0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر محلولپاشی پلیآمینها بر ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و درصد اسانس گیاه ریحان (Ocimum basilicum L.)
نویسندگان :
الهام دانائی
1
وحید عبدوسی
2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
کلمات کلیدی :
اسپرمین،اسپرمیدین،پوتریسین،ریحان
چکیده :
این تحقیق با هدف بررسی اثرات محلولپاشی برگی پلیآمینها بر ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و درصد اسانس گیاه ریحان اجرا شد. آزمایش در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با 10 تیمار شامل اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین هر کدام در سه سطح 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر با 3 تکرار انجام شد. تیمار بدون محلولپاشی بهعنوان تیمار شاهد بود. نتايج نشان داد محلولپاشي سطوح مختلف اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین بر وزن تر اندام هوایی و ریشه، وزن خشک اندام هوایی و ریشه و درصد اسانس در سطح آماری 1 درصد و بر محتوای کلروفیل کل برگ در سطح 5 درصد تأثير معنيداري داشت. بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و درصد اسانس در تیمار 100 میلیگرم در لیتر اسپرمیدین بود. همچنین بیشترین محتوای کلروفیل کل برگ با محلولپاشی 100 میلیگرم در لیتر پوتریسین مشاهده شد. بطورکلی نتایج نشان داد که محلولپاشی سطوح مختلف اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین سبب افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه ریحان شد. بیشترین میزان اسانس (82/0 درصد) در تیمار 100 میلیگرم در لیتر اسپرمیدین و کمترین میزان اسانس (12/0 درصد) در تیمار شاهد بود. بطورکلی نتایج نشان داد که محلولپاشی برگی گیاه ریحان با پلیآمینها به ویژه با غلظت 100 میلیگرم در لیتر سبب بهبود ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و درصد اسانس شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کشاورزی حفاظتی و امنیت غذایی: چالشهای موجود و راه حلهای بالقوه
جلال قنبری - مرضیه بشارتیفر
کیفیت میکروبی محصولات کنجدی فرآوری شده در شهرستان اردکان
زهرا بیاتی - علی صحرایی - زینب عبیری - علی رضائی گلمیشه
مطالعه فرمول دندانی شتر یککوهانه (Camelus dromedrus) و مقایسه تطبیقی با سایر نشخوارکنندگان و تکسمیان
سید محسن سجادیان - سید علیرضا اشرف منصوری - مسعود عابدی
ارزشگذاری سیبزمینی ارگانیک با نشان سیب سلامت در شهر شیراز
صمد عرفانی فر
ارزیابی کارایی سیلیکات پتاسیم و نانو ذرات سیلیکون در تحمل به خشکی بادام
هدیه صادقی زریسفی - سهیل کریمی - وحید توللی
فناوری جدید و مدرن برای تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی و مدیریت ایمنی مواد غذایی
نادیا ترقی خواه - شهرک واتگر - پریا حسین زاده
بررسی کارایی بیوکاتالیزورها در طراحی و سنتز نانوکودها
حمیرا مسعودی پور
سنتز و بررسی اثر نانو ذرات اوره-هیدروکسی آپاتیت در بهبود رشد و تولید علوفه ارزن و سورگوم
سمیه چراغی - جلال قنبری - مهدیه رجایی - وحید صاحب - قاسم محمدی نژاد
مدلسازی و تهیه نقشه رقومی غلظت عناصر موجود در طوفان گردوغبار
الهه اکبری - مهرداد جیهونی
Biosynthesis of Silver Nanoparticles by Extract of Alfalfa Plant
Amin Baghizadeh - Zohreh Iranmanesh parizi - Hassan Karimi maleh - Mohammadali Ebrahimi - Behsa Baghizadeh - Negar Sadeghi
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2