0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر تاثیر تنش سرما بر فیزیولوژیک گیاهان زراعی
نویسندگان :
آمنه قاسمی مصرمی
1
سوسن قاسمی مصرمی
2
عنایت الله نیازی اسفیانی
3
محمد جعفر هدایتی
4
سعید نوابپور
5
1- دانشگاه زابل
2- علمی کاربردی شیراز
3- علمی کاربردی شیراز
4- دانشگاه ازاد اسلامی
5- دانشگاه گرگان
کلمات کلیدی :
تنش سرما،فتوسنتر،سطح سلولی،نشت مواد محلول
چکیده :
در طی تنش سرمازدگی تغییر غیرعادی در یک گیاه رخ نمیدهد که جهت تشخیص فوری و دقیق خسارت مورد توجه قرار گیرد. نشانههای قابل مشاهده خسارت سرما با توجه به دما، طول مدت سرما، نوع محصول، مرحله رشدی و نوع بافت، ساعات روز و دیگر شرایط محیطی نظیر نور، باد، آب و عناصر غذایی تغییر میکنند. بسیاری از نشانههای سرمازدگی برای ظاهر شدن نیاز به زمان دارند. هرچند تنش مختصر هنگامی که گیاه در درجه حرارت پایین قرار دارد علایم مشهودی را تولید نخواهد کرد، نشانههای سرمازدگی به تدریج و بخصوص هنگامی که گیاه به دماهای مطلوب رشد باز میگردد، ظاهر میشوند. قرارگیری به مدت طولانیتر در معرض تنش سرما، سبب میشود که علائم تنش سریع تر ظاهر گردد. خسارت سرما قابل انتقال نیست؛ برای مثال، وقتی یک بوته خیار به صورتی تقسیم شده بود که یک ساقه آن در معرض سرمازدگی قرار داشت، خسارت سرما محدود به همان ساقه بود، لذا تنش سرما به طور موضعی و احتمالا توسط هر سلول منفرد درک میگردد. بنابراین، نشانههای خسارت سرمازدگی، ناشی از خسارات وارده به هر سلول بوده و به علت اختلافات موجود در بین سلولها، در گیاهان و بافتهای مختلف آنها نشانههای خسارت سرمازدگی متغیر است. خسارت سرمازدگی ممکن است به سه صورت عمده مستقیم، غیرمستقیم و ثانویه رخ دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش شناساگرهای دما-زمان در ارتقای امنیت غذایی و بهبود بستهبندی محصولات کشاورزی
محمدرضا عفیفی - هانیه باقری کیا
انقلاب هوش مصنوعی در کشاورزی: آیندهای روشن برای تولید غذا
محمد جواد ادیبیان
تحلیل اثرات امنیت غذایی بر معیشت اقتصادی و اجتماعی روستایی نمونه موردی: روستای تپه سلام
ساره پاکاریان
مروری بر تاثیر تنش سرما بر فیزیولوژیک گیاهان زراعی
آمنه قاسمی مصرمی - سوسن قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی اسفیانی - محمد جعفر هدایتی - سعید نوابپور
کوتاه بر استفاده از رزماری در تغذیه نشخوارکنندگان
مرضیه رفیعی - جمیل بهرام پور
تکنیکهای بعد از فراوری مواد غذایی با پرینترهای سهبعدی (3DP)
مینا سالاری شهری
ارزیابی تنوع مورفولوژیکی صفات ریشهای اکوتیپهای گندم وحشی تحت شرایط تنش رطوبتی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی
محورهای مهم حوزه شیلات در بهبود وضعیت امنیت غذایی کشور
رضا رضانژاد
بررسی تولید سوخچه پیاز تحت شرایط کشت هیدروپونیک و رفع چالشهای تولید آن جهت حفظ امنیت غذایی
سیده ندا موسوی - ناصر عالم زاده انصاری
کاربرد فناوری CRISPR/Cas9 در مهندسی ژنتیک میکروارگانیسمهای غذایی برای ارتقای کیفیت و ایمنی غذایی
مرجان حیدرزاده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2