0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
پتانسیل گرمایش جهانی و انتشار گازهای گلخانهای ناشی از تولید پنبه در سیستمهای کشاورزی شهرستان نیشابور
نویسندگان :
علی اکبر میرزائی
1
مهدی بابائیان
2
قربانعلی رسام
3
1- دانشگاه بجنورد
2- دانشگاه بجنورد
3- دانشگاه بجنورد
کلمات کلیدی :
گازهای گلخانه ای،گرمایش جهانی،محیط زیست،پنبه
چکیده :
به منظور ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید پنبه، آزمایشی در سال 1399 در شهرستان نیشابور مورد بررسی قرار گرفت. دادههای مربوط به میزان مصرف نهادههای تولید از طریق پرسشنامه جمعآوری شد و با استفاده از ضرایب همارز، مقدار انتشار گازهای گلخانهای و پتانسیل گرمایش جهانی آنها محاسبه گردید. نتایج بهدستآمده نشان میدهد که میزان کل انتشار گازهای گلخانهای معادل 7/1706کیلوگرم در هکتار برآورد شده است. از این مقدار، 85/97 درصد CO2، 03/2 درصد N2O و 12/0 درصد CH4 میباشد. سوخت دیزل با 17/993 کیلوگرم در هکتار، بیشترین سهم را در انتشار گازهای گلخانهای دارد که شامل 83/99 درصد CO2، 02/0 درصد N2O و 15/0 درصد CH4 است. کود نیتروژن و الکتریسیته به ترتیب با 49/340 و 44/273 کیلوگرم در هکتار در مقامهای دوم و سوم قرار دارند. کمترین میزان انتشار مربوط به کود پتاس بود که تنها 88/34 کیلوگرم در هکتار تولید میکند. علاوه بر این، پتانسیل گرمایش جهانی در تولید پنبه شهرستان نیشابور برابر با 5/12450 معادل دیاکسید کربن در هکتار برآورد گردید. از بین نهادههای مورد بررسی، الکتریسیته بیشترین پتانسیل گرمایش جهانی را با 1/10915 دیاکسید کربن در هکتار داشت، در حالی که سوخت دیزل با تولید 3/1082 دیاکسید کربن در هکتار در جایگاه دوم قرار گرفت. این یافتهها به درک بهتر اثرات زیستمحیطی کشت پنبه کمک میکند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر مینیاتورسازی دستگاه¬های آنالیز شیمیایی در صنعت غذایی
رحمت الله فتحی - محمد اسمی زاده - احد منافی
اجرای اقتصاد چرخهای در زنجیره تأمین کشاورزی
سمیه Naghavi
شناسایی و کمیسازی آلکالوئیدهای هارمین و هارمالین در عصاره گیاه دارویی Peganum harmala L. با استفاده از کروماتوگرافی فاز مایع با کارایی بالا (HPLC)
ستار طهماسبی انفرادی - رضا یزد آبادی - داود محمدی پور
پپتیدهای کارکردی و نقش آنها در مدیریت بیماریهای گیاهی
مهنوش صالحی - مریم میرطالبی
بررسی اثرات ضدمیکروبی و ضد سرطانی نانوالیاف سنتز شده از عصاره گیاهی به روش الکتروریسی
طاهره حیدری - عباس رهدار
نانوامولسیون عصاره گیاهی رازیانه روی صفات اسپرم قوچ در نگهداری درشرایط سرد
مریم محمدی - غلامعلی مقدم - بابک قاسمی پناهی - سید عباس رأفت
Passive and Active Microwave Remote Sensing in Agricultural Forecasting
Amin Rostami
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره برعملکردهای پرواری در بره های پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - سارا رجب زاده - محسن شیرمحمدی - فریبا فریور
تأثیر عوامل اقلیمی بر پوشش گیاهی و علوفه تولیدی مراتع
محدثه امیری - سیفاله فیضی خانقاه
جزایر بیماریزایی سالمونلا
فرزانه جلدی - سید مصطفی پیغمبری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4