0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر نوع تغذیه سیلیکونی بر محتوی عناصر غذائی در ریشهها و اندامهای هوائی گیاه گندم در شرایط تنش آلومینیوم
نویسندگان :
کورش دلاور
1
پگاه کاویانی
2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
کلمات کلیدی :
تنش آلومینیوم،سیلیکون،نانوکلات سیلیکون
چکیده :
در این پژوهش اثر دو نوع کود سیلیکونی (سیلیکون و نانوکلات سیلیکون) بر روی رشد و محتوای عناصر سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن در بخش هوایی و ریشه های گیاه گندم (رقم شیرودی) در شرایط تنش آلومینیوم مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. سیلیکون در دو غلظت صفر و 2 میلی مولار، نانوکلات سیلیکون در غلظت های صفر و 424/0 گرم بر لیتر و آلومینیوم نیز در غلظت های صفر و 150 میکرو مولار به کار برده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که نانوکلات سیلیکون بر خلاف سیلیکون موجب کاهش رشد گیاه گردیده است. همچنین در شرایط تنش آلومینیوم، سیلیکون و نانوکلات آن، هر دو رشد گیاه را به طور معنی داری کاهش دادند. از سوی دیگر هر دو تیمار سیلیکونی سبب افزایش محتوای کلسیم، آهن و منیزیم ریشه ها و کاهش محتوی پتاسیم آن در شرایط تنش آلومینیومی شدند. برعکس در اندام های هوائی هر دو نوع کود سبب کاهش محتوی آهن و منیزیم در شرایط تنش گردیدند. همچنین سیلیکون موجب کاهش کلسیم اندام های هوائی شد اما نانوکلات سیلیکون اثری بر آن نداشت و بر عکس، نانوکلات سیلیکون محتوای پتاسیم اندام های هوائی را کاهش داد اما سیلیکون بر آن بی اثر بود. بنابراین در مجموع می توان گفت که اثرات دو فرم سیلیکونی مورد استفاده در این پژوهش بر روی محتوای عناصر معدنی گیاه در شرایط تنش آلومینیومی تا حدود زیادی شبیه یکدیگر بوده و احتمالا به همین دلیل اثرات آنها بر روی رشد گیاه نیز شباهت زیادی با یکدیگر داشته است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
شناسایی مؤلفههای پذیرش فناوری انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق روستایی شهرستان سراوان: استراتژی نظریه داده بنیان
فاطمه ارتیاعی - سید ابوالقاسم برآبادی
Detection of the CryIA(c) Gene in 12 Rice Samples from Iranian Market
Hajar Soleimani - Samin Asadi - Mahdieh Hosseyni Moghaddam
نقش اسید هیومیک و باکتری Pseudomonas در افزایش دفاع آنتیاکسیدانی و تعادل یونی تریتیکاله تحت تنش شوری
محمد حقانی نیا - علی نجفی فر - فریدون سلیمانی - عباس سلیمانی فرد
کاربرد کوانتوم داتهای کربن مبتنی بر منبع پایدار و تجدید پذیر برای بستهبندی مواد غذایی
علی ظفرمند - ایرج کریمی ثانی
Nano-Biosensors: Revolutionizing Smart Food Packaging for Enhanced Safety and Quality Monitoring
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
سرخکردن هوای داغ: راهکاری موثر برای حفظ ایمنی و کیفیت تغذیهای غذاهای دریایی
بهاره معروف پور - امان محمد ضیائی فر - حسن صباغی
آلودگی آفلاتوکسین M1 در شیر و فراوردههای لبنی: وضعیت فعلی، روشهای شناسایی و دیدگاههای آینده
امیر ساسان مظفری نژاد
Neoscytalidium dimidiatum (Botryosphaeriaceae, Ascomycota) همراه با شاخه، جوانه، میوه و بذر درختان انبه (Mangifera indica L.) در ایران
آتیه رئیسی - حمید محمدی
بررسی خصوصیات جوانهزنی و خواب بذر گیاه دارویی کاکوتی (Ziziphora tenuior) در منطقه اشترانکوه استان لرستان
الهام فاریابی
واکنش فتوسنتزی و تعداد میوه دو توده بادمجان بومی ایران به محلولپاشی مخمر
رحیمه پورمحمدی زاده - محمدجواد آروین - نجمه زینلی پور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2