0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی تنوع ژنتیکی عملکرد و خصوصیات کیفی تعدادی از ژنوتیپهای برنج
نویسندگان :
نادعلی باقری
1
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کلمات کلیدی :
خصوصیات فیزیکوشیمیایی،کیفیت پخت،لاین
چکیده :
برنج یکی از مهم ترین محصولات غذایی است که بیش از نیمی از جمعیت جهان به عنوان غذای اصلی مصرف می شود و بیش از ۲۱ درصد از کل کالری مورد نیاز را برآورده می کند. بررسی تنوع ژنتیکی نقش عمده ای در بهبود واریته ایفا می کند که می تواند منجر به دستیابی به امنیت غذایی شود. در این مطالعه، تنوع ژنتیکی ۲2 لاین و ارقام برنج براساس صفات کیفی و عملکرد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین لاینهای مورد مطالعه تنوع قابل مشاهدهای از نظر صفات کیفی و عملکرد وجود دارد. مقایسه میانگین صفات نشان داد که بیشترین میزان عملکرد دانه برای لاینهای L3 و L12 (به ترتیب با متوسط عملکرد 15/38 و 98/37 گرم در بوته) و کمترین عملکرد دانه برای لاین L5 (69/19 گرم در بوته) مشاهده شد. نتایج مقایسه میانگین صفات فیزیکوشیمیایی نشان داد که لاینهای L13 و L11 به دلیل دارا بودن محتوای آمیلوز متوسط، جز لاینهای با کیفیت خوراک و پخت محسوب میشوند. همچنین نتایج تجزیه به مولفههای اصلی برای صفات کیفی سه مولفه را معرفی نمود که در مجموع 67/74 تغییرات را توجیه مینمودند. بطورکلی 4 لاین جدید (L9, L12, L13 و L20) از عملکرد بالا و کیفیت مطلوبی نسبت به سایر ژنوتیپ های مورد مطالعه برخودار بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که بین لاینهای مورد مطالعه از لحاظ صفات کیفی و عملکرد تفاوت قابل توجهی وجود دارد که میتوان از آنها برای برنامههای اصلاحی برنج استفاده نمود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تحولات پنج نسل کشاورزی؛ از کار دستی تا هوش مصنوعی و اتوماسیون
آرزو حسنوند
بررسی تغییرات جمعیت آفت جوانه خوار بلوط با استفاده از تصاویر ماهوارهای سنتینل - 2 در جنگلهای بلوط شهرستان پیرانشهر
بهزاد غزنوی - محمدرضا زرگران - سیدرستم موسوی میرکلا - هادی بیگی حیدرلو
امکان تعیین ریز ماهوارههای (میکروستلایت) عقرب آندراکتونوس کراسیکودا با استفاده از دادههای ترانسکریپتومی
روشن کاکی - محمود نظری
بررسی تأثیر باکتریهای شور و قلیاپسند بر رشد رویشی دانهالهای پسته
مهرنوش اسکندری تربقان - عبدالحمید شرافتی
Lippia citriodora (lemon verbena): A Comprehensive Review of its Medicinal and Culinary Applications Accounting Phytochemistry
Mohammad-Reza Jalali - Mina Amani
مروری بر نقش ترکیبات گیاهی بر عملکرد سیستم ایمنی ماهی Oreochromisniloticus
سبا ساعی - همایون قدس
توسعه پایدار توسعه روستایی بر تاکید در دانش بومی
بهمن خسرویپور
The Effect of Nutrition on Breast Cancer Caused by Mutations in BRCA1 and BRCA2 Genes
Abazar Abouzarkhani Fard - Zohreh Zahraei
تلقیح مصنوعی در طیور: یک رویکرد کارآمد در بهبود تولیدمثل
فاطمه متفکر
تأثیر عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک آب و زایشگاه بر زندهمانی نوزادان مولی (Poecilia sphenops) و گوپی (Poecilia reticulata) در آکواریومهای خانگی
فاطمه متفکر
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2