0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی شاخص خطر فلزات سنگین سرب و کادمیوم در برخی محصولات کشاورزی شهرستان¬های کرمان و جیرفت
نویسندگان :
مسلم بسیج
1
فریده گنجوی
2
ایمان شریفیان
3
1- دانشگاه جیرفت
2- سازمان ملی استاندارد ایران
3- Techno-commercial specialist at Syngenta, Tehran, Iran
کلمات کلیدی :
سرب و کادمیوم،شاخص خطر،کرمان و جیرفت،محصولات کشاورزی
چکیده :
هدف: این پژوهش با هدف بررسی غلظت فلزات سنگین سرب و کادمیوم در محصولات کشاورزی شامل پیاز، کاهو، خیار، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و سیبزمینی از مزارع، گلخانهها و بازارهای استان کرمان و شهرستان جیرفت و اندازه گیری شاخص خطر در محصولات نامبرده انجام شد. مواد و روشها: نمونه ها شامل 15 نمونه خیار، 15 نمونه گوجه فرنگی، 15 نمونه پیاز، 15 نمونه سیب زمینی و 10 نمونه کاهو و 15 نمونه فلفل دلمه ای بود که حدود یک کیلوگرم از هریک از آن ها، به عنوان نمونه جدا شد. پس از آمادهسازی نمونهها به روش هضم خشک، غلظت سرب و کادمیوم با استفاده از دستگاه جذب اتمی اندازهگیری گردید. یافتههای پژوهش: غلظت سرب در نمونه خیار کمترین مقدار (0007/0 میلی گرم بر کیلوگرم) و در نمونه های گوجه فرنگی و کاهو (01/0 میلی گرم بر کیلوگرم) بیشترین مقدار اندازه گیری گردید. همچنین غلظت کادمیوم در کاهو کمترین مقدار (غیر قابل شناسایی (non-detectable)) و در گوجه فرنگی بیشترین مقدار (007/0 میلی گرم بر کیلوگرم) اندازه گیری گردید. نتایج مطالعه نشان داد که غلظت عناصر سرب و کادمیوم کمتر از یک پنجم حد مجاز آن ها در محصولاتی همچون کاهو، خیار و گوجه فرنگی است. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش میتوان نتیجهگرفت که: میانگین غلظت فلزات سنگین کم تر از حد مجاز تعیین شده توسط استاندارد ملی ایران می باشد. همچنین شاخص خطر سلامت (HRI) در تمامی محصولات زیر 1 بوده که هیچ خطر آشکاری برای جمعیت مصرف کننده وجود نداشت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر محيط مادري بر بنيه بذرهاي حاصل و جوانهزني نخود
مریم میردورقی - سعیده ملکی فراهانی - علیرضا رضازاده
تاثیر پایه بر میزان استقرار آفت زنجره مو (Psalmocharias alhageos) در برخی ژنوتیپ و ارقام تاک
ولی اله رسولی
اثر اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis L.) بر فراسنجه¬های جدول زندگی سوسک چهار نقطهای حبوبات، Callosobruchus maculatus (F.) (Coleoptera: Chrysomelidae)
حانیه سادات عزیزی کاشی - بهرام ناصری - هوشنگ رفیعی دستجردی - جبرائیل رزمجو - عسگر عباداللهی
کاربرد کربن داتها در بستهبندی مواد غذایی
مهتاب پشتکار
تحلیل الگوی انرژی-اقتصادی بوم نظامهای تولید گیاهان علوفهای: راهکاری برای تأمین امنیت غذایی و حفظ محیط زیست
ناصر شهرکی - فاطمه نادی - ابوالقاسم سراج
تاثیر محلولپاشی پلیآمینها بر ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و درصد اسانس گیاه ریحان (Ocimum basilicum L.)
الهام دانائی - وحید عبدوسی
اثر تراکم بوته و تاريخ كاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه بادام زمینی
مصطفی احمدی - صدیقه احمدی
تأثیر خشککردن نارنگی کفپوشیشده با CMC و MPC در آون بر رنگ و ویتامین ث پودر تولیدی
شیما امیدی - زهرا رنجبری نسب - سمیه سنجری
تاثیر تنش اکسیداتیو بر برخی شاخصهای بیوشیمایی پنج رقم گندم نان
آمنه قاسمی مصرمی - سوسن قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی اسفیازی - محمد جعفر هدایتی - محمد حسین جمال آبادی
ارزیابی سه روش مختلف تجربی (هارگریوز - تورگ - فائوپنمن مانتیث) و تخمین تبخیر و تعرق پتانسیل در ایستگاه سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد
غلامرضا علی پور مداب - ریحانه اسدی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2