0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی اثرات روی به دو فرم نانو و معمولی همراه با سرک نیتروژن بر عملکرد و محتوی روغن دانه کلزا
نویسندگان :
حسین موسی زاده
1
مهران محمودی
2
یوسف نیک نژاد
3
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
کلمات کلیدی :
عملکرد دانه،کلزا،نانو کود
چکیده :
هدف: جهت بررسي اثرات روی به دو فرم نانو و معمولی همراه با سرک نیتروژن بر عملکرد و محتوی روغن دانه کلزا رقم هایولا 401، آزمايش مزرعهای در استان مازندران به صورت طرح بلوكهاي كامل تصادفي با 8 تیمار و سه تكرار اجرا شد. روش کار: تیمارهای آزمایش شامل شاهد(عدم مصرف نانو روی، سولفات روی و سرک نیتروژن)، مصرف نانو روی، سولفات روی، سرک نیتروژن، نانو روی + سولفات روی، نانو روی + سرک نیتروژن، سولفات روی + سرک نیتروژن و مصرف همزمان نانو روی + سولفات روی + سرک نیتروژن بودند. نتایج: اثر تیمارها بر همه صفات بجز وزن هزار دانه معنیدار بود. با مصرف همزمان روی به یکی از فرمهای نانو یا معمولی همراه با سرک نیتروژن، صفات زراعی، عملکرد دانه و عملکرد روغن دانه افزایش ولی درصد روغن دانه کاهش یافت. حداکثر عملکرد دانه به ترتیب با میانگینهای 3918 و 3837 کیلوگرم در هکتار با تیمارهای ترکیبی نانو روی + سرک نیتروژن و سولفات روی + سرک نیتروژن حاصل شد. بیشترین درصد روغن دانه(به ترتیب با میانگینهای 17/42 و 73/41 درصد) با مصرف جداگانه نانو روی و سولفات روی ولی بیشترین عملکرد روغن دانه(به ترتیب با میانگینهای 1567 و 1513 کیلوگرم در هکتار) با تیمارهای نانو روی + سرک نیتروژن و سولفات روی + سرک نیتروژن به دست آمد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش، مصرف روی به یکی از فرمهای نانو یا معمولی در ترکیب با سرک نیتروژن به دلیل افزایش صفات زراعی، عملکرد دانه و بهبود عملکرد روغن دانه برتر از سایر تیمارها میباشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
پیامدهای تغییرات اقلیمی بر پرورش میگو و راهکارهایی برای کاهش پیامدها
میلاد جعفری - شهلا چوبچیان
اولین گزارش ویروس ساقه آبلهای سیب (Apple stem pitting virus (Foveavirus mali) , ASPV) از باغات گلابی در استان کرمان
نجمه عظیمی - احمد حسینی - خلیل ملک زاده
تأثیر تنش خشکی بر شاخصهای بیوشیمیایی Helianthus annuus
آمنه قاسمی مصرمی - فرشته عباسی - سوسن قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی - محمد جعفر هدایتی - محمود رمرودی - محمدحسین صیادی
بررسی کاربردهای اخیر فناوری مایکروویو به عنوان روش جدید خشک کردن مواد غذایی
محمدرضا بذرافشان - سید حسین حسینی قابوس
اولین گزارش بیماری لکهبرگی مرکبات ناشی از Stachybotrys chartarum
فاطمه منگلی - فرناز سیستانی - سونیا عقیقی - مهدی آزادوار - زهره لری
مدیریت کنترل سفیده بزرگ کلم، Pieris brassicae L.
آزاده خرم دل - عباس حسین زاده - اکبر قاسمی کهریزه - شهرام آرمیده
مروری بر تأثیر میکروپلاستیکها بر سلامت انسان و اکوسیستمهای دریایی: چالشها و راهکارهای نوین
ملیکا غلامی - ملینا غلامی
فراتحلیل چالشها و موانع کارآفرینی کشاورزی در ایران
فاطمه نقی بیرانوند - جعفر یعقوبی - غلامرضا مجردی
فناوری جدید و مدرن برای تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی و مدیریت ایمنی مواد غذایی
نادیا ترقی خواه - شهرک واتگر - پریا حسین زاده
ارزیابی اثرات زیست محیطی توسعه سامانههای نوین آبیاری از دیدگاه بهرهبرداران(نمونه موردی: دشت جیرفت)*
شاپور کوهستانی بهرآسمان - علی شهدادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2