0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مدیریت کنترل سفیده بزرگ کلم، Pieris brassicae L.
نویسندگان :
آزاده خرم دل
1
عباس حسین زاده
2
اکبر قاسمی کهریزه
3
شهرام آرمیده
4
1- دانشگاه ازاد مهاباد
2- دانشگاه آزاد مهاباد
3- دانشگاه ازاد مهاباد
4- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
خسارت،کنترل آفت،مدیریت تلفیقی،محصول سالم
چکیده :
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی روش های مختلف کنترل آفت مهم و کلیدی سفیده کلم Pieris brassicae L. صورت گرفت. مواد و روشها: روش های کنترل موثری که بتوان این آفت را زیر سطح زیان اقتصادی نگهداشته و در ضمن محصول سالم تولید شود با مطالعه منابع معتبر مورد بررسی قرار گرفته است. یافتههای پژوهش: روشهای مختلفی برای کنترل این آفت وجود دارد که از جمله آن ها میتوان به مبارزه زراعی شامل: تناوب زراعی، استفاده از ارقام مقاوم، کاشت گیاهان همراه نظیر گوجه فرنگی، سیر، گشنیز و هویج، آبیاری بارانی، شخم عمیق پاییزه و جمع آوری بقایای گیاهی کلم اشاره کرد. کنترل شیمیایی نیز شامل: استفاده از حشرهکشهای کمخطر برای محیط زیست و سلامتی میباشد. کنترل مکانیکی با جمعآوری دستههای تخم و لاروهای این آفت امکان پذیر است. برای مهار زیستی این آفت نیز میتوان از شکارگرها (مثل بالتوری سبز، سوسک های شکارگر استافیلینید و سوسک های خاکزی)، عوامل بیماریزای حشرات (مثل باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها، پروتوزوئرها، ریکتسیاها، نماتدهای بیماریزا) و پارازیتوئیدهایی نظیر زنبورهای Apanteles glomeratus و Diadegma semiclausum استفاده کرد. از تلههای نوری و فرمونی هم میتوان برای به دام انداختن و اختلال در جفتگیری این آفت استفاده کرد. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش میتوان نتیجهگرفت که: برای کنترل این آفت روشهای مختلفی وجود دارد که هر کدام معایب و مزایایی دارند ولی هیچکدام به تنهایی قادر به کنترل موثر این آفت نیستند. لذا پیشنهاد میشود برای کنترل بهتر این آفت از مدیریت تلفیقی که شامل روشهای مختلف است استفاده شود و حشره کشهای مورد استفاده نیز باید کمترین اثر را روی دشمنان طبیعی این آفت داشته و روی خود آفت موثر باشند و زمان استفاده از حشرهکش زمانی باشد که دشمنان طبیعی هنوز در مزرعه ظاهر نشده اند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش بیوانفورماتیک در تجزیه و تحلیل دادههای ژنومی برای ارتقای مقاومت به بیماری در گیاهان به منظور بهبود ایمنی غذایی
مرجان حیدرزاده
بخار فوق گرم: رویکردی جدید برای کاهش بار میکروبی و متابولیتها در فرآوری مواد غذایی
هدیه صادق احمدی - هادی ابراهیم نژاد - فاطمه سرکوهی
امکان سنجی تولید شیر خشک جایگزین گوساله (شیر خشک دامی) غنی شده و پروبیوتیک
سید حسام حمیدی - مهدی قدرت - علی قاجار
استخراج آنزیم از ضایعات غذایی
ستایش کرمعلی - محمدیار حسینی
اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی آرین
محمد دیانی - شیرین هنربخش - سیدداود شریفی - علی کلانتری حصاری
ویروس موزائیک رگه¬ای گندم: تاریخچه، خسارت و راهکارهای مقاومتی صورت گرفته در ایران
فریده فرح بخش - زهرا امجدی - محمود معصومی
طبقهبندی تنش گیاهی با استفاده از ویژگیهای برگ و یادگیری ماشین
محمدرضا بحرینی بهزادی
اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک بر بهبود مقاومت به تنش کم آبی در چغندر قند
رقیه فاطمی
مدیریت تنش شوری در گیاه نعناع گریپفروتی: ارزیابی اثر کودهای شیمیایی پوششدار شده با نانوذرات کیتوزان بر ویژگیهای تغذیهای، بیوشیمیایی و عملکردی
محمد حقانی نیا
مروری بر تأثیر میکروپلاستیکها بر سلامت انسان و اکوسیستمهای دریایی: چالشها و راهکارهای نوین
ملیکا غلامی - ملینا غلامی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2