0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر محلولپاشی سیلیکات پتاسیم و پتاسیم بر تراکم جمعیت پوره پسیل معمولی پسته (Agonoscena pistaciae)
نویسندگان :
حامد رجبی
1
محمدرضا حسنی
2
زهرا شیبانی
3
لیلا زارع
4
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان
4- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
پسیل معمولی پسته،دیواره سلولی،عناصرغذایی،کنترل آفات
چکیده :
کمبود عناصر غذایی از مشکلات مهم درختان پسته می باشد. درختانی که با کمبود عناصر غذایی مواجه شده اند، رشد کم تری داشته و مقاومت آنها در برابر آفات کم تر خواهد شد. در این پژوهش اثر محلول پاشی پتاسیم و سیلیکات پتاسیم و آب به عنوان شاهد بر تراکم جمعیت پوره پسیل معمولی پسته در یک باغ پسته رقم فندقی آلوده به پسیل معمولی پسته در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی با چهار تکرار بررسی شد. نمونه برداری در زمان های 3، 7، 14، 21 و 28 روز بعد از محلول پاشی صورت گرفت. نتايج نشان داد که تاثیر سیلیکات پتاسیم بر کاهش تراکم جمعیت پوره پسیل معمولی پسته بیشتر از کاربرد پتاسیم بود و تراکم جمعیت پوره پسیل معمولی پسته را در زمان های7 و 14روز بعد از محلول پاشی به ترتیب 88 و 44 درصد در مقایسه با تیمار شاهد کاهش داد. هرچند براساس نتایج تاثیر سیلیکات پتاسیم بر کاهش تراکم جمعیت پوره پسیل معمولی پسته در 21و 28 روز بعد از محلول پاشی تفاوت معناداری با تیمار شاهد نداشت، می تواند به دلیل افزایش نیاز درخت به سیلیکات پتاسیم جهت افزایش مقاومت در برابر پسیل معمولی پسته و کافی نبودن مقدار محلول پاشی شده برای تامین نیاز درخت با گذر زمان باشد. لذا با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر، استفاده مناسب و به موقع از عناصری مانند سیلسیم و پتاسیم و به ویژه ترکیبی از آنان که در افزایش مقاومت دیواره سلولی گیاه موثرند، می تواند به طور قابل ملاحظه ای تراکم جمعيت پوره پسیل معمولی پسته را کاهش داده و سبب کاهش مصرف سموم شیمیایی و کاهش آلودگی محیط زیست گردد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
درونپوشانی ترکیبات زیستفعال به روش الکتروریسی و کاربرد آن در صنعت
تکتم میری - هما ملائی - نفیسه مهدینژاد - حسین بارانی - محمود سلوکی
بهبود طراحی بستهبندی انجیر خشک بر اساس الگوها و شیوههای مصرف: فرصتها و چالشها
محرم قهرمانی درویش - محمد حسین مقدسی
فناوریهای نوآورانه در خدمت امنیت غذایی: بهبود پذیرش مصرف کننده در تولید شیرهای جایگزین گیاهی بادام هندی خام
سید محمد حسین نظام دوست
کاربرد تخمین پارامترهای ارنشتاین اولنبک در فرایند بازاریابی محصولات کشاورزی
نرگس سریع القلم - محمدرضا نوروزی
بررسی روشهای هیدرولیز کراتین پشم: تحلیل روشهای شیمیایی و سبز برای بازیابی پروتئینهای ارزشمند
فاطمه نسب پور
اثر تنوع زیستی در حفاظت از امنیت غذایی
محمد سعید وقار
فناوریهای نوین افزایش دهنده کیفیت شیمیایی و ميکروبي مواد غذایی
زهرا نظیری - شهرزاد یونسیان
بررسی کاربرد باکتریهای مقاوم به شوری در کشاورزی
معصومه مقبلی گردینی - قباد جلالی - شکوفه السادات اعتمادزاده
تاثیر تنش شوری نمکهای کلرید سدیم و پتاسیم بر رشد و میزان عناصر دانه رستهای گیاه کلزا تیمار شده با نمکهای کلریدی
علی غلامعلی تبار - طاهره السادات آقاجانزاده
محورهای مهم حوزه شیلات در بهبود وضعیت امنیت غذایی کشور
رضا رضانژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2