0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تحلیل وضعیت شاخص ردپای آب در تولید محصول گندم (مطالعه موردی: یزد، بوشهر، مازندران)
نویسندگان :
سمیه نقوی
1
1- University of Jiroft
کلمات کلیدی :
ردپای آب،مدیریت منابع آب،گندم
چکیده :
آب یک عنصر اساسی برای پایداری انسان و فعاليت های اقتصادی اجتماعی است. با این وجود، کمبود آب یكی از بزرگ ترین مشكلات پيشروی بسياری از جوامع در سراسر جهان است. امروزه بسياری از مناطق جهان تحت تأثير کمبود آب قرار دارند. پيش بينی افزایش جمعيت جهان در آینده، موجب تقاضای بيشتر مواد غذایی که تأثير مستقيمی بر مصرف آب در بخش کشاورزی دارد، شده است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کمبود آب در بخش کشاورزی استان های یزد، بوشهر و مازندران با تأکيد بر چارچوب ردپای آب در تولید محصول گندم صورت گرفته است. نتایج نشان داد متوسط ردپای آب سبز برای تولید محصول گندم در استان بوشهر در دروه زمانی 1401-1397، 56/453، متوسط ردپای آب آبی، 74/701، متوسط ردپای آب خاکستری، 67/0 و متوسط ردپای آب کل، 28/1156 مترمکعب- تن بوده است. متوسط ردپای آب سبز برای تولید محصول گندم در استان یزد در دروه زمانی 1401-1397، 34/30، متوسط ردپای آب آبی، 22/1442، متوسط ردپای آب خاکستری، 56/0 و متوسط ردپای آب کل، 13/1473 مترمکعب- تن بوده است. همچنین، متوسط ردپای آب سبز برای تولید محصول گندم در استان مازندران در دروه زمانی 1401-1397، 84/799، متوسط ردپای آب آبی، 88/366، متوسط ردپای آب خاکستری، 81/0 و متوسط ردپای آب کل، 54/1167 مترمکعب- تن بوده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت، کشت این محصول در استان یزد، از شرایط مطلوبی از منظر ردپای آب برخوردار نمی باشد. در استان یزد، میزان شاخص ردپای آبی 22/1442 مترمکعب- تن از دو استان دیگر بیشتر است. بنابراین، پیشنهاد می شود با توجه به شاخص ردپای آب، محصولاتی که از نظر این شاخص به آب کم تری نیاز دارند، در استان یزد در اولویت کشت قرار گرفته و تولید شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
پیامدهای تغییرات اقلیمی بر پرورش میگو و راهکارهایی برای کاهش پیامدها
میلاد جعفری - شهلا چوبچیان
اثر اسید هیومیک بر فراسیون سفید در تنش شوری
سپیده مجرب - علیرضا پیرزاد
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
هاشم خندان بارانی - نرجس سنچولی
کاربرد کربن داتها در بستهبندی مواد غذایی
مهتاب پشتکار
بررسی صفات رویشی ارقام جديد و ژنوتیپ¬های امیدبخش به روی دو پایه بذری به و زالزالک
مشهید هناره - حسن اکبری - حمید عبدالهی
مقایسه مصرف سوخت، انرژی و انتشار گازهای گلخانه¬ای در تولید برنج نشایی و خشکهکاری در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی - مسعود تاجی
محورهای مهم حوزه شیلات در بهبود وضعیت امنیت غذایی کشور
رضا رضانژاد
اثر سلنیم بر کاهش پوکی در پسته (Pistacia vera L.) رقم اوحدی
صادق یافرهادیان - زهرا پاک کیش - سهیلا محمدرضاخانی
مروری کوتاه بر کاربرد هوش مصنوعی در پرورش طیور
ساره افتخاری کنزرکی
بررسی تأثیر غلظتهای مختلف ملاتونین بر رنگیزههای گیاهی گل همیشه بهار در شرایط گلخانهای
بهار علینقی لنگری - وحیدرضا صفاری - علی اکبر مقصودی مود - صفورا سعادتی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2