0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی کاربرد باکتریهای مقاوم به شوری در کشاورزی
نویسندگان :
معصومه مقبلی گردینی
1
قباد جلالی
2
شکوفه السادات اعتمادزاده
3
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
باکتری های مقاوم به شوری،تنش شوری،ریزوباکترهای محرک رشد،شوری خاک
چکیده :
مجموعه ی فراوانی از میکروارگانیسم ها و موجودات زنده درون خاک وجود دارند که برخی از آن ها، شامل بسیاری از باکتری ها (ریزوباکترهای محرک رشد) و قارچ ها (مایکوریزاها)، در ارتباط با گیاهان می توانند در بهبود خصوصیات کمی و کیفی خاک از جمله: تثبیت نیتروژن، حلالیت کانی های فسفات، تولید سیدروفورها، کاهش غلظت فلزات سنگین، افزایش حاصلخیزی خاک و کاهش تنش های زیستی و غیرزیستی، مثل تنش شوری و تنش خشکی، تأثیر مثبت داشته باشند. به طور کلی، باکتری های مقاوم به شوری موجود در ناحیه ی ریزوسفر ریشه ی گیاهان، نسبت به گونه های غیر مقاوم غیر ریزوسفری، میزان املاح و نمک بیشتری را می توانند تحمل کنند و خصوصیات محرک رشدی گیاه را افزایش دهند. از آنجا که اقلیم غالب کشور ایران خشک و نیمه خشک است، تنش شوری و مقابله با آن اهمیت زیادی پیدا می کند. هدف از این مقاله ی مروری، مطالعه ی باکتری های مقاوم به شوری است، تا به شناخت بهتری نسبت به این باکتری ها و کاربردهایشان در افزایش مقاومت گیاهان به شوری خاک دست یابیم. همچنین تلقیح باکتری های مقاوم به شوری به خاک و گیاهان موجب بهبود صفات محرک رشدی گیاهان نیز می شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تأثیر تنش شوری ناشی از تغییرات اقلیمی بر میزان کلروفیل برگ، هدایت روزنهای و کربوهیدراتهای محلول در ارقام مختلف گندم نان (Triticum aestivum L.)
میترا جباری - نفیسه مهدی نژاد - خالد سلیمی
پیشرفتهای اخیر در کاربرد فرآیند خشککردن پاششی در صنایع غذایی
فخرالدین صالحی
نقش بیداری اسلامی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران
سید سعید حاجی زاده - زهره نامداری منفرد
تفاوت بیان آللی در ژنهای ایمنی MHC و TLR پرندگان: مطالعه سیستماتیک
آزاده ترابی
عوامل بحران محیطزیست در جهان امروز و راهحلهای معنوی آن
علی احمدپور
نقش اطلاعات رقومی خاک در مدیریت خاک
زهره الویار - معصومه مصطفائی
ارزیابی روشهای مختلف تهیه قلمه برگ برای بهینهسازی افزایش زامیفولیا
نفیس عاشوری - شیرین دیانتی دیلمی - سهیل کریمی
کاربرد ضایعات هندوانه در صنایع غذایی
صدیقه یزدان پناه - زهرا فهیم - ملیکا اکبری
بررسی کارایی فتوکاتالیستهای بیوچار-نیمهرسانا TiO2 و ZnO در تصفیه آب
حمیرا مسعودی پور
تاثیر مقادیر مختلف فسفر بر خصوصیات مروفولوژیک کینوا تحت تاثیر تنش شوری
منیره ابویی - ناصر برومند - معصومه صالحی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4