0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر کودهاي زیستی بر قطر ساقه ریحان بنفش
نویسندگان :
شاهین مکری
1
حسن حیدری
2
فاطمه شیرزادی
3
1- دانشگاه رازی
2- دانشگاه رازی
3- علمی کاربردی
کلمات کلیدی :
گياه دارويي،مايكوريزا،ورمي كمپوست
چکیده :
هدف: یکی از مشکلات کشاورزی امروزی تخریب ساختمان خاک با مصرف کودهای شیمیایی است. کودهای شیمیایی حاوی املاح بوده و بعد از ورود به خاک باعث شوری خاک، تغییر اسیدیته خاک و نابودی موجودات میکروسکوپی خاک میگردند. تداوم مصرف کودهای شیمیایی باعث کاهش قدرت هوا دیدگی شیمیایی خاک می شود برای حل این مشکل مصرف کودهای آلی توصیه میگردد. لذا این تحقیق با هدف تعیین قطر ساقه ریحان بنفش تحت تأثیر مایکوريزا و ورمی کمپوست اجرا شد. مواد و روش ها: این تحقیق به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه رازی در سال 1401 اجرا شد. فاکتور اول شامل سویههای قارچ مایکوریزا در سه سطح که عبارت بودند از: عدم مصرف (شاهد)، مصرف سویهmosseae Glomus و مصرف سویه Glomus intraradices فاکتور دوم شامل ورمیکمپوست در سه سطح که عبارت بودند از عدم مصرف (شاهد)، مصرف 4 تن در هکتار و مصرف 8 تن در هکتار. نتایج: نتایج نشان داد که اثر متقابل مایکوریزا و ورمیکمپوست بر قطر ساقه معنیدار بود. مقایسه میانگین اثر متقابل ورمیکمپوست و قارچ مایکوریزا بیانگر آن بود که بیشترین قطر ساقه ریحان در تیمار مصرف قارچ Glomus mosseae و 8 تن در هکتار ورمیکمپوست بدست آمد که اختلاف معنیداری با تیمار شاهد (عدم مصرف ورمیکمپوست و قارچ مایکوریزا) داشت و 43 درصد بیشتر از آن بود. همچنین کمترین مقدار این شاخص در تیمار شاهد بهدست آمد. اختلاف آماری بین مصرف قارچ Glomus mosseae و 8 تن در هکتار ورمیکمپوست با قارچ Glomus intraradices و 8 تن در هکتار ورمیکمپوست معنیدار نبود. همواره مصرف 8 تن در هکتار ورمیکمپوست قطر ساقه بیشتری نسبت به تیمار عدم مصرف یا مصرف 4 تن در هکتار ورمي كمپوست تولید کرد. نتیجه گیری: در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که کودهای زیستی میتوانند گزینه ی خوبی برای تغذیه گیاه باشند. اگر تولید کودهای زیستی به مرحله تجاری و در سطح وسیع برسد، ضمن کاهش مشکلات مربوط به مصرف کودهای شیمیایی در خاک، باعث کاهش هزینههای زیستمحیطی و بهداشت و اشتغالزایی خواهد شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر نقش گونههای درختی در گیاهپالایی آلودگی زیست محیطی
شیدا جباری - زهرا میرآزادی - نگار اسماعیلوند
مروری بر خواص کود عصاره جلبک دریایی به عنوان کود زیستی سازگار
محمد حسن جعفری صیادی - سید محمد احمدیان
تأثیر سن، جنس، ناحیه بدن و وضعیت فیزیولوژیکی بر قطر الیاف گوسفندان کرمانی
فاطمه نسب پور - روح الله میرمحمودی - ارسلان برازنده - یدالله بدخشان
مروری بر کاربرد حسگرهای گاز ریزترازوی کریستال کوارتز در ارزیابی و تشخیص کیفیت و تازگی میوهها
زینب میرزاپور
کوتاه بر استفاده از رزماری در تغذیه نشخوارکنندگان
مرضیه رفیعی - جمیل بهرام پور
بررسی تأثیر غلظتهای مختلف ملاتونین بر رنگیزههای گیاهی گل همیشه بهار در شرایط گلخانهای
بهار علینقی لنگری - وحیدرضا صفاری - علی اکبر مقصودی مود - صفورا سعادتی
تحلیل وضعیت شاخص ردپای آب در تولید محصول گندم (مطالعه موردی: یزد، بوشهر، مازندران)
سمیه نقوی
بررسی و مقایسه دستگاههای تمام اتوماتیک وکیوم فرمینگ از نظر میزان برق مصرفی در سرعتهای مختلف وکیوم
مهرداد قاسمی نژاد
انواع پلیمرهای مورد استفاده در نانوالیاف به روش الکتروریسی
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
مروری بر کاربرد انواع هورمون روی تولید مثل و تعیین جنسیت در آبزیان
داود محمد رضائی - فاطمه میر
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2