0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر محلولپاشی پلیآمینها بر ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و درصد اسانس گیاه ریحان (Ocimum basilicum L.)
نویسندگان :
الهام دانائی
1
وحید عبدوسی
2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
کلمات کلیدی :
اسپرمین،اسپرمیدین،پوتریسین،ریحان
چکیده :
این تحقیق با هدف بررسی اثرات محلولپاشی برگی پلیآمینها بر ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و درصد اسانس گیاه ریحان اجرا شد. آزمایش در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با 10 تیمار شامل اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین هر کدام در سه سطح 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر با 3 تکرار انجام شد. تیمار بدون محلولپاشی بهعنوان تیمار شاهد بود. نتايج نشان داد محلولپاشي سطوح مختلف اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین بر وزن تر اندام هوایی و ریشه، وزن خشک اندام هوایی و ریشه و درصد اسانس در سطح آماری 1 درصد و بر محتوای کلروفیل کل برگ در سطح 5 درصد تأثير معنيداري داشت. بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و درصد اسانس در تیمار 100 میلیگرم در لیتر اسپرمیدین بود. همچنین بیشترین محتوای کلروفیل کل برگ با محلولپاشی 100 میلیگرم در لیتر پوتریسین مشاهده شد. بطورکلی نتایج نشان داد که محلولپاشی سطوح مختلف اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین سبب افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه ریحان شد. بیشترین میزان اسانس (82/0 درصد) در تیمار 100 میلیگرم در لیتر اسپرمیدین و کمترین میزان اسانس (12/0 درصد) در تیمار شاهد بود. بطورکلی نتایج نشان داد که محلولپاشی برگی گیاه ریحان با پلیآمینها به ویژه با غلظت 100 میلیگرم در لیتر سبب بهبود ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و درصد اسانس شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد نانوساختارهای لیپیدی حاوی اسانس درمنه: بهرهگیری از آن در بستهبندی مواد غذایی
ندا نریمانی - کوثر تقوی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
تحلیل رفتار کشاورزان شهرستان جیرفت در کاهش مصرف سموم کشاورزی بر مبنای نظریه رفتار برنامهریزیشده
امید شریفی
Growth and Antioxidant Mechanisms of Seven Pistachio Interspecific Hybrid Rootstocks in Response to Water Stress
Mozhdeh Osku - Mahmoud Reza Roozban - Saadat Sarikhani - Mohammad Mehdi Arab - Ali Najafdoulabi - Kourosh Vahdati
استفاده از توابع پایه شعاعی در ترسیم توزیع مکانی شوری خاک
حسین رضائی - سیدامیر سیدحسینی اصل - فرزین شهبازی - شاهین اوستان
بهبود چقرمگی فیلمهای خوراکی سدیم کربوکسی متیل سلولز با استفاده از ترکیبات طبیعی غنی از امگا ۳
آرین نهال کار - احمد رجایی نجف آبادی - حسین میرزایی مقدم
از مزرعه تا سفره: نقش روغن دارچین در کاهش آفات و افزایش تولید مواد غذایی سالم
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
نقش اقتصاد چرخهای در انتشار دی اکسید کربن
هاجر اثنی عشری
ارزیابی تناسب بخشی از اراضی شهرستان هوراند برای گندم با رویکرد فازی-نقطهایدهآل
حسین رضائی - سمیرا رسولی - مسلم ثروتی - علی اصغر جعفرزاده
کاربرد هوش مصنوعی در بستهبندیهای نوین صنعت غذا
امیرحسین ابراهیمی - علیرضا بیعوض
پتانسیلهای اکولوژیکی و گردشگری تالاب فرهنگ آباد، شهرستان انار، کرمان
محمدحسین صیادی - ُامیر حمزه درخشانی - محمد ابراهیم صحتی ثابت - حسین هادی زاده - امین ترابی فر - حسین میرکی - نجم هادی زاده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2