0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تأثیر عصاره جلبک دریایی بر رشد و پارامترهای بیوشیمیایی گیاه آویشن دنایی در شرایط تنش شوری
نویسندگان :
عارفه حسنوند
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
تنش شوری،کربوهیدرات محلول،محرک زیستی
چکیده :
هدف: تنش شوری یکی از مهمترین عوامل محدودکننده عملکرد گیاهان در مناطق خشک و نیمهخشک است. کود جلبک دریایی به عنوان یکی از کودهای زیستی سبب افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنشهای غیرزیستی می شود. بنابراین این تحقیق با هدف بررسی اثر کاربرد عصاره جلبک دریایی اسپرولینا(Spirulina Platensis) بر رشد و پارامترهای بیوشیمیایی آویشن دنایی ( Thymus daenensis Celak) تحت تنش شوری انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر جهت ارزیابی تأثیر عصاره جلبک دریایی بر رشد و برخی از پارامترهای فیزیولوژی گیاه آویشن دنایی در شرایط تنش شوری به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در شهرستان خرم آباد انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل فاکتور اول تنش شوری در در سه سطح (0، 60 و 120 میلیمولار) و فاکتور دوم عصاره جلبک اسپرولینا در چهار سطح (0، 5/0، 1 و 2 گرم در لیتر) بودند . میزان کلروفیل و کاروتنوئید برگ با روش پان و همکاران (2024) و قند محلول طبق روش گوریر و همکاران (2020) اندازه گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد تنش شوری باعث کاهش کلروفیل کل، کاروتنوئید، میزان نسبی آب برگ و وزن خشک گیاه شد. در حالی که، کاربرد عصاره جلبک سبب کاهش اثر تنش شوری در گیاه آویشن دنایی گردید. عصاره جلبک دریایی سبب افزایش میزان کلروفیل کل و کاروتنوئید در برگ گیاه گردید و از این طریق سبب کاهش اثرات مخرب تنش شوری برای گیاه آویشن دنایی شد. استفاده از عصاره جلبک دریایی در غلظت 2 گرم در لیتر سبب کاهش 11 و 15 درصدی میزان قند محلول در غلظت های60 و 120 میلیمولار شوری شد. همچنین جلبک دریایی در غلظت 2 گرم در لیتر ، میزان نسبی آب برگ را 33 و 24 درصد و کلروفیل کل را 76/32 و 84/41 درصد در غلطت ها 60 و 120 میلیمولار شوری افزایش داد. محلولپاشی عصاره جلبک دریایی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر نسبت به غلظت های 5/0 و 1 گرم در لیتر تاثیر معنی داری در افزایش میزان وزن خشک و محتوی نسبی آب برگ در غلظت های60 و 120 میلیمولار شوری شد. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد محلولپاشی عصاره جلبک دریایی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر می تواند اثرات نامطلوب تنش شوری را در این گیاه کاهش دهد و عصاره جلبک دریایی نقش مهمی در تعدیل تنش شوری با افزایش رشد، محتوای رنگیزه های فتوسنتزی و تولید کربوهیدرات محلول گیاه آویشن دنایی دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی سطح مختلف تنش خشکی بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ماش (Vigna radiata L.) در شرایط آزمایشگاه
محمد جواد جداوی منوجان - ام البنین افتخاری - فاطمه میرشکاری - بهاره پارسامطلق
مطالعه تنوع ژنتیکی اجزاء عملکرد در گندم وحشیAegilops tauschii تحت شرایط تنش خشکی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی
مدیریت تلفیقی آفات با استفاده از دشمنان طبیعی و اشعه ماوراء بنفش با رویکرد کاهش استفاده از سموم شیمیایی
سمانه نیک اختر - شهرام آرمیده - عباس حسین زاده
واکاوی شبکههای ژنی دفاعی پرتقال شیرین در پاسخ به باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus
فاطمه سهرابی - علی مقدم - مرضیه مهری
Potential Application of Magnetic Field Technology in Food Industry
Zahra Izadi
تعیین مناسبترین شرایط خشککردن بذرکنجد مقاوم به ریزش با یادگیری ماشین
پویا بهلول - جلال محمدزاده - مسعود هاشمی شهرکی
بررسی میزان آلودگی سبزیجات و محصولات کشاورزی آبیاریشده با پسابهای حاوی سالمونلا (Salmonella)
امیر حسین رضازاده شیرازی - فاطمه متفکر - سارا مهبودی
گزارش مشاهده اولین مورد هموگلوبینوری در گاو پس از نوشیدن آب گرم
علی اصغر مظفری - حسین سلاجقه - ستایش سعیدی
استفاده از توابع پایه شعاعی در ترسیم توزیع مکانی شوری خاک
حسین رضائی - سیدامیر سیدحسینی اصل - فرزین شهبازی - شاهین اوستان
آنالیز توالیهای پروموتری ژنهای کدکننده پروتئینهای دخیل در مقاومت به بیماری برق زدگی نخود
سارا نعیمی - فرهاد شکوهی فر - مجتبی ممرآبادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2