0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی رهاسازی فسفر از کودهای حیوانی و لجن فاضلاب طی زمان¬های مختلف گرماگذاری در یک خاک آهکی
نویسندگان :
لیلا زارع
1
عبدالمجید رونقی
2
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
عناصر پرمصرف،کودهای آلی،معادلات سینتیکی،معدنی شدن
چکیده :
همبستگی زمان در دسترس بودن فسفر با مراحل رشد گیاه به منظور دستیابی به عملکرد بهینه محصول و افزایش کارایی مصرف کود در سیستمهای کشاورزی پایدار امری ضروری است. این مطالعه به منظور مقایسه نرخ فراهمی فسفر و سینتیک رهاسازی آن با کاربرد کودهای آلی مختلف در طول زمان و در یک خاک آهکی انجام شد. تیمارها شامل ۴ نوع کود آلی (کود گاوی، کود گوسفندی، کود مرغی و لجن فاضلاب) و تیمار بدون کود (شاهد) و شش زمان گرماگذاری ( یک روز، یک هفته، دو هفته، چهار هفته، هشت هفته و ۱۲ هفته) بود. نتایج نشان داد که کاربرد هر چهار نوع کود آلی سبب افزایش غلظت فسفر محلول خاک در مقایسه با تیمار شاهد شد و بیشترین غلظت در تیمار کود گاوی (69 میلی گرم در کیلوگرم)، و سپس کود مرغی (50 میلی گرم در کیلوگرم) و کمترین غلظت در تیمار کود گوسفندی (32 میلی گرم در کیلوگرم) و سپس لجن فاضلاب (28 میلی گرم در کیلوگرم) بود که به ترتیب ۱۸۸، ۱۰۶، ۳۴ و ۲۲ درصد در مقایسه با تیمار شاهد (18 میلی گرم) بیشتر بود. با گذشت زمان از یک روز تا دوازده هفته، فراهمی فسفر در تمامی تیمارها به غیر از لجن فاضلاب روند افزایشی معناداری نشان داد که به صورت زیر بود: کود گاوی> کود مرغی> کود گوسفندی> شاهد. برازش داده های فسفر رها شده از مواد آلی مختلف با استفاده از معادله سینتیکی مرتبه ی صفر نیز بیانگر این مطلب بود که کود گاوی و مرغی با سرعت بیشتری فسفر را به محلول خاک آزاد می کنند. بنابراین باتوجه به اینکه کود گوسفندی و لجن فاضلاب فسفر را در مقادیر کمتر و با روند کندتری آزاد می کنند، می توانند برای اطمینان از در دسترس بودن پایدار فسفر در دوره زمانی طولانی تر و کاهش پتانسیل تجمع بیش از حد فسفر در خاک آهکی مناسب تر باشند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری اصلاح خاکهای سدیمی به روش نانو
آمنه قاسمی مصرمی - محمد جعفر هدایتی - راضیه گزنی - سوسن قاسمی مصرمی - علی توکلی مهر - عنایت الله نیازی اسفیانی - محمد حسین جمال آبادی
Modern Methods of Disinfection and Sterilization of Food
Muhammad Kurd
مدیریت کنترل سفیده بزرگ کلم، Pieris brassicae L.
آزاده خرم دل - عباس حسین زاده - اکبر قاسمی کهریزه - شهرام آرمیده
تلقیح مصنوعی در طیور: یک رویکرد کارآمد در بهبود تولیدمثل
فاطمه متفکر
تحلیل فراوانی و مشخصه یابی آلودگی میکروپلاستیکها به عنوان آلایندههای نوظهور در تالاب فرهنگ آباد، شهرستان انار، کرمان
محمدحسین صیادی - سارا امامی - محمد ابراهیم صحتی ثابت - امیر حمزه درخشانی
ارزیابی اثرات استرس اسید اگزالیک و تلقیح قارچ بیمار زایی Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) de Bary بر تغییرات متابولیکی در آفتابگردان با استفاده از طیفسنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR)
ستار طهماسبی انفرادی - رضا یزد آبادی - داود محمدی پور
ارزشگذاری سیبزمینی ارگانیک با نشان سیب سلامت در شهر شیراز
صمد عرفانی فر
کاربرد هوش مصنوعی در بستهبندیهای نوین صنعت غذا
امیرحسین ابراهیمی - علیرضا بیعوض
از مزرعه تا سفره: نقش روغن دارچین در کاهش آفات و افزایش تولید مواد غذایی سالم
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
کاربرد قارچهای همزیست برای مقابله با تنش شوری در شیرین بیان
رستم یزدانی بیوکی - حسین کاری دولت آباد - محمدحسین بناکار - حسین بیرامی - امیر پرنیان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2