0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مطالعه ویژگیهای بیوشیمیایی ترخون (Artemisia dracunculus) در مواجهه با تنش خشکی و همزیستی با قارچهای میکوریز آربوسکولار
نویسندگان :
نرگس حاتمی
1
1- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
کلمات کلیدی :
آنزیمهای آنتیاکسیدان،ترخون،تنش خشکی،قارچهای میکوریز آربوسکولار،متابولیتهای ثانویه
چکیده :
این مطالعه تأثیر همزیستی قارچهای میکوریز آربوسکولار (AMF) را بر پاسخهای بیوشیمیایی و ترکیب متابولیتهای ثانویه ترخون تحت شرایط مختلف تنش خشکی بررسی میکند. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد و شامل تلقیح ترکیبی از دو گونه قارچ میکوریز آربوسکولار و سه سطح آبیاری (100%، 60% و 30% ظرفیت مزرعه) بود. نتایج نشان داد که تنش خشکی بهطور معنیداری موجب افزایش تجمع فلاونوئیدها، ترکیبات فنلی و برخی اجزای روغن اسانسی، بهویژه استراگول، شد، در حالی که زیستتوده کلی و عملکرد روغن اسانسی کاهش یافت. تلقیح AMF این اثرات نامطلوب را با افزایش رشد گیاه، بهبود فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و ارتقای غلظت متابولیتهای ثانویه تعدیل کرد. برهمکنش AMF و تنش خشکی، اثری همافزا ایجاد کرده و از طریق بهبود تنظیم اسمزی و تعدیل مسیرهای متابولیکی، مقاومت گیاه را افزایش داد. این یافتهها بر پتانسیل AMF بهعنوان یک کود زیستی پایدار در بهبود تحمل به خشکی و ارتقای ویژگیهای دارویی ترخون تأکید دارند. مطالعات آتی باید به بررسی مکانیسمهای مولکولی مرتبط با افزایش مقاومت به خشکی ناشی از AMF پرداخته و به توسعه راهکارهای نوین در کشاورزی پایدار کمک کنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Potential Application of Magnetic Field Technology in Food Industry
Zahra Izadi
مطالعه کالبدشناختی ستون مهره و ساختار بالههای ماهی شوریده معمولی (Otolithes ruber) خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از تصاویر رادیوگرافی
سید محسن سجادیان - امیر ستاری - علیرضا اشرف منصوری - مسعود عابدی
بستهبندی هوشمند: محافظت از غذا و تضمین سلامت
مهناز خسروی
Evaluation of Grain Yield and Protein Content in Wheat Genotypes under End-of-the-Season Drought Stress
Mozhgan Gholizadeh Vazvani - Hossein Dashti - Roohallah Saberi Riseh
مروری بر کمپیلوباکتریوز مرتبط با مصرف گوشت طیور
امیرحسین عسکری بهرآسمان - رضا دژکام
پرورش میگوی هوشمند: راهکاری برای کاهش آلودگی و ارتقاء بهداشت محیط
میلاد جعفری - شهلا چوبچیان
تحلیل عوامل موثر بر مشارکت جوامع محلی در مناطق حفاظت شده: مرور سیستماتیک
الهام احمدی فرد - اسماعیل کرمی دهکردی
نقش میکروارگانیسمهای فعال در بهبود حاصلخیزی خاک: رویکرد شیمی-زیستی در کشاورزی
حمیرا مسعودی پور
کاربرد کربن داتها در بستهبندی مواد غذایی
مهتاب پشتکار
تاثیر پوشش کربوکسی متیل سلولز بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی انبه برداشت شده طی زمان ماندگاري
ملیکا براهوئی کنگوری - عارفه حسنوند
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2