0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تأثیر عصاره جلبک دریایی بر رشد و پارامترهای بیوشیمیایی گیاه آویشن دنایی در شرایط تنش شوری
نویسندگان :
عارفه حسنوند
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
تنش شوری،کربوهیدرات محلول،محرک زیستی
چکیده :
هدف: تنش شوری یکی از مهمترین عوامل محدودکننده عملکرد گیاهان در مناطق خشک و نیمهخشک است. کود جلبک دریایی به عنوان یکی از کودهای زیستی سبب افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنشهای غیرزیستی می شود. بنابراین این تحقیق با هدف بررسی اثر کاربرد عصاره جلبک دریایی اسپرولینا(Spirulina Platensis) بر رشد و پارامترهای بیوشیمیایی آویشن دنایی ( Thymus daenensis Celak) تحت تنش شوری انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر جهت ارزیابی تأثیر عصاره جلبک دریایی بر رشد و برخی از پارامترهای فیزیولوژی گیاه آویشن دنایی در شرایط تنش شوری به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در شهرستان خرم آباد انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل فاکتور اول تنش شوری در در سه سطح (0، 60 و 120 میلیمولار) و فاکتور دوم عصاره جلبک اسپرولینا در چهار سطح (0، 5/0، 1 و 2 گرم در لیتر) بودند . میزان کلروفیل و کاروتنوئید برگ با روش پان و همکاران (2024) و قند محلول طبق روش گوریر و همکاران (2020) اندازه گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد تنش شوری باعث کاهش کلروفیل کل، کاروتنوئید، میزان نسبی آب برگ و وزن خشک گیاه شد. در حالی که، کاربرد عصاره جلبک سبب کاهش اثر تنش شوری در گیاه آویشن دنایی گردید. عصاره جلبک دریایی سبب افزایش میزان کلروفیل کل و کاروتنوئید در برگ گیاه گردید و از این طریق سبب کاهش اثرات مخرب تنش شوری برای گیاه آویشن دنایی شد. استفاده از عصاره جلبک دریایی در غلظت 2 گرم در لیتر سبب کاهش 11 و 15 درصدی میزان قند محلول در غلظت های60 و 120 میلیمولار شوری شد. همچنین جلبک دریایی در غلظت 2 گرم در لیتر ، میزان نسبی آب برگ را 33 و 24 درصد و کلروفیل کل را 76/32 و 84/41 درصد در غلطت ها 60 و 120 میلیمولار شوری افزایش داد. محلولپاشی عصاره جلبک دریایی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر نسبت به غلظت های 5/0 و 1 گرم در لیتر تاثیر معنی داری در افزایش میزان وزن خشک و محتوی نسبی آب برگ در غلظت های60 و 120 میلیمولار شوری شد. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد محلولپاشی عصاره جلبک دریایی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر می تواند اثرات نامطلوب تنش شوری را در این گیاه کاهش دهد و عصاره جلبک دریایی نقش مهمی در تعدیل تنش شوری با افزایش رشد، محتوای رنگیزه های فتوسنتزی و تولید کربوهیدرات محلول گیاه آویشن دنایی دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر کشت کیوی بر برخی ویژگیهای فیزیکی خاک
ذکریا معنوی - نفیسه یغمائیان مهابادی - سپیده ابریشمکش
مطالعهی باکتریهای مفید در سیستم بیوفلاک پرورش آبزیان
نرجس سنچولی - هاشم خندان بارانی
تحلیل همدیدی موج سرمایی ژانویه 2022 شمال شرق ایران¬ با تأکید بر پیامدهای آن بر کشاورزی
رقیه ملکی مرشت - برومند صلاحی
مروری کوتاه بر ارزیابی غیرتهاجمی استرس در گوسفندان: نقش کورتیزول پشم بهعنوان شاخص پایدار فیزیولوژیکی
فاطمه نسب پور
ارزیابی کارایی تریاکونتانول در پاسخهای بادام درشرایط تنش خشکی و بازیابی
هدیه صادقی زریسفی - سهیل کریمی - وحید توللی
الگوهای قرآنی خدمت در اندیشه شهید خدمت و مقاومت حاج قاسم سلیمانی
مریم نعیمی باغینی - مهناز نعیمی - مهناز مجازدلفاردی
بررسی اثرات ریزگردها و توسعه معدنکاوی بر کشاورزی و محیط زیست و راهکارهای کنترل آنها در مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - سید ابراهیم نبوی چاشمی - نگار عبدالرحیمی
تاثیر کشاورزی مدرن روی باروری: تهدیدات میکروپلاستیکها برای انسان، دام، طیور و آبزیان
هانیه هادیزاده - نزهت موسوی فر
روش¬های مختلف آبزی پروری در مناطق خشک جهت تولید پایدار
هاشم خندان بارانی - محدثه میری
مروری بر گیاهپالایی در پالایش فلزات سنگین با تاکید بر گونههای بومی ایران
شیدا جباری - سیدوحید سیدنا
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2