0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی تنوع ژنتیکی لاینهای اوتایپ چغندرقند از نظر مقاومت به بیماری رایزوکتونیای ریشه و طوقه
نویسندگان :
حمزه حمزه
1
حامد منصوری
2
مهدی حسنی
3
سعید صادق زاده حمایتی
4
نسرین قادری
5
1- استادیار بخش تحقیقات چغندرقند، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،
2- استادیار بخش تحقیقات چغندرقند، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،
3- 2. استادیار مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
4- 3. دانشیار مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
5- دانش اموخته کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد. هنرآموز، آموزش و پرورش مهاباد
کلمات کلیدی :
اوتایپ،شاخص برداشت،شاخص بیماری،میکروپلات
چکیده :
به منظور شناسایی لاین های اوتایپ جدید مقاوم به قارچ عامل بیماری پوسیدگی ریزوکتونیایی ریشه و طوقه چغندرقند (Rhizoctonia solani)، تعداد 83 لاین اوتایپ جدید به همراه سه لاین شاهد مقاوم (Novodro و لاین SB-709) و حساس (توده 191) در محیط میکروپلات در همدان در سال 1402 مورد ارزیابی قرار گرفتند. دو ماه پس از کشت از جدايه Rh133 با گروه آناستوموزی AG2-2 تکثیر شده بر روی دانه های ذرت برای آلوده سازی مصنوعي بوته ها استفاده شد. در انتهای فصل رشد، ریشه ها برداشت و بر اساس مقیاس یک تا نه نمره دهی انجام و شاخص های بیماری و برداشت بر مبنای آن محاسبه شدند، در این تحقیق میانگین تعداد ریشه، شاخص بیماری و شاخص برداشت برای توده ژنتیکی مورد بررسی به ترتیب برابر 16/17، 05/4 و 18/17 بود، اوتایپ های 5 (OT 010245)، 32 (OT 010277)، 80 (OT HSF-010041) در مقایسه با دیگر ژنوتیپ ها تعداد ریشه و شاخص برداشت بالاتر و شاخص بیماری پایین تری را کسب کردند، در نهایت اوتایپ های شماره 5 (OT 010245)، 80 (OT HSF-010041)، 32 (OT 010277) به عنوان پایه های مادری مقاوم برای برنامه های آتی به نژادی شناسایی شدند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی جایگاه پدافند غیر عامل درکشاورزی
میثم یعقوبی دشتاب ئی - مجید گل شیخی
کاربرد ضایعات هندوانه در صنایع غذایی
صدیقه یزدان پناه - زهرا فهیم - ملیکا اکبری
انواع پلیمرهای مورد استفاده در نانوالیاف به روش الکتروریسی
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
مروری بر کاربردهای صنعتی پلیمر زیستی صمغ زانتان
مریم احمدی پازوکی - هستی سیری - مبینا شکری - احد منافی
بررسی نقش غنیسازی نان در بهبود کیفیت و ارزش غذایی: یک مرور سیستماتیک
محمدرضا رضائی - اسماعیل میرزایی قلعه - حامد کرمی - زینب رمدانی
سازگاری حشرات تحت استرس گرمایی
اعظم امیری
شبیهسازی نیاز خالص آبیاری گیاه سیب زمینی در شرایط تغییر اقلیم با مدل کراپ وات
فاطمه بیاتانی - غلامعباس فلاح قالهری
نقش گیاهان دارویی و دانههای روغنی بر باروری خروس
صفورا برزگر - صالح طباطبایی وکیلی
Bio-Based Packaging in the Food Industry: Challenges, Market Trends, Future Prospects
Zeinab Khosravi Ghareche - Mohammadreza Rezaeigolestani
بهبود چقرمگی فیلمهای خوراکی سدیم کربوکسی متیل سلولز با استفاده از ترکیبات طبیعی غنی از امگا ۳
آرین نهال کار - احمد رجایی نجف آبادی - حسین میرزایی مقدم
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2