0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اصلاح خاکهای شور و سدیمی باغات پسته (مطالعه موردی- منطقه مرتاضیه استان یزد)
نویسندگان :
حسین بیرامی
1
رستم یزدانی بیوکی
2
علی مومن پور
3
امیر پرنیان
4
حسین پرویزی
5
1- مرکز ملی تحقیقات شوری
2- مرکز ملی تحقیقات شوری
3- مرکز ملی تحقیقات شوری
4- مرکز ملی تحقیقات شوری
5- مرکز ملی تحقیقات شوری
کلمات کلیدی :
آبشویی،نسبت جذب سدیم،اصلاح خاک
چکیده :
بهسازي یا اصلاح خاکهای شور و سدیمی از دیدگاه حفاظت منابع آبوخاک، اهمیت فراوانی دارد. تجمع و فزونی نمکها در خاك از رشد و نمو گیاه جلوگیري نموده و بهطور مستقیم بر عملکرد گیاه تأثیر مینهد. پژوهش حاضر در باغات منطقه مرتاضیه استان یزد انجام گرفت. در اولین گام در جهت اصلاح خاک، ارزیابی ویژگیهای خاک از جمله میزان هدایت الکتریکی (EC) و میزان سدیم (SAR) و سایر املاح با نمونهبرداری انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل آب آبیاری فاقد مواد اصلاحگر، گچ پودری، اسید سولفوریک، گچ مایع در هر دو شیوه غرقاب و آبفشان (آبپاش) بود. پس از تعیین مقدار مورد نیاز از مواد اصلاحکننده، آبشویی با استفاده از آب آبیاری بدون مواد اصلاح کننده (تیمار شاهد) و آب آبیاری حاوی مواد اصلاحکننده با شیوه غرقاب و آبپاش انجام گردید. نتایج استفاده از مواد اصلاحگر نشان داد که این مواد نسبت به تیمار شاهد (فاقد مواد اصلاحگر)، موجب کاهش مقدار قابلتوجه نسبت جذب سدیم خاک گردید. بهطوریکه در آزمایش صورت گرفته مقدار نسبت جذب سدیم از مقادیر میانگین 0.5(mmol/l) 35 در عمق صفر تا 30 سانتیمتری به مقدار 15، 10، 10 و 0.5(mmol/l) 7 به ترتیب در تیمارهای شاهد، گچ پودری، گچ مایع و اسید سولفوریک در شیوه غرقاب و به نسبت جذب سدیم برابر 5/16، 13، 5/11 و 0.5(mmol/l) 5/12 به ترتیب در تیمارهای شاهد، گچ پودری، گچ مایع و اسید سولفوریک در شیوه آبفشان (آبپاش) رسید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی فلزات سنگین سرب و جیوه در عضله میگو وانامی در شهر شیراز
امیرحسین رضازاده شیرازی
کاربرد کودهای زیستی، رویکردی برای اصلاح مراتع و افزایش تولید علوفه
محدثه امیری - سیف اله فیضی خانقاه
بررسی اثرگذاری مقدار و عمق توزیع بیوچار کاه گندم بر تبخیر از سطح خاک
آوین حکمی کرمانی - آرین حسنی توتشامی - ارسطو سلیمان زاده - مالک سفندارند
تمدن نوین اسلامی و غربزدایی
منیژه شهریاری کردی
پیامدهای تغییرات اقلیمی بر پرورش میگو و راهکارهایی برای کاهش پیامدها
میلاد جعفری - شهلا چوبچیان
تولید ورمی¬کمپوست در راستای کارآفرینی دانش¬آموزی در شهرستان بهبهان
مرضیه جامعی - طاهره فسحت - رقیه معلقی - امین الله مظفری - سعیدرضا حسین زاده
بررسی تأثیر غلظتهای مختلف ملاتونین بر رنگیزههای گیاهی گل همیشه بهار در شرایط گلخانهای
بهار علینقی لنگری - وحیدرضا صفاری - علی اکبر مقصودی مود - صفورا سعادتی
تأثیر مقررات زیست محیطی بر توسعه سبز کشاورزی
هاجر اثنی عشری
کاربرد هوش مصنوعی در بستهبندیهای نوین صنعت غذا
امیرحسین ابراهیمی - علیرضا بیعوض
کاربرد نانوساختارهای لیپیدی حاوی اسانس درمنه: بهرهگیری از آن در بستهبندی مواد غذایی
ندا نریمانی - کوثر تقوی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4