0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر آب پلاسمایی شده در کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمهای میوه گواوا
نویسندگان :
مهدی پورهاشمی
1
مهناز هاشمی روان
2
نازنین زند
3
علیرضا شهاب لواسانی
4
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
کلمات کلیدی :
گواوا،آب پلاسمایی شده،شمارش کلی میکروارگانیسم ها
چکیده :
افزایش استانداردهای سلامت، تمایل به استفاده از غذای ارگانیک و توسعه صادرات جهانی، نیاز به ماندگاری بیشتر مواد غذایی و استفاده از فنآوریهای نوین را افزایش داده است. یکی از راههای حفظ ماندگاری میوهها، کاهش اثرات فساد و حفظ کیفیت مواد غذایی استفاده از روشهای نوین مانند درمان با آب پلاسمایی است. این روش به کاهش اثرات میکروبی، حفظ ترکیبات مطلوب مانند ترکیبات معطر فرار و بهبود ویژگیهای فیزیکی میوه کمک میکند. در این تحقیق، اثر تیمار آب پلاسمایی شده بر میوه گواوا (Psidium guajava L) بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمارهای مختلف آب پلاسمایی (با زمانهای 5، 7.5 و 10 دقیقه) تأثیر قابل توجهی بر کاهش شمارش میکروارگانیسمها و حفظ بافت میوه داشتند. تیمار با 10 دقیقه آب پلاسمایی بهترین عملکرد را در حفظ بافت میوه نشان داد، به طوری که کاهش بافت از 4.76 Kg/cm³ به 2.88 Kg/cm³ در روز 28 رسید. همچنین، این تیمار تأثیرات ضد میکروبی قابلتوجهی بر رشد کپکها و قارچها داشت. اثرات ضد میکروبی ناشی از تولید گونههای فعال اکسیژن و نیتروژن در فرآیند پلاسما، موجب تخریب دیواره سلولی میکروارگانیسمها و جلوگیری از رشد آنها شد. بر اساس نتایج آنالیز واریانس، زمان تیمار با آب پلاسمای فعال تأثیر معنیداری بر کاهش میکروارگانیسمها و حفظ بافت میوه داشت. این یافتهها نشاندهنده پتانسیل استفاده از آب پلاسمایی به عنوان یک روش مؤثر برای بهبود ماندگاری و کیفیت میوهها است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کشاورزی ارگانیک، امنیت غذایی و پایداری زیستمحیطی: نقش تولید پایدار در تأمین غذای سالم و حفظ منابع طبیعی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی - سیدرفیع عارف حسینی - حسام الدین حسینی - میدیا جرایی
فراوردههای گوشتی تخمیری عملگرا
مهلا الهی نیا
بررسی خصوصیات آنتیباکتریال و فیزیکوشیمیایی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا(SPI) –کربوکسی متیل سلولز(CMC) غنی شده با اسانس دارچین
مریم الیاسی بختیاری - مجید مکبر اصفهانی - فاختک طلیعی - مرضیه اکبرزاده
بررسی تأثیر بستهبندی هوشمند مجهز به نشانگر pH بر عمر مفید گوشت
کیمیا حسینی - محمد محسن زاده
لگجی (Capparis spinosa L.) گیاه دارویی مناسب جهت بهبود معیشت بهره¬برداران و احیای مراتع خشک و نیمه¬خشک
وحید کریمیان - محسن فرزین
مقایسه و ارزیابی ماشینهای بذرکار سینی نشاء از نظر مصرف برق در استان خوزستان
محمد مهران زاده
پایش آلودگي فلزات سنگين در پروفيل خاك (مطالعه موردی: شهرستان یزد)
اعظم رضوی نسب - عباس علی فقیه خراسانی
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
مطالعهی باکتریهای مفید در سیستم بیوفلاک پرورش آبزیان
نرجس سنچولی - هاشم خندان بارانی
نقش استارتآپها در توسعه اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی استان سیستان و بلوچستان
علی سردار شهرکی - معصومه نجاری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4