0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Effect of Postharvest Application of Salicylic Acid on Quality and Storage Life of Strawberry Fruit cv. Sabrina
نویسندگان :
Mohammad Salehi Sarbijan
1
Hossein Meighani
2
Mohammad Sadat Hosseini
3
Sediqeh Afsharipour
4
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه بیرجند
3- دانشگاه جیرفت
4- دانشگاه هرمزگان
کلمات کلیدی :
Anthocyanin،Antioxidant compound،Ascorbic acid،Firmness
چکیده :
Strawberry is highly perishable fruit, mostly due to their susceptibility to mechanical injury, water loss, physiological deterioration, and microbial decay after harvest. This study aimed to investigate the effects of salicylic acid (0, 1, and 2 mM) on maintaining the quality and shelf life of strawberry fruits cv. ‘Sabrina’ during 10 days of storage at 4 ±0.5 ˚C with 90-95% RH. Physico-chemical characteristics were monitored during storage at 5-day intervals. The results showed that SA treatments and storage time had no significant effect on the total soluble solids. SA treatment substantially decreased the physiological loss in weight and fruit softness as compared to the control samples. In addition, total anthocyanin content and ascorbic acid content were higher in SA-treated fruits at the end of storage. Total phenolic content and total antioxidant activity were not affected by SA treatment. Overall, these findings suggest that SA treatment exhibits a high potential in preserving the postharvest quality of strawberry fruit.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی سطح مختلف تنش شوری بر محتوای کاروفیل و وزن خشک گیاهچه ماش (Vigna radiata L.)
رقیه عبدلی نژاد - فاطمه فتاحیان - آزیتا ببراک - بهاره پارسامطلق
پروبیوتیکها: پیوندی نوین در میکروبیوم روده و تعادل سلامت جسمی و روانی
شیما امیدی - سمیه سنجری - سحر سنجری - سارینا خواجه حیدری
Review of Biological Fertilizers and Biotechnological Approaches for Sustainable Agriculture: Reducing Chemical Pesticide Dependency
Hosein Yousefi
مروری بر مدیریت سرخرطومی حنایی خرما Rhynchophorus ferrugineus
مصطفی خنامانی
نقش فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی در تحول کشاورزی پایدار
ساجده سادات حسینی گوشکی - عنایت عباسی
مروری بر تاثیر آنزیم آلفا آمیلاز بر افزایش ماندگاری نان
عاطفه قورچی
مروری سیستماتیک بر خصوصیات شیمیایی و درمانی بادام تلخ
احسان شاهمرادی - سپیده خراسانی - کاظم جعفری نعیمی - حمید رضا اخوان
شناسایی و معرفی تعدادی از قارچهای ماکروسکوپی استان خراسان رضوی و بررسی اثرات آنتاگونیستی آنها
سیما چوب تراش ابرده - مجتبی ممرآبادی - حمید رضا شرقی
مروری بر نقش گونههای درختی در گیاهپالایی آلودگی زیست محیطی
شیدا جباری - زهرا میرآزادی - نگار اسماعیلوند
کاربرد کوانتوم داتهای کربن مبتنی بر منبع پایدار و تجدید پذیر برای بستهبندی مواد غذایی
علی ظفرمند - ایرج کریمی ثانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4