0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اصول اساسی و دامنه کاربرد استاندارد 90-1995 کدکس پیرامون ماهی گیزشده
نویسندگان :
رضا رضانژاد
1
1- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
استاندارد،پوشش یخی،کدکس،گلیزینگ،ماهی
چکیده :
پوشش یخی (گلیزینگ) برای نگهداری بلند مدت، حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری ماهیان مورد استفاده قرار می گیرد تا محصول منجمد در طول نگهداری در سردخانه تحت تماس مستقیم با اکسیژن و هوای سردخانه دچار کاهش کیفیت و وزن نگردد. در این روش ابتدا ماهی یا فیله آن در تونل انجماد منجمد می شود سپس محصول منجمد برای چند ثانیه در محلول غوطه ور شده یا محلول مورد نظر بر روی محصول منجمد اسپری می شود پس از آن محصول دوباره به داخل سردخانه زیر صفر که دمای آن پایین تر از 20- درجه سانتی گراد است هدایت می شود مدت زمان غوطه وری محصول در محلول و یا حجم محلول اسپری شده بر روی محصول منجر به تفاوت درصد پوشش یخی ایجاد شده می شود که این درصد در مقایسه با وزن محصول بین 8 تا 12 ٪ رایج است. در برخی مواقع مشاهده شده است برای تقلب درصد پوشش یخی تا بیش از 20 تا 30 درصد هم انجام می شود که این موجب تضییع حقوق مصرف کنندگان می گردد. لذا باید پوشش یخی انجام شده طبق یک استاندارد انجام شده و همچنین فروش و تجارت بین المللی این محصولات باید طبق استاندارد کدکس صورت گیرد. کدکس ریشه لاتین داشته و در لغت به مفهوم مقررات است. کمیسیون مقررات مواد غذایی، کمیسیون مشترک دو سازمان خواربار کشاورزی و بهداشت جهانی می باشد که در سال 1963 به دلیل اهمیت و لزوم تدوین استانداردهای غذایی، ایجاد گردید. از ویژگی های مهم این کمیسیون، تصویب استانداردهای جهانی مواد غذایی با رعایت مسائل ایمنی و بهداشتی مصرف کنندگان، تسهیل تجارت و تبادل مواد غذایی بین کشورها است و با توجه به تاکید سازمان تجارت جهانی، رعایت این استانداردها در تجارت مواد غذایی بین کشورهای منطقه و سایر کشورهای عضو کمیسیون حائز اهمیت و موثر می باشد. استانداردهای بین المللی کدکس به طور گسترده توسط همه کشورهای دنیا برای تعیین وزن پوشش یخی و وزن خالص غذاهای آبزیان پذیرفته شده است و در وب سایت کدکس قابل مشاهده است. بر اساس استانداردهای کدکس هم برای میگو و هم برای سایر آبزیان باید وزن خالص محصول منجمد بدون احتساب مواد بسته بندی و پوشش یخی اعلام شود. در این مقاله به معرفی استاندارد CODEX STAN 90-1995 که در مورد ماهی منجمد یخ پوشی شده می باشد اشاره شده است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تاثیر کشاورزی مدرن روی باروری: تهدیدات میکروپلاستیکها برای انسان، دام، طیور و آبزیان
هانیه هادیزاده - نزهت موسوی فر
Renewable Energy and Green Technologies: Shaping the Future of Sustainable Agriculture and Environment
Somayeh Taheri - Seyed Saeid Hosseini
سرخکردن هوای داغ: راهکاری موثر برای حفظ ایمنی و کیفیت تغذیهای غذاهای دریایی
بهاره معروف پور - امان محمد ضیائی فر - حسن صباغی
بستهبندیهای زیستتجزیهپذیر در کاهش آلودگی محیط زیست
مبینا تحقیقی - زهرا شیخ
واکاوی هم بیانی شبکههای ژنی درگیر در پاسخ به تنش خشکی در Brassica rapa
شهلا اتابکی - هومن راضی - علی مقدم - مرضیه مُهری
تاثیر بیوچار هسته خرما و کود شیمیایی بر صفات رشدی گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare L.)
ریحانه حسنی پور - محدثه شمس الدین سعید
بررسی میزان آلودگی به کیست هیداتید در دامهای شمال ایران
محمودرضا اثناعشری
اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی آرین
محمد دیانی - شیرین هنربخش - سیدداود شریفی - علی کلانتری حصاری
پیشرفتهای اخیر در کاربرد فرآیند خشککردن پاششی در صنایع غذایی
فخرالدین صالحی
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
هاشم خندان بارانی - نرجس سنچولی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2