0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر آب پلاسمایی شده در کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمهای میوه گواوا
نویسندگان :
مهدی پورهاشمی
1
مهناز هاشمی روان
2
نازنین زند
3
علیرضا شهاب لواسانی
4
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
کلمات کلیدی :
گواوا،آب پلاسمایی شده،شمارش کلی میکروارگانیسم ها
چکیده :
افزایش استانداردهای سلامت، تمایل به استفاده از غذای ارگانیک و توسعه صادرات جهانی، نیاز به ماندگاری بیشتر مواد غذایی و استفاده از فنآوریهای نوین را افزایش داده است. یکی از راههای حفظ ماندگاری میوهها، کاهش اثرات فساد و حفظ کیفیت مواد غذایی استفاده از روشهای نوین مانند درمان با آب پلاسمایی است. این روش به کاهش اثرات میکروبی، حفظ ترکیبات مطلوب مانند ترکیبات معطر فرار و بهبود ویژگیهای فیزیکی میوه کمک میکند. در این تحقیق، اثر تیمار آب پلاسمایی شده بر میوه گواوا (Psidium guajava L) بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمارهای مختلف آب پلاسمایی (با زمانهای 5، 7.5 و 10 دقیقه) تأثیر قابل توجهی بر کاهش شمارش میکروارگانیسمها و حفظ بافت میوه داشتند. تیمار با 10 دقیقه آب پلاسمایی بهترین عملکرد را در حفظ بافت میوه نشان داد، به طوری که کاهش بافت از 4.76 Kg/cm³ به 2.88 Kg/cm³ در روز 28 رسید. همچنین، این تیمار تأثیرات ضد میکروبی قابلتوجهی بر رشد کپکها و قارچها داشت. اثرات ضد میکروبی ناشی از تولید گونههای فعال اکسیژن و نیتروژن در فرآیند پلاسما، موجب تخریب دیواره سلولی میکروارگانیسمها و جلوگیری از رشد آنها شد. بر اساس نتایج آنالیز واریانس، زمان تیمار با آب پلاسمای فعال تأثیر معنیداری بر کاهش میکروارگانیسمها و حفظ بافت میوه داشت. این یافتهها نشاندهنده پتانسیل استفاده از آب پلاسمایی به عنوان یک روش مؤثر برای بهبود ماندگاری و کیفیت میوهها است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی شدت بیابانزایی با تأکید بر معیار آب زیرزمینی با استفاده از مدل IMDPA
حامد اسکندری دامنه - غلامرضا زهتابیان - حسن خسروی - حسین آذرنیوند - علی اکبر براتی
مطالعه تنوع ژنتیکی اجزاء عملکرد در گندم وحشیAegilops tauschii تحت شرایط تنش خشکی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی
تاثیر ریزگردها بر تنوع زیستی و راهکارهای حفاظتی (مطالعه موردی: شهرستان جیرفت)
سعید نیک نفس دهقانی - سیامک دخانی
بررسی تاثیر پلاسمای سرد به همراه اسانس میخک هندی بر افزایش مدت ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
Towards Eco-friendly Farming: Biofertilizers as an Alternative to Chemical Pesticides
Somayeh Taheri - Seyed Saeid Hosseini
Artificial Intelligence in Food Security and Safety: New Scientific Achievements in Sustainable Agriculture, with a Focus on Iran
Roya Rezaeian-Doloei - Kimia Hosseini - Mohammad Mohsenzadeh
پایش آلودگي فلزات سنگين در پروفيل خاك (مطالعه موردی: شهرستان یزد)
اعظم رضوی نسب - عباس علی فقیه خراسانی
درونپوشانی گیاهان دارویی به روش الکتروریسی
تکتم میری - هما ملائی - نفیسه مهدی نژاد - حسین بارانی - محمود سلوکی
سيستم تجزيه و تحليل خطر و نقاط کنترل بحراني در ایمنی فرآیند سرخکردن
حسن صباغی
ارزیابی فنوتیپی و ملکولی مقاومت به زنگ زرد در مجموعه متنوعی از ژنوتیپ¬های ایرانی Aegilops tauschii
حمیدرضا غلامی - علی دادخدایی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2