0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی تنوع ژنتیکی عملکرد و خصوصیات کیفی تعدادی از ژنوتیپهای برنج
نویسندگان :
نادعلی باقری
1
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کلمات کلیدی :
خصوصیات فیزیکوشیمیایی،کیفیت پخت،لاین
چکیده :
برنج یکی از مهم ترین محصولات غذایی است که بیش از نیمی از جمعیت جهان به عنوان غذای اصلی مصرف می شود و بیش از ۲۱ درصد از کل کالری مورد نیاز را برآورده می کند. بررسی تنوع ژنتیکی نقش عمده ای در بهبود واریته ایفا می کند که می تواند منجر به دستیابی به امنیت غذایی شود. در این مطالعه، تنوع ژنتیکی ۲2 لاین و ارقام برنج براساس صفات کیفی و عملکرد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین لاینهای مورد مطالعه تنوع قابل مشاهدهای از نظر صفات کیفی و عملکرد وجود دارد. مقایسه میانگین صفات نشان داد که بیشترین میزان عملکرد دانه برای لاینهای L3 و L12 (به ترتیب با متوسط عملکرد 15/38 و 98/37 گرم در بوته) و کمترین عملکرد دانه برای لاین L5 (69/19 گرم در بوته) مشاهده شد. نتایج مقایسه میانگین صفات فیزیکوشیمیایی نشان داد که لاینهای L13 و L11 به دلیل دارا بودن محتوای آمیلوز متوسط، جز لاینهای با کیفیت خوراک و پخت محسوب میشوند. همچنین نتایج تجزیه به مولفههای اصلی برای صفات کیفی سه مولفه را معرفی نمود که در مجموع 67/74 تغییرات را توجیه مینمودند. بطورکلی 4 لاین جدید (L9, L12, L13 و L20) از عملکرد بالا و کیفیت مطلوبی نسبت به سایر ژنوتیپ های مورد مطالعه برخودار بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که بین لاینهای مورد مطالعه از لحاظ صفات کیفی و عملکرد تفاوت قابل توجهی وجود دارد که میتوان از آنها برای برنامههای اصلاحی برنج استفاده نمود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی عوامل موثر بر توسعه گل و گیاهان زینتی (مطالعه موردی: شهرستان محلات استان مرکزی)
مستانه غنجی - زهرا خوشنودی فر - غلامرضا گودرزی
ریسکها و خطرات هوش مصنوعی در کشاورزی
محمدجواد آهنگریان
مروری بر کاربرد اسانسهای گیاهی در افزایش ماندگاری میوه خرما
یاسمن رنجبر - حمیدرضا اخوان - رضا حاجی محمدی فریمانی - سپیده خراسانی
مولفه ها و عملکرد تمدنى سردار قاسم سلیمانی
میثم تارم - حسن علیدادی
Moderate Osmotic Stress Ameliorates Root Formation and Acclimatization in Apple Rootstock
Masoud Azizi - Parvin Sayadi - Reza Ghahremani
Electrochemical Biosensor and its Application in Food Evaluation Process
Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti
برنامهریزی آبیاری ذرت علوفهای با استفاده از مدل CROPWAT 8.0 و دادههای اقلیمی: رویکردی نوین در مدیریت منابع آبی
ایمان حاجی راد
تحلیل همدیدی موج سرمایی ژانویه 2022 شمال شرق ایران¬ با تأکید بر پیامدهای آن بر کشاورزی
رقیه ملکی مرشت - برومند صلاحی
مروری بر گیاه پالایی خاکهای آلوده به فلزات سنگین
آمنه قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی اسفیانی - سوسن قاسمی مصرمی - محمد جعفر هدایتی
تلقیح مصنوعی در طیور: یک رویکرد کارآمد در بهبود تولیدمثل
فاطمه متفکر
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2