0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مدیریت کنترل سفیده بزرگ کلم، Pieris brassicae L.
نویسندگان :
آزاده خرم دل
1
عباس حسین زاده
2
اکبر قاسمی کهریزه
3
شهرام آرمیده
4
1- دانشگاه ازاد مهاباد
2- دانشگاه آزاد مهاباد
3- دانشگاه ازاد مهاباد
4- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
خسارت،کنترل آفت،مدیریت تلفیقی،محصول سالم
چکیده :
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی روش های مختلف کنترل آفت مهم و کلیدی سفیده کلم Pieris brassicae L. صورت گرفت. مواد و روشها: روش های کنترل موثری که بتوان این آفت را زیر سطح زیان اقتصادی نگهداشته و در ضمن محصول سالم تولید شود با مطالعه منابع معتبر مورد بررسی قرار گرفته است. یافتههای پژوهش: روشهای مختلفی برای کنترل این آفت وجود دارد که از جمله آن ها میتوان به مبارزه زراعی شامل: تناوب زراعی، استفاده از ارقام مقاوم، کاشت گیاهان همراه نظیر گوجه فرنگی، سیر، گشنیز و هویج، آبیاری بارانی، شخم عمیق پاییزه و جمع آوری بقایای گیاهی کلم اشاره کرد. کنترل شیمیایی نیز شامل: استفاده از حشرهکشهای کمخطر برای محیط زیست و سلامتی میباشد. کنترل مکانیکی با جمعآوری دستههای تخم و لاروهای این آفت امکان پذیر است. برای مهار زیستی این آفت نیز میتوان از شکارگرها (مثل بالتوری سبز، سوسک های شکارگر استافیلینید و سوسک های خاکزی)، عوامل بیماریزای حشرات (مثل باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها، پروتوزوئرها، ریکتسیاها، نماتدهای بیماریزا) و پارازیتوئیدهایی نظیر زنبورهای Apanteles glomeratus و Diadegma semiclausum استفاده کرد. از تلههای نوری و فرمونی هم میتوان برای به دام انداختن و اختلال در جفتگیری این آفت استفاده کرد. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش میتوان نتیجهگرفت که: برای کنترل این آفت روشهای مختلفی وجود دارد که هر کدام معایب و مزایایی دارند ولی هیچکدام به تنهایی قادر به کنترل موثر این آفت نیستند. لذا پیشنهاد میشود برای کنترل بهتر این آفت از مدیریت تلفیقی که شامل روشهای مختلف است استفاده شود و حشره کشهای مورد استفاده نیز باید کمترین اثر را روی دشمنان طبیعی این آفت داشته و روی خود آفت موثر باشند و زمان استفاده از حشرهکش زمانی باشد که دشمنان طبیعی هنوز در مزرعه ظاهر نشده اند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اولین گزارش ویروس A گیلاس از ایران براساس دادههای RNA Seq
پارسا گلابی - احمد حسینی - مینا راستگو
نقش شناساگرهای دما-زمان در ارتقای امنیت غذایی و بهبود بستهبندی محصولات کشاورزی
محمدرضا عفیفی - هانیه باقری کیا
تجزیه خوشهای برخی از ژنوتیپهای پسته باغستان سنتی قزوین براساس صفات کیفی
پوریا کاکوند - علی سلیمانی - فرهنگ رضوی
بررسی خصوصیات آنتیباکتریال و فیزیکوشیمیایی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا(SPI) –کربوکسی متیل سلولز(CMC) غنی شده با اسانس دارچین
مریم الیاسی بختیاری - مجید مکبر اصفهانی - فاختک طلیعی - مرضیه اکبرزاده
بهبود رشد و عملکرد سورل (Rumex acetosa) در سامانه هیدروپونیک عمودی: اثرات هم افزایی آبهای نسل جدید، هیبریدی و نور مکمل الایدی
نجمه زینلی پور - مهدی سرچشمه پور
بررسی پالایش خاکهای آلوده به فلزات سنگین با استفاده از درختان
بهروز کرد - امین خادمی - سارا پورعباسی
کشاورزی ارگانیک، امنیت غذایی و پایداری زیستمحیطی: نقش تولید پایدار در تأمین غذای سالم و حفظ منابع طبیعی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی - سیدرفیع عارف حسینی - حسام الدین حسینی - میدیا جرایی
باکتری های همزیست درون قارچی و نقش آن ها در برهمکنش با قارچ و گیاه
زهرا بنیادی - مریم میرطالبی
فراواکاوی دادههای ترانسکریپتوم به منظور شناسایی ژنهای درگیر در پاسخ به تنش خشکی در کلزا (Brassica napus)
شهلا اتابکی - علی مقدم - هومن راضی - مرضیه مُهری
اولین گزارش از رديابی ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی (Tobamovirus fructirugosum,ToBRFV ) از گلخانه هيدروپونیک گوجه فرنگی در جنوب استان کرمان
اسرا سالاری - جهاد باقری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4