0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی شاخص خطر فلزات سنگین سرب و کادمیوم در برخی محصولات کشاورزی شهرستان¬های کرمان و جیرفت
نویسندگان :
مسلم بسیج
1
فریده گنجوی
2
ایمان شریفیان
3
1- دانشگاه جیرفت
2- سازمان ملی استاندارد ایران
3- Techno-commercial specialist at Syngenta, Tehran, Iran
کلمات کلیدی :
سرب و کادمیوم،شاخص خطر،کرمان و جیرفت،محصولات کشاورزی
چکیده :
هدف: این پژوهش با هدف بررسی غلظت فلزات سنگین سرب و کادمیوم در محصولات کشاورزی شامل پیاز، کاهو، خیار، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و سیبزمینی از مزارع، گلخانهها و بازارهای استان کرمان و شهرستان جیرفت و اندازه گیری شاخص خطر در محصولات نامبرده انجام شد. مواد و روشها: نمونه ها شامل 15 نمونه خیار، 15 نمونه گوجه فرنگی، 15 نمونه پیاز، 15 نمونه سیب زمینی و 10 نمونه کاهو و 15 نمونه فلفل دلمه ای بود که حدود یک کیلوگرم از هریک از آن ها، به عنوان نمونه جدا شد. پس از آمادهسازی نمونهها به روش هضم خشک، غلظت سرب و کادمیوم با استفاده از دستگاه جذب اتمی اندازهگیری گردید. یافتههای پژوهش: غلظت سرب در نمونه خیار کمترین مقدار (0007/0 میلی گرم بر کیلوگرم) و در نمونه های گوجه فرنگی و کاهو (01/0 میلی گرم بر کیلوگرم) بیشترین مقدار اندازه گیری گردید. همچنین غلظت کادمیوم در کاهو کمترین مقدار (غیر قابل شناسایی (non-detectable)) و در گوجه فرنگی بیشترین مقدار (007/0 میلی گرم بر کیلوگرم) اندازه گیری گردید. نتایج مطالعه نشان داد که غلظت عناصر سرب و کادمیوم کمتر از یک پنجم حد مجاز آن ها در محصولاتی همچون کاهو، خیار و گوجه فرنگی است. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش میتوان نتیجهگرفت که: میانگین غلظت فلزات سنگین کم تر از حد مجاز تعیین شده توسط استاندارد ملی ایران می باشد. همچنین شاخص خطر سلامت (HRI) در تمامی محصولات زیر 1 بوده که هیچ خطر آشکاری برای جمعیت مصرف کننده وجود نداشت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مدیریت کنترل سفیده بزرگ کلم، Pieris brassicae L.
آزاده خرم دل - عباس حسین زاده - اکبر قاسمی کهریزه - شهرام آرمیده
پتانسیل جلبکها در تولید بیودیزل و فوکوییدان: راهکارهای نوین برای انرژی پایدار و سلامت
مریم نظری - گیلان عطاران فریمان
تاثیر کاربرد بقایای گیاهی و زغال زیستی آنها بر صفات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در شرایط تنش شوری
احسان بیژن زاده - زهرا ارکیان - حمید رضا بوستانی
درونپوشانی، فنآوری نوین در فرآوری مواد غذایی
حنان لشکری
اثر سن و حذف برگ نشاء بر زنده¬مانی چغندر علوفهای
پروانه فتحی - حسن حیدری - محمود خرمی وفا
تاثیرات آبیاری فاضلاب بر خاکهای کشاورزی
محمدرضا فدایی تهرانی - زهرا خارزنی - سهیلا غلامی
نوآوریها و کاربردهای خشککن غلتکی برای خشککردن مواد غذایی
فخرالدین صالحی
نانوامولسیون عصاره گیاهی رازیانه روی صفات اسپرم قوچ در نگهداری درشرایط سرد
مریم محمدی - غلامعلی مقدم - بابک قاسمی پناهی - سید عباس رأفت
کاربرد و اثرات حسگرهای هوشمند در کشاورزی دقیق
احسان باقری - هیمن خودکام
پیش تغلیظ وجداسازی سرب در نمونههای آب و خاک با استفاده از میکرواستخراج مایع-مایع پخشی به کمک التراسونیک بر پایه مایع یونی کوپل شده با پلاسمای میکرو ویو-نشر اتمی
محبوبه شیرانی - فاطمه کدخدایی - محبوبه امیرانی پور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4