0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در هر عملیات زراعی در تولید گندم، سیبزمینی و چغندرقند در شهرستان گرگان
نویسندگان :
علی راحمی کاریزکی
1
حسن حبیبی
2
محمد ملکان
3
مسعود تاجی
4
سید قاسم حسینی حیدرآبادی
5
1- دانشیار گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران.
2- استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، ایران.
3- دانشآموختهکارشناسی ارشد آگرواکولوژی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، ایران
4- کارشناس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گرگان، ایران
5- کارشناس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گرگان، ایران
کلمات کلیدی :
انتشار گازهای گلخانهای،سوخت فسیلی،الکتریسیته،ماشینآلات
چکیده :
مطالعهای با هدف بررسی میزان مصرف سوخت، انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید گندم، سیبزمینی و چغندرقند در شهرستان گرگان در سال زراعی 1398-1397صورت گرفت. به طوری که 25 مزرعه از مزارع تولید گندم، سیبزمینی و چغندرقند انتخاب و در مرحله اول یکایک عملیات زراعی ثبت شد. در مرحله دوم بر اساس مقدار مصرف سوخت و نهادههای مصرفی در هر نوع از عملیات زراعی انجام شده و با در نظر گرفتن ضرایب مربوط به آن میزان انرژی ورودی و تولید گازهای گلخانهای در هر هکتار آنالیز شد. نتایج نشان داد در تولید گندم، آمادهسازی زمین، برداشت محصول، حفاظت گیاهی، آبیاری، کاشت و کوددهی بیشترین میزان مصرف سوخت، انرژی و انتشار گازهای گلخانهای را داشتند. در تولید سیبزمینی، آمادهسازی، برداشت، آبیاری، کاشت، کوددهی و در کشت چغندرقند، برداشت غدهها، عملیاتهای آماده سازی زمین، آبیاری، حفاظت گیاهی، کاشت و کوددهی در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در کشت گندم نسبت به کشت چغندرقند و سیبزمینی، عملیات حفاظت گیاهی، انرژی ماشینآلات بیشتری را مصرف نمود. از طرفی در کشت سیبزمینی نسبت به کشت گندم و چغندرقند برای مراحل کاشت، کوددهی و آبیاری و در تولید چغندرقند نسبت به تولید گندم و سیبزمینی مراحل تهیه زمین و برداشت انرژی ماشینآلات بالاتری به کار رفت. در نهایت نتایج نشان داد میزان مصرف انرژی ناشی از سوخت، ماشینآلات و نیروی کارگری برای تولید هر هکتار گندم، سیبزمینی و چغندرقند به ترتیب 7728، 10677 و 13718 مگاژول بهدست آمد که چغندرقند نسبت به گندم و سیبزمینی انرژی برترین و بیشترین تولیدکننده گازهای گلخانهای در مراحل مختلف تولید است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Evaluating the Safety Profiles of Probiotic Bacteria in Aquaculture: A Comprehensive Review
Mohamad Fakhrian - Golbahar Zeitounli - Ali Ghanadi - Tahmineh Soltani
فناوریهای نوین افزایش دهنده کیفیت شیمیایی و ميکروبي مواد غذایی
زهرا نظیری - شهرزاد یونسیان
بررسی تمایل کشاورزان حوزه غرب جازموریان نسبت به بذرهای اصلاحشده با مقاومت به تنشهای محیطی
محسن عادلی ساردوئی - محمد خداوردیزاده
کاربرد کربن داتها در بستهبندی مواد غذایی
مهتاب پشتکار
پرینت سهبعدی غذا: چه غذاهایی قابل چاپ هستند؟
مینا سالاری شهری
بهینهسازی مصرف آب و افزایش بهرهوری در کشاورزی با استفاده از سامانههای آبیاری هوشمند
حسن شریفات
تاثیر سطوح مختلف پودر رازیانه بر ویژگیهای حسی و میکروبی کلمپه
فاطمه شهدادی
تعامل بین اسید سالیسیلیک و دیگر هورمونها در پاسخ به تنش در گیاهان
محبوبه محمدی - سمیه رستگار - سکینه ملائی محمدآبادی
وقوع همزمان تریکوفیتوز در یک گربه خانگی و سرپرست آن: یک گزارش موردی
محمدرضا تیربندپی - پارسا حیدری - امیرحسین مشرفی - سید محمد حسینی
عصارههای دارویی کلزا، فرصتها و چالشها
فرزانه بوشاسب - زینب عباسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4