باشد. با توجه به نتایج به دست آمده میتوان بیان نمود حضور نانوذرات اکسید روی در غلظتهای مورد مطالعه سبب اختلال در متابولیسم سلولی شده و کاهش رشد رقم سوپر دومینوس خیار شده است. بنابراین استفاده از نانوذرات اکسید روی برای بهبود عملکرد این گیاه پیشنهاد نمیشود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی و مقایسه دستگاههای تمام اتوماتیک وکیوم فرمینگ از نظر میزان برق مصرفی در سرعتهای مختلف وکیوم
مهرداد قاسمی نژاد
امنیت غذایی در توسعه کشاورزی پایدار
بیژن کهراریان
ارزیابی روشهای مختلف تهیه قلمه برگ برای بهینهسازی افزایش زامیفولیا
نفیس عاشوری - شیرین دیانتی دیلمی - سهیل کریمی
ارزیابی کاربرد برگی ملاتونین بر خصوصیات موفولوژیک نعناع فلفلی(Mentha piperita L.) تحت تنش شوری
سحر خمسه زاده قزوینی - موسی رسولی - فاطمه برنا
انواع پلیمرهای مورد استفاده در نانوالیاف به روش الکتروریسی
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
بهبود چقرمگی فیلمهای خوراکی سدیم کربوکسی متیل سلولز با استفاده از ترکیبات طبیعی غنی از امگا ۳
آرین نهال کار - احمد رجایی نجف آبادی - حسین میرزایی مقدم
سیستمهای آبیاری با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر: کاهش مصرف آب و انرژی در کشاورزی
علی سپهوند - امیر کریم دوست یاسوری
بررسی خصوصیات جوانهزنی و خواب بذر گیاه دارویی کاکوتی (Ziziphora tenuior) در منطقه اشترانکوه استان لرستان
الهام فاریابی
پتانسیلهای اکولوژیکی و گردشگری تالاب فرهنگ آباد، شهرستان انار، کرمان
محمدحسین صیادی - ُامیر حمزه درخشانی - محمد ابراهیم صحتی ثابت - حسین هادی زاده - امین ترابی فر - حسین میرکی - نجم هادی زاده
Evaluation of Grain Yield and Protein Content in Wheat Genotypes under End-of-the-Season Drought Stress
Mozhgan Gholizadeh Vazvani - Hossein Dashti - Roohallah Saberi Riseh
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2