0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر محلولپاشی پلیآمینها بر ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و درصد اسانس گیاه ریحان (Ocimum basilicum L.)
نویسندگان :
الهام دانائی
1
وحید عبدوسی
2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
کلمات کلیدی :
اسپرمین،اسپرمیدین،پوتریسین،ریحان
چکیده :
این تحقیق با هدف بررسی اثرات محلولپاشی برگی پلیآمینها بر ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و درصد اسانس گیاه ریحان اجرا شد. آزمایش در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با 10 تیمار شامل اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین هر کدام در سه سطح 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر با 3 تکرار انجام شد. تیمار بدون محلولپاشی بهعنوان تیمار شاهد بود. نتايج نشان داد محلولپاشي سطوح مختلف اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین بر وزن تر اندام هوایی و ریشه، وزن خشک اندام هوایی و ریشه و درصد اسانس در سطح آماری 1 درصد و بر محتوای کلروفیل کل برگ در سطح 5 درصد تأثير معنيداري داشت. بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و درصد اسانس در تیمار 100 میلیگرم در لیتر اسپرمیدین بود. همچنین بیشترین محتوای کلروفیل کل برگ با محلولپاشی 100 میلیگرم در لیتر پوتریسین مشاهده شد. بطورکلی نتایج نشان داد که محلولپاشی سطوح مختلف اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین سبب افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه ریحان شد. بیشترین میزان اسانس (82/0 درصد) در تیمار 100 میلیگرم در لیتر اسپرمیدین و کمترین میزان اسانس (12/0 درصد) در تیمار شاهد بود. بطورکلی نتایج نشان داد که محلولپاشی برگی گیاه ریحان با پلیآمینها به ویژه با غلظت 100 میلیگرم در لیتر سبب بهبود ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و درصد اسانس شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی دقت محصولات تبخیر-تعرق مرجع مبتنی بر سنجش از دور در استان فارس
زهرا محمدی - شهره دیداری
An Overview on some Studies on Roasting Process in Food Industry
Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti
پیامدهای تغییرات اقلیمی بر پرورش میگو و راهکارهایی برای کاهش پیامدها
میلاد جعفری - شهلا چوبچیان
نقش پرندگان مهاجر در انتشار سویههای Salmonella زئونوز و تهدیدات آن برای سلامت عمومی
فاطمه متفکر - امیر حسین رضازاده شیرازی
مفهوم خدمات اکوسیستمی و اهمیت آن در پایداری محیط زیست
مینا بهنود - زهرا سلطانی - ثریا محمدحسینی
بررسی کاربرد باکتریهای مقاوم به شوری در کشاورزی
معصومه مقبلی گردینی - قباد جلالی - شکوفه السادات اعتمادزاده
آسیب دشمنان طبیعی در معرض آفتکشهای شیمیایی، چالشی پیش روی حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی: مطالعه موردی بررسی اثرات ناخواسته حشرهکشها بر مگس شکارگر سیرفید در شرایط آزمایشگاه
ریحانه براتی
مروری بر پروبیوتیکها و پریبیوتیکهای رایج در صنعت طیور
نرگس نجفی - سید مصطفی پیغمبری
لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
تعامل تمدنی ایران و لبنان و نقش آن در تمدنسازی نوین اسلامی و رویش حزب الله لبنان
میثم تارم - مریم کریمی افشار - اصغر شاهرخی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4