0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر آب پلاسمایی شده در کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمهای میوه گواوا
نویسندگان :
مهدی پورهاشمی
1
مهناز هاشمی روان
2
نازنین زند
3
علیرضا شهاب لواسانی
4
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
کلمات کلیدی :
گواوا،آب پلاسمایی شده،شمارش کلی میکروارگانیسم ها
چکیده :
افزایش استانداردهای سلامت، تمایل به استفاده از غذای ارگانیک و توسعه صادرات جهانی، نیاز به ماندگاری بیشتر مواد غذایی و استفاده از فنآوریهای نوین را افزایش داده است. یکی از راههای حفظ ماندگاری میوهها، کاهش اثرات فساد و حفظ کیفیت مواد غذایی استفاده از روشهای نوین مانند درمان با آب پلاسمایی است. این روش به کاهش اثرات میکروبی، حفظ ترکیبات مطلوب مانند ترکیبات معطر فرار و بهبود ویژگیهای فیزیکی میوه کمک میکند. در این تحقیق، اثر تیمار آب پلاسمایی شده بر میوه گواوا (Psidium guajava L) بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمارهای مختلف آب پلاسمایی (با زمانهای 5، 7.5 و 10 دقیقه) تأثیر قابل توجهی بر کاهش شمارش میکروارگانیسمها و حفظ بافت میوه داشتند. تیمار با 10 دقیقه آب پلاسمایی بهترین عملکرد را در حفظ بافت میوه نشان داد، به طوری که کاهش بافت از 4.76 Kg/cm³ به 2.88 Kg/cm³ در روز 28 رسید. همچنین، این تیمار تأثیرات ضد میکروبی قابلتوجهی بر رشد کپکها و قارچها داشت. اثرات ضد میکروبی ناشی از تولید گونههای فعال اکسیژن و نیتروژن در فرآیند پلاسما، موجب تخریب دیواره سلولی میکروارگانیسمها و جلوگیری از رشد آنها شد. بر اساس نتایج آنالیز واریانس، زمان تیمار با آب پلاسمای فعال تأثیر معنیداری بر کاهش میکروارگانیسمها و حفظ بافت میوه داشت. این یافتهها نشاندهنده پتانسیل استفاده از آب پلاسمایی به عنوان یک روش مؤثر برای بهبود ماندگاری و کیفیت میوهها است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Nano-Biosensors: Revolutionizing Smart Food Packaging for Enhanced Safety and Quality Monitoring
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
Challenges and Opportunities in the Management, Restoration, and Sustainable Development of Coastal Forest Ecosystems
Sosan Salajegheh
پیش تغلیظ و اندازهگیری دیازینون از نمونههای آبی با میکرو استخراج مایع-مایع هموژن از طریق شناورسازی با استفاده از کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی
محبوبه شیرانی - محبوبه امیرانی پور
اولین گزارش از شناسایی ویروس موزائیک زرد لوبیا (Potyvirus phaseoluteum) از گیاه فریزیا از ایران
سید عبداله معراجی نیا - احمد حسینی - علی پور خالویی
مروری بر اهمیت وجود و حفظ توازن اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی مادران باردار و شیرده
سیّد محمد صالح موسوی خلیجی - محدثه سادات موسوی خلیجی
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره برعملکردهای پرواری در بره های پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - سارا رجب زاده - محسن شیرمحمدی - فریبا فریور
ارزیابی خشکسالی در حوضه آجیچای، استان آذربایجان شرقی
پویا اللهویردی پور - یعقوب دین پژوه
کاربرد کوانتوم داتهای کربن مبتنی بر منبع پایدار و تجدید پذیر برای بستهبندی مواد غذایی
علی ظفرمند - ایرج کریمی ثانی
اثر کودهاي زیستی بر قطر ساقه ریحان بنفش
شاهین مکری - حسن حیدری - فاطمه شیرزادی
مروری بر تکنیکهای چاپ سهبعدی (3D) مواد غذایی
مینا سالاری شهری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2