0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
پتانسیل ضایعات میوه به عنوان مکمل پریبیوتیک در خوراک دام و تأثیر آن بر سلامت گوارش دام
نویسندگان :
مسعود احمدنژاد
1
مهرداد نمکچی
2
1- دانشگاه رازی کرمانشاه
2- دانشگاه رازی کرمانشاه
کلمات کلیدی :
ضایعات میوه،خوراک دام،میکروبیوتای گوارش،پریبیوتیک،پروبیوتیک
چکیده :
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی پتانسیل ضایعات میوه به عنوان یک جزء پایدار و ارزان قیمت در خوراک دام و با نگاهی ویژه به تاثیر آن در ارتقاء سلامت دستگاه گوارش می باشد. بررسی عملکرد این ضایعات از طریق اثرات پری بیوتیکی و پروبیوتیکی در جهت تقویت میکروبیوتای مفید روده و در نهایت بهبود سلامت و بهره وری تولید دام مورد نظر می باشد. یافتهها: مطالعات نشان می دهند که پوست و تفاله های میوه های مختلف از جمله سیب، موز، انبه، پرتقال، هندوانه و آناناس می توانند با تقویت رشد باکتری های مفید مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم به عنوان پری بیوتیک عمل کنند. این اثر پری بیوتیکی به فیبر غذایی و سایر ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در آنها نسبت داده می شود. مثلا مطالعات نشان داده است که عصاره پوست هندوانه، عسلک و پاپایا می توانند رشد L. rhamnosus و B. bifidum را افزایش دهند. روش های فرآوری مثل نوع خشک کردن ( انجمادی یا گرمایی) می تواند بر پتانسیل پری بیوتیک ضایعات میوه تأثیر بگذارد. برخی از ضایعات میوه نیز اثرات مثبتی بر فرآیند تخمیر نشان داده اند. با این حال، ممکن است محتوای پروتئین خام در ضایعات میوه برای تامین نیازهای دامی کافی نباشد. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: برای ارزیابی جامع اثرات پریبیوتیکی و پروبیوتیک ناشی از ضایعات میوه بر روی گونههای مختلف دامی ، به مطالعات in-vivo بیشتری نیاز می باشد. مطالعات بیشتری برای تعیین روشهای فرآوری بهینه، میزان مجاز استفاده و ترکیبات زیست فعال خاص موجود در ضایعات میوه توصیه می شود. بررسی اثرات متقابل بین انواع مختلف ضایعات میوه و سویه های پروبیوتیک نیز می تواند بینش های ارزشمندی را به همراه داشته باشد. نتیجهگیری: استفاده از ضایعات میوه در خوراک دام یک روش امیدوارکننده برای تامین خوراک دام ارزان با خاصیت های مفید پریبیوتیکی می باشد که میتواند بر سلامت روده تأثیر مثبت بگذارد. همچنین استفاده منطقی از این منبع برای خوراک دام می تواند بخشی از نیاز نهاده های دامی معمول را کاهش داده و تامین پایدارتر خوراک دام کمک کند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کودهای زیستی: مروری بر نقش آنها در بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک
معصومه مصطفائی - زهره الویار
ارزیابی مدل تابش خورشیدی هارگریوز و سامانی در منطقه سیستان
عمران اسماعیلی نژاد
تولید ورمی¬کمپوست در راستای کارآفرینی دانش¬آموزی در شهرستان بهبهان
مرضیه جامعی - طاهره فسحت - رقیه معلقی - امین الله مظفری - سعیدرضا حسین زاده
کاربرد توابع مفصل در تحلیل ریسک عملکرد گندم دیم (مطالعه موردی: دشت اهر)
پویا اللهویردی پور - احمد فاخری فرد
نقش سرمایه اجتماعی در حفاظت از محیط¬زیست
سمانه طالعی اردکانی - فروغ اسمعیلی صدرآبادی
مطالعه کالبدشناختی و رادیوگرافیکی حفره دهانی در ماهی کوتر مواج (Sphyraena putnamae)
سید محسن سجادیان - امیر ستاری - مبینا کرمی
مروری بر پاسخ گیاهان به تنش آلودگي نفتي
محمد جعفر هدایتی - آمنه قاسمی مصرمی - عنایت الله نیای اسفیانی - سوسن قاسمی مصرمی - راضیه گزنی
پروتئینهای تکسلولی: جایگزین پایدار برای منابع پروتئینی سنتی در آبزی پروری
محمدحسین خانجانی - سعید حاجی رضائی - احمد رفیعی پور - علیرضا قائدی
تاثیر تنش شوری نمکهای کلرید سدیم و پتاسیم بر رشد و میزان عناصر دانه رستهای گیاه کلزا تیمار شده با نمکهای کلریدی
علی غلامعلی تبار - طاهره السادات آقاجانزاده
نقش گیاه دارویی (آویشن) بر افزایش ایمنی و رشد در پرورش ماهی
زینب کاظمی - رضا رضانژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2