0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی آرین
نویسندگان :
محمد دیانی
1
شیرین هنربخش
2
سیدداود شریفی
3
علی کلانتری حصاری
4
1- university of Tehran
2- university of Tehran
3- university of Tehran
4- دانشگاه بوعلی سینا
کلمات کلیدی :
افت خونابه،افزایش وزن،سلنیوم آلی،نانو سلنومتیونین،هیدروکسی سلنومتیونین
چکیده :
هدف: هدف از این مطالعه، مقایسه اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت سینه جوجههای گوشتی بود. مواد و روشها: در مجموع 105 قطعه جوجه نر و ماده یکروزه سویه آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار، پنج تکرار و هفت قطعه پرنده در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارها شامل میکروسلنومتیونین، نانوسلنومتیونین و نانوهیدروکسیسلنومتیونین (3/0 میلیگرم در کیلوگرم خوراک جیرهی پایهی فاقد سلنیوم) بودند. در پایان دوره آزمایش (35 روزگی) پارامترهای مربوط به عملکرد رشد (میانگین مصرف خوراک روزانه، میانگین افزایش وزن روزانه، و ضریب تبدیل خوراک) و کیفیت گوشت سینه (افت خونابه و pH در زمان کشتار و 24 ساعت پس از کشتار) مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری R و رویه GLM انجام شد و برای مقایسه میانگینها از آزمون دانکن استفاده شد. یافتههای پژوهش: نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی اثر معنیداری بر میزان مصرف خوراک نداشتند (P>0.05)، اما به لحاظ عددی بیشترین میزان مصرف خوراک (52/143 گرم در روز) در تیمار نانوهیدروکسیسلنومتیونین مشاهده شد. مقایسات متعامد نشان داد که میزان افزایش وزن روزانه در تیمارهای نانو در مقایسه با تیمار میکرو بیشتر بود و تیمار نانوهیدروکسیسلنومتیونین 31/9 درصد افزایش وزن روزانه بیشتری نسبت به تیمار میکروسلنومتیونین داشت (P<0.05). همچنین تفاوت معنیداری بر میزان ضریب تبدیل خوراک در بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (P>0.05)، بااینحال بهترین ضریب تبدیل (76/1) مربوط به تیمار نانوسلنومتیونین بود. همچنین تیمارهای آزمایشی تأثیر معنیداری بر میزان افت پخت و pH گوشت نداشتند (P>0.05). نتیجهگیری: اگرچه نانوهیدروکسیسلنومتیونین نتایج عملکرد بهتری را نشان داد، اما نتایج مربوط به کل دوره پرورش تفاوت معنیداری بین منابع سلنیوم یا اندازه ذرات آنها نشان نداد. بنابراین، استفاده از هرکدام از این سه منبع منتهی به نتایج یکسان ضریب تبدیل خوراک در پایان دوره 35 روزه میشود و تنها در تیمار نانو هیدروکسی سلنومتیونین پارامتر افزایش وزن روزانه برای کل دوره بطور معناداری باعث افزایش تقریبا 10 درصدی نسبت به بقیه تیمارها شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کپسوله کردن پروبیوتیکها با نانومواد
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
اثر ملاتونین و گابا روی رشد و عملکرد توت فرنگی در شرایط مزرعه
ناصر عسکری - محمد امین چروگ گرگیچ
مطالعه ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و کانیشناسی پدیده گردوغبار
معصومه سرمست
نقش سرمایه اجتماعی در حفاظت از محیط¬زیست
سمانه طالعی اردکانی - فروغ اسمعیلی صدرآبادی
انواع سامانههای آبیاری با انرژی خورشیدی: مروری بر ادبیات موجود
داوود بهرامی کهیش نژاد - شعبان قوامی جولندان - مصطفی کیانی ده کیانی
Universal Cardinium Infection and Absence of Wolbachia in Iranian Rhizoglyphus robini: Evolutionary and Agricultural Implications
Marzieh Kashkouli - Jahangir Khajehali - Hosein Samadieh - Sanaz Rahnama
Bio-Based Packaging in the Food Industry: Challenges, Market Trends, Future Prospects
Zeinab Khosravi Ghareche - Mohammadreza Rezaeigolestani
نانوریزپوشانی اسانسهای گیاهی، خواص و کاربرد آنها
کوثر دشتی سرمدی - محمدعلی نجفی
نقش باکتریهای بیوکنترل و ضرورت استفاده از آنها جهت مدیریت تلفیقی آفات
زینب فیروزبخت - حمیدرضا علیزاده - قباد جلالی
اثرات Sclerotinia sclerotiorum بر تجزیه اسیدهای هومیک و تأثیر آن بر رشد ریشه Helianthus tuberosus
ستار طهماسبی انفرادی - داود محمدی پور - رضا یزد آبادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4