0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اصول اساسی و دامنه کاربرد استاندارد 90-1995 کدکس پیرامون ماهی گیزشده
نویسندگان :
رضا رضانژاد
1
1- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
استاندارد،پوشش یخی،کدکس،گلیزینگ،ماهی
چکیده :
پوشش یخی (گلیزینگ) برای نگهداری بلند مدت، حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری ماهیان مورد استفاده قرار می گیرد تا محصول منجمد در طول نگهداری در سردخانه تحت تماس مستقیم با اکسیژن و هوای سردخانه دچار کاهش کیفیت و وزن نگردد. در این روش ابتدا ماهی یا فیله آن در تونل انجماد منجمد می شود سپس محصول منجمد برای چند ثانیه در محلول غوطه ور شده یا محلول مورد نظر بر روی محصول منجمد اسپری می شود پس از آن محصول دوباره به داخل سردخانه زیر صفر که دمای آن پایین تر از 20- درجه سانتی گراد است هدایت می شود مدت زمان غوطه وری محصول در محلول و یا حجم محلول اسپری شده بر روی محصول منجر به تفاوت درصد پوشش یخی ایجاد شده می شود که این درصد در مقایسه با وزن محصول بین 8 تا 12 ٪ رایج است. در برخی مواقع مشاهده شده است برای تقلب درصد پوشش یخی تا بیش از 20 تا 30 درصد هم انجام می شود که این موجب تضییع حقوق مصرف کنندگان می گردد. لذا باید پوشش یخی انجام شده طبق یک استاندارد انجام شده و همچنین فروش و تجارت بین المللی این محصولات باید طبق استاندارد کدکس صورت گیرد. کدکس ریشه لاتین داشته و در لغت به مفهوم مقررات است. کمیسیون مقررات مواد غذایی، کمیسیون مشترک دو سازمان خواربار کشاورزی و بهداشت جهانی می باشد که در سال 1963 به دلیل اهمیت و لزوم تدوین استانداردهای غذایی، ایجاد گردید. از ویژگی های مهم این کمیسیون، تصویب استانداردهای جهانی مواد غذایی با رعایت مسائل ایمنی و بهداشتی مصرف کنندگان، تسهیل تجارت و تبادل مواد غذایی بین کشورها است و با توجه به تاکید سازمان تجارت جهانی، رعایت این استانداردها در تجارت مواد غذایی بین کشورهای منطقه و سایر کشورهای عضو کمیسیون حائز اهمیت و موثر می باشد. استانداردهای بین المللی کدکس به طور گسترده توسط همه کشورهای دنیا برای تعیین وزن پوشش یخی و وزن خالص غذاهای آبزیان پذیرفته شده است و در وب سایت کدکس قابل مشاهده است. بر اساس استانداردهای کدکس هم برای میگو و هم برای سایر آبزیان باید وزن خالص محصول منجمد بدون احتساب مواد بسته بندی و پوشش یخی اعلام شود. در این مقاله به معرفی استاندارد CODEX STAN 90-1995 که در مورد ماهی منجمد یخ پوشی شده می باشد اشاره شده است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مقایسه میزان گرده جمعآوری شده در چهار نژاد مختلف زنبورعسل
پیمان محبی نژاد - علی اسمعیلی زاده - مسعود اسدی فوزی - محمد بهجتیان اصفهانی
ترسیب کربن در مراتع
فاطمه امیری - زهرا امیری
بررسی حذف زیستی فلزات سنگین از محیطهای آبی توسط جنس باسیلوس
شکوفه السادات اعتمادزاده - نرگس بالاور
اثر غلظتهای مختلف جیبرلین بر رشد درون شیشهای گیاهچه سیب زمینی حاصل از ریزنمونه میکروتیوبر
ناصر عسکری - امیرمحمد شاهرخی
Passive and Active Microwave Remote Sensing in Agricultural Forecasting
Amin Rostami
Effect of Postharvest Application of Salicylic Acid on Quality and Storage Life of Strawberry Fruit cv. Sabrina
Mohammad Salehi Sarbijan - Hossein Meighani - Mohammad Sadat Hosseini - Sediqeh Afsharipour
بهینهسازی غلظت تنظیمکنندههای رشد و ساکاروز در کالوسزایی زامیفولیا
نفیس عاشوری - شیرین دیانتی دیلمی - سهیل کریمی
مکانیسم¬های افزایش مقاومت در گیاهان علیه آفات توسط باکتری¬های ریزوسفری محرک رشد
مصطفی خنامانی - الهه درینی - حمیدرضا علیزاده
مقایسه عملکرد شاخص بارش موثر و تحلیل خوشهبندی در تعیین اقلیم مناطق مختلف
لاله پرویز - شهلا ارچینی - سحر محمدیان
Electrochemical Biosensor and its Application in Food Evaluation Process
Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4