0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
پتانسیل ضایعات میوه به عنوان مکمل پریبیوتیک در خوراک دام و تأثیر آن بر سلامت گوارش دام
نویسندگان :
مسعود احمدنژاد
1
مهرداد نمکچی
2
1- دانشگاه رازی کرمانشاه
2- دانشگاه رازی کرمانشاه
کلمات کلیدی :
ضایعات میوه،خوراک دام،میکروبیوتای گوارش،پریبیوتیک،پروبیوتیک
چکیده :
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی پتانسیل ضایعات میوه به عنوان یک جزء پایدار و ارزان قیمت در خوراک دام و با نگاهی ویژه به تاثیر آن در ارتقاء سلامت دستگاه گوارش می باشد. بررسی عملکرد این ضایعات از طریق اثرات پری بیوتیکی و پروبیوتیکی در جهت تقویت میکروبیوتای مفید روده و در نهایت بهبود سلامت و بهره وری تولید دام مورد نظر می باشد. یافتهها: مطالعات نشان می دهند که پوست و تفاله های میوه های مختلف از جمله سیب، موز، انبه، پرتقال، هندوانه و آناناس می توانند با تقویت رشد باکتری های مفید مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم به عنوان پری بیوتیک عمل کنند. این اثر پری بیوتیکی به فیبر غذایی و سایر ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در آنها نسبت داده می شود. مثلا مطالعات نشان داده است که عصاره پوست هندوانه، عسلک و پاپایا می توانند رشد L. rhamnosus و B. bifidum را افزایش دهند. روش های فرآوری مثل نوع خشک کردن ( انجمادی یا گرمایی) می تواند بر پتانسیل پری بیوتیک ضایعات میوه تأثیر بگذارد. برخی از ضایعات میوه نیز اثرات مثبتی بر فرآیند تخمیر نشان داده اند. با این حال، ممکن است محتوای پروتئین خام در ضایعات میوه برای تامین نیازهای دامی کافی نباشد. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: برای ارزیابی جامع اثرات پریبیوتیکی و پروبیوتیک ناشی از ضایعات میوه بر روی گونههای مختلف دامی ، به مطالعات in-vivo بیشتری نیاز می باشد. مطالعات بیشتری برای تعیین روشهای فرآوری بهینه، میزان مجاز استفاده و ترکیبات زیست فعال خاص موجود در ضایعات میوه توصیه می شود. بررسی اثرات متقابل بین انواع مختلف ضایعات میوه و سویه های پروبیوتیک نیز می تواند بینش های ارزشمندی را به همراه داشته باشد. نتیجهگیری: استفاده از ضایعات میوه در خوراک دام یک روش امیدوارکننده برای تامین خوراک دام ارزان با خاصیت های مفید پریبیوتیکی می باشد که میتواند بر سلامت روده تأثیر مثبت بگذارد. همچنین استفاده منطقی از این منبع برای خوراک دام می تواند بخشی از نیاز نهاده های دامی معمول را کاهش داده و تامین پایدارتر خوراک دام کمک کند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در تشخیص بیماریهای گیاهی
نسرین سیدی
سازوکار هورمونِ گیاهیِ سیتوکینین در قارچها
مهسا ساکی - یاسمن مظفری گودرزی - زهرا میرسلیمانی
نقش گونههای باسیلوس در بهبود تحمل گیاهان به تنش خشکی: مکانیسمها و کاربردها
نگین جلیلیان - منا صراحی نوبر - خدیجه کیارستمی
لزوم بهبود معیشت دامداران مراتع جهت تولید محصولات ارگانیک در راستای امنیت غذایی
وحید کریمیان
ارزیابی تنوع ژنتیکی صفات فنولوژیکی اکوتیپهای گندم دیپلوئید (Aegilops tauschii) تحت تنش خشکی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی - محمد رضا عبداللهی
مطالعه اثر هضم مشترک بی هوازی فضولات مرغی با باگاس نیشکر پیش فرآوری شده با هیدروژن پراکسید بر نرخ تولید بیوگاز
میلاد احمدیان - اسماعیل مهریار - حمید زیلویی
The Effect of Nutrition on Breast Cancer Caused by Mutations in BRCA1 and BRCA2 Genes
Abazar Abouzarkhani Fard - Zohreh Zahraei
تبیین سنایوهای فراروی تاثیر تغییر اقلیم بر امنیت غذایی در جنوب استان کرمان
زکیه آفتابی - مراد کاویانی راد
افزایش انعطاف پذیری گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری و قلیاییت با استفاده از طیف های نوری تکمیلی: ارزیابی دستگاه فتوسنتزی
محمدرضا ملک زاده - حمیدرضا روستا
مروری بر استفاده از مخمرها در تغذیه نشخوارکنندگان
زهرا جوکارریگآبادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4