0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
پتانسیل گرمایش جهانی و انتشار گازهای گلخانهای ناشی از تولید پنبه در سیستمهای کشاورزی شهرستان نیشابور
نویسندگان :
علی اکبر میرزائی
1
مهدی بابائیان
2
قربانعلی رسام
3
1- دانشگاه بجنورد
2- دانشگاه بجنورد
3- دانشگاه بجنورد
کلمات کلیدی :
گازهای گلخانه ای،گرمایش جهانی،محیط زیست،پنبه
چکیده :
به منظور ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید پنبه، آزمایشی در سال 1399 در شهرستان نیشابور مورد بررسی قرار گرفت. دادههای مربوط به میزان مصرف نهادههای تولید از طریق پرسشنامه جمعآوری شد و با استفاده از ضرایب همارز، مقدار انتشار گازهای گلخانهای و پتانسیل گرمایش جهانی آنها محاسبه گردید. نتایج بهدستآمده نشان میدهد که میزان کل انتشار گازهای گلخانهای معادل 7/1706کیلوگرم در هکتار برآورد شده است. از این مقدار، 85/97 درصد CO2، 03/2 درصد N2O و 12/0 درصد CH4 میباشد. سوخت دیزل با 17/993 کیلوگرم در هکتار، بیشترین سهم را در انتشار گازهای گلخانهای دارد که شامل 83/99 درصد CO2، 02/0 درصد N2O و 15/0 درصد CH4 است. کود نیتروژن و الکتریسیته به ترتیب با 49/340 و 44/273 کیلوگرم در هکتار در مقامهای دوم و سوم قرار دارند. کمترین میزان انتشار مربوط به کود پتاس بود که تنها 88/34 کیلوگرم در هکتار تولید میکند. علاوه بر این، پتانسیل گرمایش جهانی در تولید پنبه شهرستان نیشابور برابر با 5/12450 معادل دیاکسید کربن در هکتار برآورد گردید. از بین نهادههای مورد بررسی، الکتریسیته بیشترین پتانسیل گرمایش جهانی را با 1/10915 دیاکسید کربن در هکتار داشت، در حالی که سوخت دیزل با تولید 3/1082 دیاکسید کربن در هکتار در جایگاه دوم قرار گرفت. این یافتهها به درک بهتر اثرات زیستمحیطی کشت پنبه کمک میکند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش هوش مصنوعی در مدیریت آفات: راهکارهای نوین و چالشهای اجرایی
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
کاربرد محلولپاشی برگی نانوذرات اکسید روی بر برخی پارامترهای رشدی و فیزیولوژیکی گیاهچه خیار رقم سوپردومينوس
فاطمه سلیمانی - مریم مظاهری-تیرانی - اسرا سالاری - سیده عاطفه حسینی - حمیدرضا علیزاده
بررسی اثرات زیست محیطی تولید یونجه در اگرواکوسیستم¬های شهرستان سرخس
علی اکبر میرزائی - مهدی بابائیان - قربانعلی رسام
مقایسه اثر نانو کلات سیلیکون و سیلیکون بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک گیاه گندم (رقم شیرودی) در شرایط تنش آلومینیوم
کورش دلاور - پگاه کاویانی
تغییر برخی پارامترهای رشد گیاه بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) در شرایط درون شیشه تحت کاهش فشار اتمسفری
مهسا سرداری - حلیمه حسن پور
روشهای نوین کنترل کیفیت در تولید پنیر پیتزا
سحر نیکوئی - رضا حاجی محمدی فریمانی - محمد بلوردی - سپیده خراسانی
اثر تغییر اقلیم بر بیمارگرهای قارچی و شبهقارچی و ریززیواگان گیاهی
آریادخت رضایی - مریم میرطالبی
اثر ال-کارنیتین و متیونین بر خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی
فاطمه آباریان - مژگان مظهری - امیدعلی اسماعیلی پور - زهرا رنجبری نسب
مروری بر برخی چالشها و روش¬های نوین کنترل مگس میوه مدیترانهای، Ceratitis capitata Wiedemann (Diptera: Tephritidae)
فاطمه غیاثی نژاد - مریم پهلوان یلی
بررسی خصوصیات چهار گونه جلبک قرمز با روش الکتروشیمیایی
اسماعیل تماری - هاجر صداقت
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2