0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی آرین
نویسندگان :
محمد دیانی
1
شیرین هنربخش
2
سیدداود شریفی
3
علی کلانتری حصاری
4
1- university of Tehran
2- university of Tehran
3- university of Tehran
4- دانشگاه بوعلی سینا
کلمات کلیدی :
افت خونابه،افزایش وزن،سلنیوم آلی،نانو سلنومتیونین،هیدروکسی سلنومتیونین
چکیده :
هدف: هدف از این مطالعه، مقایسه اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت سینه جوجههای گوشتی بود. مواد و روشها: در مجموع 105 قطعه جوجه نر و ماده یکروزه سویه آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار، پنج تکرار و هفت قطعه پرنده در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارها شامل میکروسلنومتیونین، نانوسلنومتیونین و نانوهیدروکسیسلنومتیونین (3/0 میلیگرم در کیلوگرم خوراک جیرهی پایهی فاقد سلنیوم) بودند. در پایان دوره آزمایش (35 روزگی) پارامترهای مربوط به عملکرد رشد (میانگین مصرف خوراک روزانه، میانگین افزایش وزن روزانه، و ضریب تبدیل خوراک) و کیفیت گوشت سینه (افت خونابه و pH در زمان کشتار و 24 ساعت پس از کشتار) مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری R و رویه GLM انجام شد و برای مقایسه میانگینها از آزمون دانکن استفاده شد. یافتههای پژوهش: نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی اثر معنیداری بر میزان مصرف خوراک نداشتند (P>0.05)، اما به لحاظ عددی بیشترین میزان مصرف خوراک (52/143 گرم در روز) در تیمار نانوهیدروکسیسلنومتیونین مشاهده شد. مقایسات متعامد نشان داد که میزان افزایش وزن روزانه در تیمارهای نانو در مقایسه با تیمار میکرو بیشتر بود و تیمار نانوهیدروکسیسلنومتیونین 31/9 درصد افزایش وزن روزانه بیشتری نسبت به تیمار میکروسلنومتیونین داشت (P<0.05). همچنین تفاوت معنیداری بر میزان ضریب تبدیل خوراک در بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (P>0.05)، بااینحال بهترین ضریب تبدیل (76/1) مربوط به تیمار نانوسلنومتیونین بود. همچنین تیمارهای آزمایشی تأثیر معنیداری بر میزان افت پخت و pH گوشت نداشتند (P>0.05). نتیجهگیری: اگرچه نانوهیدروکسیسلنومتیونین نتایج عملکرد بهتری را نشان داد، اما نتایج مربوط به کل دوره پرورش تفاوت معنیداری بین منابع سلنیوم یا اندازه ذرات آنها نشان نداد. بنابراین، استفاده از هرکدام از این سه منبع منتهی به نتایج یکسان ضریب تبدیل خوراک در پایان دوره 35 روزه میشود و تنها در تیمار نانو هیدروکسی سلنومتیونین پارامتر افزایش وزن روزانه برای کل دوره بطور معناداری باعث افزایش تقریبا 10 درصدی نسبت به بقیه تیمارها شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی نقش غنیسازی نان در بهبود کیفیت و ارزش غذایی: یک مرور سیستماتیک
محمدرضا رضائی - اسماعیل میرزایی قلعه - حامد کرمی - زینب رمدانی
مطالعه کالبدشناختی ستون مهره و ساختار بالههای ماهی شوریده معمولی (Otolithes ruber) خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از تصاویر رادیوگرافی
سید محسن سجادیان - امیر ستاری - علیرضا اشرف منصوری - مسعود عابدی
ارزیابی روشهای مختلف تهیه قلمه برگ برای بهینهسازی افزایش زامیفولیا
نفیس عاشوری - شیرین دیانتی دیلمی - سهیل کریمی
تعیین عملکرد دانه نخود و اجزاء آن تحت تأثیر تاریخ کاشت و سامانه خاکورزی
شهرام چوبتاشانی - حسن حیدری - محمداقبال قبادی
نقش استارتآپها در توسعه اقتصادی کشاورزی و جوامع روستایی ایران
معصومه والی
ارزیابی خلاء عملکرد دانه برنج در شرق استان گلستان
عباس بیابانی - علی راحمی کاریزکی - حدیثه فرامرزی کوهسار - آیهان آق ارکاکلی - مهین پودینه
Potential Use of Wastewater from the Synthesis of Quercetin-Selenium Nanoparticles in Wheat Growth and Bromus Weed Control
Azam Chahardoli - Ali Mostafaei
مروری براثرات کودهای مورد استفاده در کشاورزی بر روی بارداری انسان
زهرا مطلبی ارباطان - حسین طایفی نصرآبادی
بررسی تأثیر غلظتهای مختلف ملاتونین بر رنگیزههای گیاهی گل همیشه بهار در شرایط گلخانهای
بهار علینقی لنگری - وحیدرضا صفاری - علی اکبر مقصودی مود - صفورا سعادتی
بررسی پالایش خاکهای آلوده به فلزات سنگین با استفاده از درختان
بهروز کرد - امین خادمی - سارا پورعباسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2