0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بخار فوق گرم: رویکردی جدید برای کاهش بار میکروبی و متابولیتها در فرآوری مواد غذایی
نویسندگان :
هدیه صادق احمدی
1
هادی ابراهیم نژاد
2
فاطمه سرکوهی
3
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
بخار فوق گرم،ضدمیکروب،موادغذایی
چکیده :
هدف: روش های حرارتی مرسوم در کاهش بار میکروبی مواد غذایی با چالشهایی همچون کاهش کیفیت و یا ارزش غذایی همراه هستند. در این مطالعه به آثار بخار فوق گرم که بدنبال حرارت دهی به بخار تا دمای بالاتر از نقطهجوش (معمولا °C110-250) ایجاد میشود، به عنوان یک فناوری نوین در کاهش پاتوژنها و متابولیتهای آنها میپردازیم. یافتهها: این روش با فرایند دمایی °C200/3 ثانیه در گوجه گیلاسی و °C200/20 ثانیه در پرتقال به ترتیب منجر به کاهش 57/4 و 21/5 لوگ از پاتوژنهای اشریشیا کولای 7H: 157O ، سالمونلا تایفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز میشود درحالیکه کیفیت یا ویتامین C آنها تغییر چندانی نمیکند. این فناوری در °C200/15-30 ثانیه باعث کاهش همین باکتریها در پسته و بادام به حد غیرقابل ردیابی میشود. در صنایع گوشت کاربرد این تکنولوژی، حداقل log/cm2 5 لیستریا را از پوست مرغ بعد از 30 ثانیه کاهش میدهد. کاهش متابولیتها نیاز به دما-زمان بیشتری دارد بطوریکه این تکنولوژی با فرایند دمایی °C300-400/10-80 ثانیه باعث کاهش 80 درصد افلاتوکسین در بادام زمینی میشود. جهتگیری برای پژوهشهای آینده: باید بر بهینه سازی این فناوری برای کاهش موثر میکروارگانیسمها و حفظ هر چه بیشتر کیفیت محصول بطور اختصاصی برای هریک از مواد غذایی و کاربرد تکنولوژی هردل تمرکز شود. نتیجهگیری: با وجود چالش های فنی، بخار فوق گرم به عنوان یک راهکار حرارتی نویدبخش، پتانسیل بالایی برای تولید موادغذایی سالم از طریق کاهش بار میکروبی و کنترل متابولیتهای آنها دارد. بخار فوق گرم در مقایسه با روشهای حرارتی متداول علاوه بر حفظ کیفیت محصول، سرعت فرایند بالاتری نیز دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
غنیسازی مواد غذایی با استفاده از پودر غلات و حبوبات جوانهزده
فخرالدین صالحی
اثر تراکم بوته و تاريخ كاشت بر برخی ویژگیهای زراعی بادام زمینی (Arachis hypogaea L.)
مصطفی احمدی - صدیقه احمدی
مروری بر فناوریهای نوین حفاظت آب و خاک با تأکید بر کاربرد آنها در مدیریت حوضههای آبخیز
سیده فائزه لاهوتی نسب
گزارش مشاهده بیماری اکتیمای واگیر در یک راس گوسفند با علائم غیر رایج
امیرسعید صمیمی - حسین سلاجقه - ستایش سعیدی
Artificial Intelligence in Food Security and Safety: New Scientific Achievements in Sustainable Agriculture, with a Focus on Iran
Roya Rezaeian-Doloei - Kimia Hosseini - Mohammad Mohsenzadeh
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
بررسی بیان ژن پروتئین تنظیمکننده حاد استروئیدوژنیک تحت تاثیر اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه کاملینا
محمدتقی بیگی نصیری - محمود نظری - سپیده رستمی
مفهوم خدمات اکوسیستمی و اهمیت آن در پایداری محیط زیست
مینا بهنود - زهرا سلطانی - ثریا محمدحسینی
مقایسه اثر نانو کلات سیلیکون و سیلیکون بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک گیاه گندم (رقم شیرودی) در شرایط تنش آلومینیوم
کورش دلاور - پگاه کاویانی
Detection of the CryIA(c) Gene in 12 Rice Samples from Iranian Market
Hajar Soleimani - Samin Asadi - Mahdieh Hosseyni Moghaddam
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2