0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای افزایش حاصلخیزی خاک و تولید محصول
نویسندگان :
معصومه مصطفائی
1
زهره الویار
2
1- مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
2- مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،کودهای زیستی،کودهای شیمیایی،کشاورزی پایدار،حاصلخیزی خاک،میکروارگانیسمهای مفید
چکیده :
استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی برای افزایش تولیدات کشاورزی منجر به مشکلات زیست محیطی و کاهش حاصلخیزی خاک شده است. با توجه به رشد جمعیت جهانی و نیاز روزافزون به تولید مواد غذایی، استفاده از کودهای زیستی میتواند نقش مهمی در تضمین امنیت غذایی پایدار داشته باشد. کودهای زیستی جایگزینی پایدار و سازگار با محیط زیست برای کودهای شیمیایی هستند. این کودها با استفاده از میکروارگانیسمهای مفید خاک، حاصلخیزی خاک را افزایش میدهند و مواد مغذی ضروری را برای گیاهان فراهم میکنند و به حفظ سلامت خاک و کیفیت محصولات کشاورزی کمک میکنند. کودهای زیستی مواد مغذی را از طریق فرآیندهای طبیعی تثبیت نیتروژن، حل شدن فسفر و تحریک رشد گیاه از طریق سنتز مواد محرک رشد اضافه میکنند. همچنین دوستدار محیط زیست بوده و مسئول در دسترس بودن مداوم مواد مغذی از منابع طبیعی هستند. با این حال، برای تحقق کامل پتانسیل این نهاده های ارزشمند، تحقیقات و توسعه بیشتر در شناسایی سویه های میکروبی موثر، بهبود روش های تولید و فرمولاسیون کودهای زیستی و همچنین ترویج استفاده از آنها در بین کشاورزان مورد نیاز است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
شناسایی و معرفی تعدادی از قارچهای ماکروسکوپی استان خراسان رضوی و بررسی اثرات آنتاگونیستی آنها
سیما چوب تراش ابرده - مجتبی ممرآبادی - حمید رضا شرقی
Bio-Based Packaging in the Food Industry: Challenges, Market Trends, Future Prospects
Zeinab Khosravi Ghareche - Mohammadreza Rezaeigolestani
Global Importance of Rosaceous Fruits’ Germplasm in Iran and New Approaches for Their Conservation and Utilization
Ali Gharaghani
مروری بر بیماری هاری (Rabies)
سجاد صفری - سید مبین قنبری
پروبیوتیکها: پیوندی نوین در میکروبیوم روده و تعادل سلامت جسمی و روانی
شیما امیدی - سمیه سنجری - سحر سنجری - سارینا خواجه حیدری
مروری بر پروبیوتیکها و پریبیوتیکهای رایج در صنعت طیور
نرگس نجفی - سید مصطفی پیغمبری
استفاده از پسماندهای کشاورزی برای تولید انرژی
هیمن خودکام - احسان باقری
بررسی میزان حساسیت بیابان¬زایی زاهدان با استفاده از مدل MEDALUS
سعید شجاعی
مروری بر استفاده از مخمرها در تغذیه نشخوارکنندگان
زهرا جوکارریگآبادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2