0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
پتانسیل ضایعات میوه به عنوان مکمل پریبیوتیک در خوراک دام و تأثیر آن بر سلامت گوارش دام
نویسندگان :
مسعود احمدنژاد
1
مهرداد نمکچی
2
1- دانشگاه رازی کرمانشاه
2- دانشگاه رازی کرمانشاه
کلمات کلیدی :
ضایعات میوه،خوراک دام،میکروبیوتای گوارش،پریبیوتیک،پروبیوتیک
چکیده :
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی پتانسیل ضایعات میوه به عنوان یک جزء پایدار و ارزان قیمت در خوراک دام و با نگاهی ویژه به تاثیر آن در ارتقاء سلامت دستگاه گوارش می باشد. بررسی عملکرد این ضایعات از طریق اثرات پری بیوتیکی و پروبیوتیکی در جهت تقویت میکروبیوتای مفید روده و در نهایت بهبود سلامت و بهره وری تولید دام مورد نظر می باشد. یافتهها: مطالعات نشان می دهند که پوست و تفاله های میوه های مختلف از جمله سیب، موز، انبه، پرتقال، هندوانه و آناناس می توانند با تقویت رشد باکتری های مفید مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم به عنوان پری بیوتیک عمل کنند. این اثر پری بیوتیکی به فیبر غذایی و سایر ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در آنها نسبت داده می شود. مثلا مطالعات نشان داده است که عصاره پوست هندوانه، عسلک و پاپایا می توانند رشد L. rhamnosus و B. bifidum را افزایش دهند. روش های فرآوری مثل نوع خشک کردن ( انجمادی یا گرمایی) می تواند بر پتانسیل پری بیوتیک ضایعات میوه تأثیر بگذارد. برخی از ضایعات میوه نیز اثرات مثبتی بر فرآیند تخمیر نشان داده اند. با این حال، ممکن است محتوای پروتئین خام در ضایعات میوه برای تامین نیازهای دامی کافی نباشد. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: برای ارزیابی جامع اثرات پریبیوتیکی و پروبیوتیک ناشی از ضایعات میوه بر روی گونههای مختلف دامی ، به مطالعات in-vivo بیشتری نیاز می باشد. مطالعات بیشتری برای تعیین روشهای فرآوری بهینه، میزان مجاز استفاده و ترکیبات زیست فعال خاص موجود در ضایعات میوه توصیه می شود. بررسی اثرات متقابل بین انواع مختلف ضایعات میوه و سویه های پروبیوتیک نیز می تواند بینش های ارزشمندی را به همراه داشته باشد. نتیجهگیری: استفاده از ضایعات میوه در خوراک دام یک روش امیدوارکننده برای تامین خوراک دام ارزان با خاصیت های مفید پریبیوتیکی می باشد که میتواند بر سلامت روده تأثیر مثبت بگذارد. همچنین استفاده منطقی از این منبع برای خوراک دام می تواند بخشی از نیاز نهاده های دامی معمول را کاهش داده و تامین پایدارتر خوراک دام کمک کند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
رابطه مبانی فقهی و تمدن سازی نوین اسلامی
رشید رکابیان
مروری سیستماتیک بر خصوصیات شیمیایی و درمانی بادام تلخ
احسان شاهمرادی - سپیده خراسانی - کاظم جعفری نعیمی - حمید رضا اخوان
بررسی روشهای هیدرولیز کراتین پشم: تحلیل روشهای شیمیایی و سبز برای بازیابی پروتئینهای ارزشمند
فاطمه نسب پور
باکتری های همزیست درون قارچی و نقش آن ها در برهمکنش با قارچ و گیاه
زهرا بنیادی - مریم میرطالبی
پیشرفتهای اخیر در کاربرد فرآیند خشککردن پاششی در صنایع غذایی
فخرالدین صالحی
اولین گزارش ویروس A گیلاس از ایران براساس دادههای RNA Seq
پارسا گلابی - احمد حسینی - مینا راستگو
نقش اقتصادی هوش مصنوعی در مدیریت خدمات اکوسیستم جنگل
ساره حسینی - شمیم خجسته دلدار
تمدن نوین اسلامی و غربزدایی
منیژه شهریاری کردی
بررسی اثر ترکیب هیدروژل و کود NPK بر رشد نهال خیار
علی برنوسی - محمدرضا زمانی - قاسم رضا نژاد - علیرضا منصوریان
مقایسه اثر کودهای شیمیایی و زیستی بر رشد و عملکرد برنج رقم طارم هاشمی
عارفه حسنوند
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2