0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تأثیر عصاره جلبک دریایی بر رشد و پارامترهای بیوشیمیایی گیاه آویشن دنایی در شرایط تنش شوری
نویسندگان :
عارفه حسنوند
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
تنش شوری،کربوهیدرات محلول،محرک زیستی
چکیده :
هدف: تنش شوری یکی از مهمترین عوامل محدودکننده عملکرد گیاهان در مناطق خشک و نیمهخشک است. کود جلبک دریایی به عنوان یکی از کودهای زیستی سبب افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنشهای غیرزیستی می شود. بنابراین این تحقیق با هدف بررسی اثر کاربرد عصاره جلبک دریایی اسپرولینا(Spirulina Platensis) بر رشد و پارامترهای بیوشیمیایی آویشن دنایی ( Thymus daenensis Celak) تحت تنش شوری انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر جهت ارزیابی تأثیر عصاره جلبک دریایی بر رشد و برخی از پارامترهای فیزیولوژی گیاه آویشن دنایی در شرایط تنش شوری به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در شهرستان خرم آباد انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل فاکتور اول تنش شوری در در سه سطح (0، 60 و 120 میلیمولار) و فاکتور دوم عصاره جلبک اسپرولینا در چهار سطح (0، 5/0، 1 و 2 گرم در لیتر) بودند . میزان کلروفیل و کاروتنوئید برگ با روش پان و همکاران (2024) و قند محلول طبق روش گوریر و همکاران (2020) اندازه گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد تنش شوری باعث کاهش کلروفیل کل، کاروتنوئید، میزان نسبی آب برگ و وزن خشک گیاه شد. در حالی که، کاربرد عصاره جلبک سبب کاهش اثر تنش شوری در گیاه آویشن دنایی گردید. عصاره جلبک دریایی سبب افزایش میزان کلروفیل کل و کاروتنوئید در برگ گیاه گردید و از این طریق سبب کاهش اثرات مخرب تنش شوری برای گیاه آویشن دنایی شد. استفاده از عصاره جلبک دریایی در غلظت 2 گرم در لیتر سبب کاهش 11 و 15 درصدی میزان قند محلول در غلظت های60 و 120 میلیمولار شوری شد. همچنین جلبک دریایی در غلظت 2 گرم در لیتر ، میزان نسبی آب برگ را 33 و 24 درصد و کلروفیل کل را 76/32 و 84/41 درصد در غلطت ها 60 و 120 میلیمولار شوری افزایش داد. محلولپاشی عصاره جلبک دریایی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر نسبت به غلظت های 5/0 و 1 گرم در لیتر تاثیر معنی داری در افزایش میزان وزن خشک و محتوی نسبی آب برگ در غلظت های60 و 120 میلیمولار شوری شد. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد محلولپاشی عصاره جلبک دریایی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر می تواند اثرات نامطلوب تنش شوری را در این گیاه کاهش دهد و عصاره جلبک دریایی نقش مهمی در تعدیل تنش شوری با افزایش رشد، محتوای رنگیزه های فتوسنتزی و تولید کربوهیدرات محلول گیاه آویشن دنایی دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Two New Records of Plant Parasitic Nematodes Helicotylenchus aerolatus Van den Berg and Heyns, 1975 and H. cornurus Anderson, 1974 from Berberis vulgaris
Somaye Alvani
تأثیر عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک آب و زایشگاه بر زندهمانی نوزادان مولی (Poecilia sphenops) و گوپی (Poecilia reticulata) در آکواریومهای خانگی
فاطمه متفکر
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر تغییر شکل در نقطه گسیختگی پسته
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
بررسی خصوصیات و موارد استفاده از نانوسلولز استخراج شده از جلبکها
نرجس سنچولی
ارزیابی پتانسیل علف وتیور برای بهبود باغچههای باران در شهرهای ایران
ایمان سعیدی
Visual Monitoring of Poultry Farming Based on Deep Learning
Mohammad Mahdi Mortazavi - Alireza Akoushideh - Majid Mottaghitalab
میزان زیرالنون در روغن، برنج و نان و روشهای کاهش آن: یک مطالعهی مروری
محیا سلطانی - احسان صادقی - مارال نیستانی
اثر جنگلکاری بر بهبود کیفیت هوا و کاهش آلودگی
شیدا جباری - زهرا میرازادی* - سیدوحید سیدنا
ارزیابی راندمان انتقال و توزیع آب در شبکه آبیاری سبیلی دز
سعید طاهری قناد
نقش گیاهان دارویی و دانههای روغنی بر باروری خروس
صفورا برزگر - صالح طباطبایی وکیلی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4