0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر جنگلکاری بر بهبود کیفیت هوا و کاهش آلودگی
نویسندگان :
شیدا جباری
1
زهرا میرازادی*
2
سیدوحید سیدنا
3
1- دانشگاه لرستان
2- دانشگاه لرستان
3- دانشگاه لرستان
کلمات کلیدی :
جنگلکاری،کیفیت هوا،آلاینده های زیست محیطی،درختان،جزایر حرارتی شهری
چکیده :
امروزه آلودگی هوا یکی از مهمترین و اساسی ترین تهدیدات و مشکلات جامعه جهانی به دلیل اثرات مختلف بهداشتی، محیط زیستی و اقتصادی آن در محیط های مختلف بخصوص محیط زیست شهری است. آلودگی هوا یک آلودگی فرامرزی است که نه تنها نواحی اطراف منبع تولید کننده، بلکه نواحی دوردست و سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد و منجر به کاهش کیفیت محیط و در نتیجه تهدیدات سلامت جوامع انسانی می گردد. از اینرو بررسی و ارزیابی روش ها و راهکارهای مختلف جهت کاهش و سازگاری با این تهدید زیست محیطی ضروری است. به همین جهت در این مطالعه به بررسی نقش جنگلکاری ها در بهبود کیفیت هوا و کاهش آلودگی ها زیست محیطی به شیوه مروری و کتابخانه ای پرداخته شد. در پایان شواهد حاکی از آن بود که جنگلکاری ها و پوشش های سبز شهری مانند پارکها، میادین و خیابان های پر درخت، یکی از راه حل های مبتنی بر طبیعت هستند که کارکردها و خدمات اکوسیستمی فراوانی در ارتباط با بهبود کیفیت هوا و کاهش آلودگی ها ارائه می دهند. از جمله این کارکردها یا خدمات می توان به جذب آلاینده های هوا اعم از آلی و معدنی نظیر فلزات سنگین، ذرات معلق و گازها، پایش آلاینده های هوا و خاک، کاهش دمای هوا، تعدیل آب و هوا، کاهش اثر پدیده جزایر حرارتی با استفاده از مکانیسم های مختلف (رسوب و پراکندگی) اشاره نمود. علاوه بر این یافته ها حاکی از آن بود توانایی پوشش های جنگلی در بهبود کیفیت هوا و کاهش آلاینده ها بسته به عوامل مختلف نظیر شرایط آب و هوایی محلی، تراکم و تنوع پوشش گیاهی و جنگلی، سن درخت، نوع گونه ها و ویژگی های خاک، نوع آلاینده ها و غلظت آنها، متفاوت است و تغییرات مکانی و زمانی را از خود نشان میدهند. از اینرو توجه به این پارامترها در توسعه و کاشت درختان و پوشش های سبز شهری ضروری می باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد پرتودهی گاما در صنایع غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
گزارش مشاهده بیماری اکتیمای واگیر در یک راس گوسفند با علائم غیر رایج
امیرسعید صمیمی - حسین سلاجقه - ستایش سعیدی
Potential Use of Wastewater from the Synthesis of Quercetin-Selenium Nanoparticles in Wheat Growth and Bromus Weed Control
Azam Chahardoli - Ali Mostafaei
ارزیابی کیفیت برخی از منابع آب زیرزمینی شهرستان مهریز با استفاده از شاخص کیفیت منابع آب ایران (IRWQI)
مهدی نصیریان - ناصر برومند
کاربرد فناوری CRISPR/Cas9 در مهندسی ژنتیک میکروارگانیسمهای غذایی برای ارتقای کیفیت و ایمنی غذایی
مرجان حیدرزاده
توسعه کاربردهای بستهبندی پایدار موادغذایی از فیلمهای ترکیبی کیتوزان/پلیوینیلالکل
حدیثه صادق زاده بجندی - ثمین صمدزاد - طرلان کرامتی - محمدحسین عبدلی حسین آبادی
بررسی خصوصیات حسی و عملکردی پنیر صبحانه فرآوری شده با زیتون
اهدا نوری زاده - علیرضا مهرگان نیکو
چشم انداز توسعه کشت و صنعت خرما در ایران
فاطمه ارتیاعی - مجید جعفری
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره بر فراسنجه های تولید گاز در برههای پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - محبوبه حور - فریبا فریور
Investigating the Impact of Ascorbic Acid Foliar Application on Marigold Growth Parameters under Saline Conditions
Arian Lashkari - Vahidreza Saffari - Safoora Saadati
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2