0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تعیین عملکرد دانه نخود و اجزاء آن تحت تأثیر تاریخ کاشت و سامانه خاکورزی
نویسندگان :
شهرام چوبتاشانی
1
حسن حیدری
2
محمداقبال قبادی
3
1- رازی
2- دانشگاه رازی
3- دانشگاه رازی
کلمات کلیدی :
حبوبات،زمان كشت،شخم
چکیده :
هدف: نخود گیاهی سرشار از پروتئین آهن و فیبر میباشد. تاریخ کاشت و خاکورزی بر رشد گیاه نخود مؤثر هستند لذا هدف این تحقیق تعیین بهترين تاریخ کاشت و سامانه خاکورزی بود که بالاترین عملکرد دانه نخود را ایجاد کند. مواد و روشها: این تحقیق به صورت طرح اسپليت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه رازی در سال زراعی 1401-1400 اجرا شد. سه تاریخ کشت (27/9/1400، 19/10/1400 و 5/11/1400) به عنوان كرت فرعي و سامانه های مختلف خاکورزی به عنوان کرت اصلي (بی خاکورزی، كم خاک ورزی و خاکورزی متداول) بودند. نتایج: کمترین تعداد نیام در شاخه اصلی به تیمار بی خاکورزی با تاریخ کاشت دوم (3/2) اختصاص داشت. بیشترین تعداد دانه در نیام مربوط به تیمار کمخاکورزی (7/1) بود و کمترین مقدار این صفت، در خاکورزی مرسوم (1) مشاهده گردید. بیشترین تعداد دانه در بوته در تیمار کم خاکورزی با تاریخ کاشت اول (8/27) بود. کمترین تعداد دانه در بوته نیز مربوط به بی خاکورزی و تاریخ کاشت سوم (2/12) بود. بالاترین عملکرد دانه در کم خاکورزی با تاریخ کاشت اول (985 کیلوگرم در هکتار) و دوم (974 کیلوگرم در هکتار) دیده شد. کمترین عملکرد دانه در بی خاکورزی با هر سه تاریخ کاشت (به ترتیب 696، 665 و 657 کیلوگرم در هکتار) دیده شد. در تاریخ کشت زودهنگام همراه با تیمار کمخاکورزی، پوشش سبز بیشتری تولید می شود، پوشش سبز بیشتر منجر به مقادیر بالاتر اجزاء عملکرد و عملکرد می شود. نتایج حاصله از این پژوهش تائیدی بر این ادعا است. نتیجهگیری: در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که کم خاکورزی بههمراه تاریخ های کاشت زودهنگام بالاترین عملکرد دانه نخود را داشت که میتواند بعلت استفاده بهتر از عوامل محیطی در تاریخ کشت زودهنگام و حفظ رطوبت خاک با كم خاکورزی باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
هاشم خندان بارانی - نرجس سنچولی
Synthesis of Binary CdS/g-C₃N₄ Composite and Investigation of its Photocatalytic Activity for the Reduction of Cr(VI) Toward Environmental Protection
Amirhossein Mirmohamadi - Shabnam Sohrabnezhad - Rozita Foulady-Dehaghi
An Overview on some Studies on Roasting Process in Food Industry
Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti
ارزیابی اثرات اسانس میخک هندی بر کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمها و ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
بررسی انگلهای خونی در ماهی کفال طلایی (Liza aurata)دریای خزر
سالار علیزاده - حسین جوان بخت - مهوش هادوی
کاربرد متیل جاسمونات بر برخی صفات فیزیولوژیکی گل همیشه بهار (Calendula officinalis) در شرایط خاک شور
آرین لشکری - وحیدرضا صفاری - صفورا سعادتی
ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجهفرنگی تهدید جدیدی برای مزارع گوجهفرنگی ارومیه
سیفالدین رحیم حسین مصلح - مینا راستگو
طب حفاظت، راهبردهای بهداشتی و حفاظتی مقابله با بیماریهای حیاتوحش در ایران
حجت قلی پور
ارزیابی پتانسیل علف وتیور برای بهبود باغچههای باران در شهرهای ایران
ایمان سعیدی
لزوم بهبود معیشت دامداران مراتع جهت تولید محصولات ارگانیک در راستای امنیت غذایی
وحید کریمیان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2