0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تحلیل وضعیت شاخص ردپای آب در تولید محصول گندم (مطالعه موردی: یزد، بوشهر، مازندران)
نویسندگان :
سمیه نقوی
1
1- University of Jiroft
کلمات کلیدی :
ردپای آب،مدیریت منابع آب،گندم
چکیده :
آب یک عنصر اساسی برای پایداری انسان و فعاليت های اقتصادی اجتماعی است. با این وجود، کمبود آب یكی از بزرگ ترین مشكلات پيشروی بسياری از جوامع در سراسر جهان است. امروزه بسياری از مناطق جهان تحت تأثير کمبود آب قرار دارند. پيش بينی افزایش جمعيت جهان در آینده، موجب تقاضای بيشتر مواد غذایی که تأثير مستقيمی بر مصرف آب در بخش کشاورزی دارد، شده است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کمبود آب در بخش کشاورزی استان های یزد، بوشهر و مازندران با تأکيد بر چارچوب ردپای آب در تولید محصول گندم صورت گرفته است. نتایج نشان داد متوسط ردپای آب سبز برای تولید محصول گندم در استان بوشهر در دروه زمانی 1401-1397، 56/453، متوسط ردپای آب آبی، 74/701، متوسط ردپای آب خاکستری، 67/0 و متوسط ردپای آب کل، 28/1156 مترمکعب- تن بوده است. متوسط ردپای آب سبز برای تولید محصول گندم در استان یزد در دروه زمانی 1401-1397، 34/30، متوسط ردپای آب آبی، 22/1442، متوسط ردپای آب خاکستری، 56/0 و متوسط ردپای آب کل، 13/1473 مترمکعب- تن بوده است. همچنین، متوسط ردپای آب سبز برای تولید محصول گندم در استان مازندران در دروه زمانی 1401-1397، 84/799، متوسط ردپای آب آبی، 88/366، متوسط ردپای آب خاکستری، 81/0 و متوسط ردپای آب کل، 54/1167 مترمکعب- تن بوده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت، کشت این محصول در استان یزد، از شرایط مطلوبی از منظر ردپای آب برخوردار نمی باشد. در استان یزد، میزان شاخص ردپای آبی 22/1442 مترمکعب- تن از دو استان دیگر بیشتر است. بنابراین، پیشنهاد می شود با توجه به شاخص ردپای آب، محصولاتی که از نظر این شاخص به آب کم تری نیاز دارند، در استان یزد در اولویت کشت قرار گرفته و تولید شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
کشاورزی حفاظتی و امنیت غذایی: چالشهای موجود و راه حلهای بالقوه
جلال قنبری - مرضیه بشارتیفر
تکنیکهای بعد از فراوری مواد غذایی با پرینترهای سهبعدی (3DP)
مینا سالاری شهری
Effectiveness of Sodium Alginate Edible Coating in Preserving the Quality of Citrus Fruit (Citrus clementina) during Storage
Golrokh Heidari krush - Somayeh Rastegar - Asghar Ramezanian - Hadi Hashemi gahruie
مدیریت تنش شوری در گیاه نعناع گریپفروتی: ارزیابی اثر کودهای شیمیایی پوششدار شده با نانوذرات کیتوزان بر ویژگیهای تغذیهای، بیوشیمیایی و عملکردی
محمد حقانی نیا
مروری براثرات کودهای مورد استفاده در کشاورزی بر روی بارداری انسان
زهرا مطلبی ارباطان - حسین طایفی نصرآبادی
عصارههای دارویی کلزا، فرصتها و چالشها
فرزانه بوشاسب - زینب عباسی
بررسی و تعیین سهم عناصر ماکرو خاک بر خلأ عملکرد سویا (Glycin Max L.)
علی نخ زری مقدم - افشین سلطانی - علی منصوری راد - علی راحمی کایزکی - بنیامین ترابی - مهین پودینه
Potential Application of Gas Sensors to Evaluate the Quality and Classification of Spices and Medicinal Plants
Mhadi Ghasemi-Varnamkhasti
فراواکاوی دادههای ترانسکریپتوم به منظور شناسایی ژنهای درگیر در پاسخ به تنش خشکی در کلزا (Brassica napus)
شهلا اتابکی - علی مقدم - هومن راضی - مرضیه مُهری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4