0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر سن و حذف برگ نشاء بر زنده¬مانی چغندر علوفهای
نویسندگان :
پروانه فتحی
1
حسن حیدری
2
محمود خرمی وفا
3
1- دانشگاه رازی
2- دانشگاه رازی
3- دانشگاه رازی
کلمات کلیدی :
علوفه،نشاءكاري،نهاده
چکیده :
هدف: مصرف بالای نهاده با پایداري در کشاورزی در تضاد است. یکی از راههای کاهش مصرف نهاده، نشاءکاری است. لذا این تحقیق با هدف تعیین درصد زنده مانی چغندرعلوفه اي تحت تأثیر سن و حذف برگ نشاء بود. مواد و روشها: این تحقيق به منظور بررسی تاثیر سن و تعداد برگ نشاء بر زنده ماني چغندرعلوفه ای در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه رازی اجرا شد. تیمارها شامل کشت مستقیم بذر، نشاء 30 روزه بدون حذف برگ، نشاء 30 روزه با حذف نصف برگ ها، نشاء 30 روزه با حذف کل برگ ها، نشاء 45 روزه بدون حذف برگ ها، نشاء 45 روزه با حذف نصف برگ ها، نشاء 45 روزه با حذف کل برگ ها، نشاء 60 روزه بدون حذف برگ ها، نشاء 60 روزه با حذف نصف برگ ها و نشاء 60 روزه با حذف کل برگ ها بود. بعداز یک ماه از کاشت نشاءها در زمین اصلی تعداد بوته های سالم را شمارش و از نسبت آنها به كل بوته هاي نشاءكاري شده، درصد زنده مانی محاسبه شد. نتایج: نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر سن و حذف برگ نشاء بر درصد زنده ماني چغندر علوفه ای معنی دار بود. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که بیشترین درصد زنده مانی مربوط به نشاء 45 روزه، با هر سه سطح عدم حذف برگ، حذف نصف برگ و حذف کل برگ بود. کمترین درصد زنده مانی نیز مربوط به نشاء یک ماهه (عدم حذف برگ) و نشاء دو ماهه (عدم حذف برگ) بود. بالاتر بودن درصد زنده ماني و سبز شدن به دلیل شرایط بهینه محیطی امکان رشد مطلوب تر و یکنواخت تری نشاءها را فراهم کرده و به تولید ریشه بیشتر پس از انتقال و استقرار در محل اصلی منجر می گردد. نتیجهگیری: در مجموع نتایج نشان داد که عدم حذف برگ نشاء در نشاء یکماهه و دوماهه چغندر علوفه ای کمترین درصد زنده مانی نشاء را داشت لذا جهت افزایش زنده مانی حذف برگ نشاء توصیه میشود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
A Review of Biologically Active Compounds and Therapeutic Properties Agaricus campestris L. (Button mushroom or Field mushroom)
Mohammad Reza Jalali - Mina Amani
مولفه ها و عملکرد تمدنى سردار قاسم سلیمانی
میثم تارم - حسن علیدادی
لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
ارزیابی تناسب بخشی از اراضی شهرستان هوراند برای گندم با رویکرد فازی-نقطهایدهآل
حسین رضائی - سمیرا رسولی - مسلم ثروتی - علی اصغر جعفرزاده
تاثیر کاربرد بقایای گیاهی و زغال زیستی آنها بر صفات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در شرایط تنش شوری
احسان بیژن زاده - زهرا ارکیان - حمید رضا بوستانی
Application of Artificial Intelligence in Optimization of Renewable Energy Systems: A Case Study of Iran
Sahar Rafiei - Seyyed Reza Zaeifosadat
عوامل موثر بر مرگ و میر در بزهای مورسیا –گرانادینا
محمد محسنی تکلو - مسعود اسدی فوزی - مرتضی مختاری
مروری بر تأثیر فناوری بینی الکترونیکی در ارزیابی تازگی و کیفیت گوشت
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
اثر تراکم بوته و تاريخ كاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه بادام زمینی
مصطفی احمدی - صدیقه احمدی
تولید پروتئین از ضایعات کشتارگاهی با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی: فرایندها، چالشها و کاربرد¬ها
ثنا محمدی - صابر امیری - مهسا ضروری - فرزاد میراب توپچی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2