0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی تولید سوخچه پیاز تحت شرایط کشت هیدروپونیک و رفع چالشهای تولید آن جهت حفظ امنیت غذایی
نویسندگان :
سیده ندا موسوی
1
ناصر عالم زاده انصاری
2
1- دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دانشگاه شهید چمران اهواز
کلمات کلیدی :
تراکم،رقم،قطر سوخچه
چکیده :
به منظور بررسی تولید سوخچه پیاز تحت شرایط هیدروپونیک در محیط بیرون در سال زارعی ۱۴۰۲ در دانشگاه شهید چمران اهواز آزمایشی به شکل فاکتوریل و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تراکم کاشت {1 و 2 ،6 ،12} بوته در سلول و دو رقم پیاز رامهرمزی و پریماورا در سه تکرار انجام گردید. نتایج نشان داد که اثر اصلی رقم، تراکم و اثر متقابل رقم در تراکم بر قطر سوخچه، قطر گردن و نسبت آنها به هم و وزن تر و خشک سوخچه اثر معنیداری داشت. بیشترین قطر سوخچه و وزن سوخچه در تراکم 1 بوته در سلول و کمترین آنها در تراکم 12 بوته در سلول حاصل گردید. رقم پریماورا در تراکم 1 بوته (8/41 میلیمتر) و در تراکم 12 بوته در سلول (1/15 میلیمتر) به ترتیب بیشترین و کمترین قطر سوخچه را به خود اختصاص داد. رقم پریماورا در تراکم 1 بوته در سلول (1/31 گرم) و رقم رامهرمزی در تراکم 12 بوته در سلول (9/1 گرم) به ترتیب بیشترین و کمترین وزن تر سوخچه را داشتند. با توجه به نتایج میتوان گفت امکان تولید سوخچه پیاز با کیفیت بالا در اراضی غیر قابل کشت بواسطه تولید این محصول در سیستم هیدروپونیک در هوای آزاد وجود دارد اما اندازه سوخچه پیاز با توجه به رقم و تراکم تغییر مییابد. از طرفی، این روش میتواند سایر چالشهای تولید نظیر آلودگیهای خاکی و محیطی، مصرف زیاد آب، بذر و مواد غذایی را نیز کاهش دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مقایسه روشهای مختلف پیشبینی روند مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر در ایران
فاطمه وزیری نسب
کاربرد و اثرات حسگرهای هوشمند در کشاورزی دقیق
احسان باقری - هیمن خودکام
تاثیر بیوچار هسته خرما و کود شیمیایی بر صفات رشدی گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare L.)
ریحانه حسنی پور - محدثه شمس الدین سعید
فناوری جدید و مدرن برای تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی و مدیریت ایمنی مواد غذایی
نادیا ترقی خواه - شهرک واتگر - پریا حسین زاده
مبانی قرانی حضور تمدنی نماز جمعه نصر
میثم تارم - مریم کریمی افشار - اصغر شاهرخی
بخار فوق گرم: رویکردی جدید برای کاهش بار میکروبی و متابولیتها در فرآوری مواد غذایی
هدیه صادق احمدی - هادی ابراهیم نژاد - فاطمه سرکوهی
کاربرد کودهای زیستی، رویکردی برای اصلاح مراتع و افزایش تولید علوفه
محدثه امیری - سیف اله فیضی خانقاه
بررسی اثر تغییر اقلیم بر پراکنش و پویایی حشرات آفت
پریسا اسحاقی - وحید اعتماد - محمدابراهیم فرآشیانی - شهرام خلیقی سیگارودی - محمدحسین ارسلانلو
مطالعه برهمکنش برخی تیمارهای شیمیایی و سالیسیک اسید بر برخی پارامترهای رشدی در توده بادمجان قمی در مزرعه
صالح محمدی بیدشکی - سیدمحمدجواد آروین
تاثر منابع مختلف سلنیوم بر باروری خروس مسن گوشتی
صفورا برزگر - صالح طباطبایی وکیلی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2