0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بخار فوق گرم: رویکردی جدید برای کاهش بار میکروبی و متابولیتها در فرآوری مواد غذایی
نویسندگان :
هدیه صادق احمدی
1
هادی ابراهیم نژاد
2
فاطمه سرکوهی
3
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
بخار فوق گرم،ضدمیکروب،موادغذایی
چکیده :
هدف: روش های حرارتی مرسوم در کاهش بار میکروبی مواد غذایی با چالشهایی همچون کاهش کیفیت و یا ارزش غذایی همراه هستند. در این مطالعه به آثار بخار فوق گرم که بدنبال حرارت دهی به بخار تا دمای بالاتر از نقطهجوش (معمولا °C110-250) ایجاد میشود، به عنوان یک فناوری نوین در کاهش پاتوژنها و متابولیتهای آنها میپردازیم. یافتهها: این روش با فرایند دمایی °C200/3 ثانیه در گوجه گیلاسی و °C200/20 ثانیه در پرتقال به ترتیب منجر به کاهش 57/4 و 21/5 لوگ از پاتوژنهای اشریشیا کولای 7H: 157O ، سالمونلا تایفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز میشود درحالیکه کیفیت یا ویتامین C آنها تغییر چندانی نمیکند. این فناوری در °C200/15-30 ثانیه باعث کاهش همین باکتریها در پسته و بادام به حد غیرقابل ردیابی میشود. در صنایع گوشت کاربرد این تکنولوژی، حداقل log/cm2 5 لیستریا را از پوست مرغ بعد از 30 ثانیه کاهش میدهد. کاهش متابولیتها نیاز به دما-زمان بیشتری دارد بطوریکه این تکنولوژی با فرایند دمایی °C300-400/10-80 ثانیه باعث کاهش 80 درصد افلاتوکسین در بادام زمینی میشود. جهتگیری برای پژوهشهای آینده: باید بر بهینه سازی این فناوری برای کاهش موثر میکروارگانیسمها و حفظ هر چه بیشتر کیفیت محصول بطور اختصاصی برای هریک از مواد غذایی و کاربرد تکنولوژی هردل تمرکز شود. نتیجهگیری: با وجود چالش های فنی، بخار فوق گرم به عنوان یک راهکار حرارتی نویدبخش، پتانسیل بالایی برای تولید موادغذایی سالم از طریق کاهش بار میکروبی و کنترل متابولیتهای آنها دارد. بخار فوق گرم در مقایسه با روشهای حرارتی متداول علاوه بر حفظ کیفیت محصول، سرعت فرایند بالاتری نیز دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تحلیل همدیدی موج سرمایی ژانویه 2022 شمال شرق ایران¬ با تأکید بر پیامدهای آن بر کشاورزی
رقیه ملکی مرشت - برومند صلاحی
ارزیابی شاخص خطر فلزات سنگین سرب و کادمیوم در برخی محصولات کشاورزی شهرستان¬های کرمان و جیرفت
مسلم بسیج - فریده گنجوی - ایمان شریفیان
تفاوت بیان آللی در ژنهای ایمنی MHC و TLR پرندگان: مطالعه سیستماتیک
آزاده ترابی
اثر جنگلکاری بر بهبود کیفیت هوا و کاهش آلودگی
شیدا جباری - زهرا میرازادی* - سیدوحید سیدنا
سنجش کارایی مدل¬های تعیین دمای نقطه شبنم
لاله پرویز - فائزه عبدی کر - سارا عبادی نژاد مرودیزج
اثر اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis L.) بر فراسنجه¬های جدول زندگی سوسک چهار نقطهای حبوبات، Callosobruchus maculatus (F.) (Coleoptera: Chrysomelidae)
حانیه سادات عزیزی کاشی - بهرام ناصری - هوشنگ رفیعی دستجردی - جبرائیل رزمجو - عسگر عباداللهی
تاثیر ماکروجلبکها بر عملکرد جوجههای گوشتی
علی حسین پیرای - رضا مهدوی - حسنا حاجاتی - جمیل بهرام پور
باکتری های همزیست درون قارچی و نقش آن ها در برهمکنش با قارچ و گیاه
زهرا بنیادی - مریم میرطالبی
مدیریت و حفاظت از آب و خاک با کشاورزی صنعتی (هیدروپونیک)
سیده ندا موسوی - سعیده موسوی - سیده فاطمه موسوی
نقش فناوری هوشمندسازی آبیاری در کنترل هدر رفت آبهای زیرزمینی
مرضیه پهلوانی دهگودال - معصومه فروزانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4