0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر تغییرات دمایی بر خصوصیات جوانهزنی بذر گیاه نخود در شرایط تنش شوری
نویسندگان :
مرضیه جامعی
1
طاهره فسحت
2
فریده صادقی
3
امین الله مظفری
4
سعیدرضا حسین زاده
5
1- آموزش و پرورش خوزستان
2- آموزش و پرورش خوزستان
3- آموزش و پرورش خوزستان
4- آموزش و پرورش خوزستان
5- پژوهشکده تعلیم و تربیت استان خوزستان
کلمات کلیدی :
کلرید سدیم،حبوبات،درصد جوانه زنی،سرعت جوانهزنی
چکیده :
در راستای بررسي بر هم کنش سطوح مختلف تنش شوري و دما بر خصوصیات جوانه زني نخود آزمايشي به صورت فاکتوريل در قالب طرح کاملاً تصادفي با 4 تکرار در سال 1401 انجام شد. کشت بذرها در پتري ديش تحت دو فاكتور قرار گرفت که عبارت بودند از: 3 غلظت مختلف از تنش شوری (شامل 0، 30 و 60 ميلي مول بر لیتر کلريد سديم) و 2 تیمار دمایی (شامل 15 و 25 درجه سانتی گراد) که نمونه برداري از بذرهای جوانه زده پس از 14 روز انجام شد. نتايج نشان داد در برهم کنش تنش شوری و دما اختلاف معني داري از نظر درصد و سرعت جوانه زني، طول ريشه چه و ساقه چه، وزن خشک ساقه چه و ريشه چه وجود داشت. تنش شوري در سطح 30 ميلي مول بر لیتر کلريد سديم کاهش معني داري بر کليه صفات مورد بررسي نسبت به سطح شوری شاهد داشت. در بین سطوح دمایی، تیمار 15 درجه سانتی گراد در تمامی سطوح تنش شوری بیشترین میزان شاخص های جوانه زنی را در مقایسه با تیمار 25 درجه سانتی گراد داشت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
امکان تعیین ریز ماهوارههای (میکروستلایت) عقرب آندراکتونوس کراسیکودا با استفاده از دادههای ترانسکریپتومی
روشن کاکی - محمود نظری
شبیهسازی نیاز خالص آبیاری گیاه سیب زمینی در شرایط تغییر اقلیم با مدل کراپ وات
فاطمه بیاتانی - غلامعباس فلاح قالهری
تحول کشاورزی ایران با هوش مصنوعی: چالشها، فرصتها و راهبردهای سیاستی
معصومه والی
مروری برتاثیر استفاده از پروتئینهای تکیاخته با تمرکز بر پروتئینهای باکتریایی در جیره غذایی بر شاخصهای زیستی آبزیان
ساجده اسکافی نوغانی - امید صفری
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید چغندرقند در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - حسن حبیبی - محمد ملکان - مسعود تاجی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی
مروری بر تولید پروتئین تکیاخته از ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی
فاطمه رحمانی برکادهی - عباس عابدفر
اثرات آب شور بر ویژگیهای میکرو و ماکرو تیبیا: ارزیابی منابع آلی سلنیوم در جوجههای گوشتی
محمد دیانی - شیرین هنربخش - علی کلانتری حصاری - سیدداود شریفی
ارزیابی روشهای تولید و بهبود عملکرد پریبیوتیکها بر پایه ترکیبات گیاهی
رضا پورحسنی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
تاثیر سطوح مختلف پودر رازیانه بر ویژگیهای حسی و میکروبی کلمپه
فاطمه شهدادی
تفاوت بیان آللی در ژنهای ایمنی MHC و TLR پرندگان: مطالعه سیستماتیک
آزاده ترابی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2