0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر تاثیر تنش سرما بر فیزیولوژیک گیاهان زراعی
نویسندگان :
آمنه قاسمی مصرمی
1
سوسن قاسمی مصرمی
2
عنایت الله نیازی اسفیانی
3
محمد جعفر هدایتی
4
سعید نوابپور
5
1- دانشگاه زابل
2- علمی کاربردی شیراز
3- علمی کاربردی شیراز
4- دانشگاه ازاد اسلامی
5- دانشگاه گرگان
کلمات کلیدی :
تنش سرما،فتوسنتر،سطح سلولی،نشت مواد محلول
چکیده :
در طی تنش سرمازدگی تغییر غیرعادی در یک گیاه رخ نمیدهد که جهت تشخیص فوری و دقیق خسارت مورد توجه قرار گیرد. نشانههای قابل مشاهده خسارت سرما با توجه به دما، طول مدت سرما، نوع محصول، مرحله رشدی و نوع بافت، ساعات روز و دیگر شرایط محیطی نظیر نور، باد، آب و عناصر غذایی تغییر میکنند. بسیاری از نشانههای سرمازدگی برای ظاهر شدن نیاز به زمان دارند. هرچند تنش مختصر هنگامی که گیاه در درجه حرارت پایین قرار دارد علایم مشهودی را تولید نخواهد کرد، نشانههای سرمازدگی به تدریج و بخصوص هنگامی که گیاه به دماهای مطلوب رشد باز میگردد، ظاهر میشوند. قرارگیری به مدت طولانیتر در معرض تنش سرما، سبب میشود که علائم تنش سریع تر ظاهر گردد. خسارت سرما قابل انتقال نیست؛ برای مثال، وقتی یک بوته خیار به صورتی تقسیم شده بود که یک ساقه آن در معرض سرمازدگی قرار داشت، خسارت سرما محدود به همان ساقه بود، لذا تنش سرما به طور موضعی و احتمالا توسط هر سلول منفرد درک میگردد. بنابراین، نشانههای خسارت سرمازدگی، ناشی از خسارات وارده به هر سلول بوده و به علت اختلافات موجود در بین سلولها، در گیاهان و بافتهای مختلف آنها نشانههای خسارت سرمازدگی متغیر است. خسارت سرمازدگی ممکن است به سه صورت عمده مستقیم، غیرمستقیم و ثانویه رخ دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی تکنیکهای مدلسازی برای برهمکنشهای خاک تغییر شکلپذیر- تایر
A Review on Dermatophytosis, a Zoonotic Diseases
Narges Bastami
مروری کوتاه بر ارزیابی غیرتهاجمی استرس در گوسفندان: نقش کورتیزول پشم بهعنوان شاخص پایدار فیزیولوژیکی
فاطمه نسب پور
پیشتیمار بذرها با عصارههای گیاهی؛ یکی از راهکارهای کاهش آلودگی خاک ناشی از کاربرد مواد شیمیایی خطرناک (مطالعه موردی، گیاه فلفل زینتی)
مهرداد باباربیع - پروین ذوالفقاری - آتوسا دانیائی
بررسی تنوع مورفولوژیکی درختچه هوهوبا در شرایط گلخانه ای با استفاده از روشهای آماری چند
امین باقی زاده - زهرا نبی قهفرخی - حسین شاهسوند حسنی - سارا خسروی
نوآوریها و کاربردهای خشککن غلتکی برای خشککردن مواد غذایی
فخرالدین صالحی
گزارش چند جنس نماتد انگل گیاهی از مزارع برنج شهرستان شوشتر
کورش عزیزی - فاطمه اسکندری - یونس علیزاده
ارزیابی کیفیت و ایمنی گوشت: تکنیکهای پیشرفته طیفسنجی و نقش آنها در تشخیص فساد میکروبی
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
میزان زیرالنون در روغن، برنج و نان و روشهای کاهش آن: یک مطالعهی مروری
محیا سلطانی - احسان صادقی - مارال نیستانی
بررسی تاثیر آمینو اسید، جلبک دریایی و زمان محلول پاشی بر عملکرد، اجزای عملکرد و ویژگیهای فیتو شیمیایی گیاه دارویی ریحان
رضا ابراهیمی - مهران محمودی - یوسف نیک نژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4