0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تحلیل وضعیت شاخص ردپای آب در تولید محصول گندم (مطالعه موردی: یزد، بوشهر، مازندران)
نویسندگان :
سمیه نقوی
1
1- University of Jiroft
کلمات کلیدی :
ردپای آب،مدیریت منابع آب،گندم
چکیده :
آب یک عنصر اساسی برای پایداری انسان و فعاليت های اقتصادی اجتماعی است. با این وجود، کمبود آب یكی از بزرگ ترین مشكلات پيشروی بسياری از جوامع در سراسر جهان است. امروزه بسياری از مناطق جهان تحت تأثير کمبود آب قرار دارند. پيش بينی افزایش جمعيت جهان در آینده، موجب تقاضای بيشتر مواد غذایی که تأثير مستقيمی بر مصرف آب در بخش کشاورزی دارد، شده است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کمبود آب در بخش کشاورزی استان های یزد، بوشهر و مازندران با تأکيد بر چارچوب ردپای آب در تولید محصول گندم صورت گرفته است. نتایج نشان داد متوسط ردپای آب سبز برای تولید محصول گندم در استان بوشهر در دروه زمانی 1401-1397، 56/453، متوسط ردپای آب آبی، 74/701، متوسط ردپای آب خاکستری، 67/0 و متوسط ردپای آب کل، 28/1156 مترمکعب- تن بوده است. متوسط ردپای آب سبز برای تولید محصول گندم در استان یزد در دروه زمانی 1401-1397، 34/30، متوسط ردپای آب آبی، 22/1442، متوسط ردپای آب خاکستری، 56/0 و متوسط ردپای آب کل، 13/1473 مترمکعب- تن بوده است. همچنین، متوسط ردپای آب سبز برای تولید محصول گندم در استان مازندران در دروه زمانی 1401-1397، 84/799، متوسط ردپای آب آبی، 88/366، متوسط ردپای آب خاکستری، 81/0 و متوسط ردپای آب کل، 54/1167 مترمکعب- تن بوده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت، کشت این محصول در استان یزد، از شرایط مطلوبی از منظر ردپای آب برخوردار نمی باشد. در استان یزد، میزان شاخص ردپای آبی 22/1442 مترمکعب- تن از دو استان دیگر بیشتر است. بنابراین، پیشنهاد می شود با توجه به شاخص ردپای آب، محصولاتی که از نظر این شاخص به آب کم تری نیاز دارند، در استان یزد در اولویت کشت قرار گرفته و تولید شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مزیتهای استفاده از لامپهای الایدی در گلخانهها و فضاهای سرپوشیده جهت تولید گیاهان
پریا دهخدایی - محمود اثنی عشری - مهدی رحیم ملک - داود عسگری
مروری بر نقش هوش مصنوعی در ارتقای بهرهوری کشاورزی
مرجان حیدرزاده
کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای افزایش حاصلخیزی خاک و تولید محصول
معصومه مصطفائی - زهره الویار
بررسی تأثیر روشهای مختلف خشککردن بر ترکیبات اسانسی گیاهان دارویی: مطالعه مروری
محدثه احمدی - اکبر عرب حسینی - هادی صمیمی اخیجهانی
مسائل اخلاقی، حقوقی و اجتماعی بهکارگیری هوش مصنوعی: با تأکید بر بخش کشاورزی
زیبا سلیمانی - خدیجه سلیمانی - زینب مرادی یگانه
ارزیابی تنوع ژنتیکی لاینهای اوتایپ چغندرقند از نظر مقاومت به بیماری رایزوکتونیای ریشه و طوقه
حمزه حمزه - حامد منصوری - مهدی حسنی - سعید صادق زاده حمایتی - نسرین قادری
مطالعه ویژگیهای بیوشیمیایی ترخون (Artemisia dracunculus) در مواجهه با تنش خشکی و همزیستی با قارچهای میکوریز آربوسکولار
نرگس حاتمی
مقایسه و ارزیابی ماشینهای بذرکار سینی نشاء از نظر مصرف برق در استان خوزستان
محمد مهران زاده
عوامل موثر بر مرگ و میر در بزهای مورسیا –گرانادینا
محمد محسنی تکلو - مسعود اسدی فوزی - مرتضی مختاری
آشنایی با ساختار و قابلیتهای سامانههای پشتیبان تصمیم در هوشمندسازی سامانههای آبیاری تحت فشار
مهرزاد محصص مستشاری - مهدی یونسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2