0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی بیان ژن مؤثر در متابولیسم اسید اولئیک در دو ژنوتیپ منتخب گلرنگ (Carthamus tinctorius L.)
نویسندگان :
فاطمه السادات مهدوی نسب
1
قاسم محمدی نژاد
2
سمیه ساردویی نسب
3
اعظم نیک بخت دهکردی
4
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان، پژوهشگاه افضلی پور، پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان، پژوهشگاه افضلی پور، پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی
3- دانشگاه شهید باهنر کرمان، پژوهشگاه افضلی پور، پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی
4- دانشگاه شهید باهنر کرمان، پژوهشگاه افضلی پور، پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی
کلمات کلیدی :
اسیداولئیک،بیان ژن،گلدهی
چکیده :
در این مطالعه، تغییرات بیان ژن در دو رقم گلرنگ با درصد اولئیک بالا و پایین طی مراحل مختلف گلدهی (0، 10، 14، 18 و 22 روز پس از گلدهی) بررسی شد. میزان بیان ژن هدف با استفاده از تکنیک Real-Time PCRاندازهگیری شد. نتایج این تحقیق به بررسی بیان ژن MSTRG.22429.1 در دو رقم گلرنگ و ارتباط آن با بیوسنتز اکسیلیپینها پرداخته است. در مراحل مختلف گلدهی، تغییرات قابل توجهی در میزان بیان ژن در رقم دو نسبت به رقم یک مشاهده شد، بهویژه در مراحل ابتدایی و میانی رشد. این تغییرات نشاندهنده فعالیت بیشتر ژن در پاسخ به توانایی رقم دو در سازگاری با شرایط است. در مراحل انتهایی رشد، کاهش بیان ژن نشاندهنده کاهش نیاز به پاسخهای دفاعی و تأکید بر اهمیت تأمین منابع برای تکامل دانهها است. این یافتهها بر نقش کلیدی ژن در فرآیندهای متابولیکی و دفاعی گیاهان تأکید دارند و میتوانند مبنای استراتژیهای بهبود ژنتیکی و زراعی گیاهان مقاوم به تنشهای محیطی و بهبود عملکرد محصول باشند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
استقرار صنایع تبدیلی مواد غذایی، راهکاری کارآمد در توسعه روستایی
بهمن خسرویپور - زینب نعامی
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر انرژی گسیختگی پسته دهان
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
انقلاب هوش مصنوعی در کشاورزی: آیندهای روشن برای تولید غذا
محمد جواد ادیبیان
مروری بر نقش هوش مصنوعی در ارتقای بهرهوری کشاورزی
مرجان حیدرزاده
واکاوی مفهوم معادله مدل بلک- شولز در فرایند قیمت گذاری اختیار معامله محصولات کشاورزی
نرگس سریع القلم - محمدرضا نوروزی
کاربرد نانوکیتوزان و اسانسهای گیاهی در توسعه فیلمهای خوراکی دارای خواص ضدمیکروبی و افزایش ماندگاری مواد غذایی
میلاد قاسم زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی - رضا حاجی محمدی فریمانی
نانوریزپوشانی اسانسهای گیاهی، خواص و کاربرد آنها
کوثر دشتی سرمدی - محمدعلی نجفی
مطالعه فرمول دندانی شتر یککوهانه (Camelus dromedrus) و مقایسه تطبیقی با سایر نشخوارکنندگان و تکسمیان
سید محسن سجادیان - سید علیرضا اشرف منصوری - مسعود عابدی
ارزیابی تأثیر پارامترهای اقلیمی سرد بر پراکنش سوسک شاخک بلند سارتا (Aeolesthes sarta Solsky) در شهرستان نیشابور
پریسا اسحاقی - وحید اعتماد - محمدابراهیم فرآشیانی - شهرام خلیقی سیگارودی - محمدحسین ارسلانلو
The Effect of Nano Emulsions to Extend the Life of Rose Cuttings Flowers
Fatemeh Amini
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4