0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
امنیت غذایی، امنیت بذر و سیستمهای تامین بذر
نویسندگان :
فاطمه شریعتینیا
1
هرمزد نقوی
2
جلال قنبری
3
مهدی غضنفری
4
1- تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
2- موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
3- موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
4- موسسه ثبت و گواهی نهال و بذر
کلمات کلیدی :
امنیت بذر،امنیت غذایی،سیستم بذر رسمی،سیستم بذر غیررسمی
چکیده :
امنیت غذایی وضعیتی است که زمانی وجود دارد که همه مردم، در همهحال، دسترسی فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی به غذای کافی، ایمن و مغذی داشته باشند که نیازهای غذایی و اولویت های غذایی برای یک زندگی فعال و سالم برای آنها را برآورده کند. امنیت غذایی و امنیت بذر ارتباط نزدیکی با هم دارند و ناامنی در یک حوزه میتواند منجر به ناامنی در حوزه دیگر شود، امنیت بذر به عنوان شاخصی از امنیت غذایی در میان کشاورزان خرده مالک استدلال میشود. امنیت بذر زمانی بدست میآید که کشاورزان «در همه زمانها اعم از فصلهای زراعی خوب و بد، دسترسی کافی به بذر و به طور کلی مواد لازم برای کاشت با کیفیت خوب داشته باشند». امنیت بذر به انواع سیستمهای تامین بذری که کشاورزان استفاده میکنند و نحوه عملکرد آنها بستگی دارد. سیستمهای تامین بذر میتوانند مزایای متعددی مانند افزایش امنیت غذایی و درآمد، تغذیه بهتر و انعطافپذیری بیشتر در برابر تنشهای محیطی را برای کشاورزان به ارمغان آورند. سیستم بذر میتواند رسمی یا غیر رسمی باشد.یک سیستم رسمی بذر دارای مجموعهای سازمانیافته از فعالیتهایی است که از اصلاحنژاد تا تحویل بذر گواهی شده ارقام شناختهشده و ثبتشده به کشاورزان را شامل میشود و یک سیستم بذر غیررسمی شامل یک سیستم بذر سنتی یا محلی با بذرهای ذخیرهشده توسط کشاورز است که از طریق کانالهای مختلف مانند همسایگان، بازارهای محلی، بانکهای بذر محلی و تعاونیهای محلی، اغلب بدون کنترل دولت، مبادله میشوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی بیان ژن مؤثر در متابولیسم اسید اولئیک در دو ژنوتیپ منتخب گلرنگ (Carthamus tinctorius L.)
فاطمه السادات مهدوی نسب - قاسم محمدی نژاد - سمیه ساردویی نسب - اعظم نیک بخت دهکردی
ارزشگذاری سیبزمینی ارگانیک با نشان سیب سلامت در شهر شیراز
صمد عرفانی فر
بررسی انواع پلیمرها جهت استفاده در درون پوشانی مواد زیست فعال
اعظم دلاوری کاریزی - مجتبی کیخاصابر
بررسی و مقایسه دستگاههای تمام اتوماتیک وکیوم فرمینگ از نظر میزان برق مصرفی در سرعتهای مختلف وکیوم
مهرداد قاسمی نژاد
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره بر فراسنجه های تولید گاز در برههای پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - محبوبه حور - فریبا فریور
بررسی میزان آلودگی سبزیجات و محصولات کشاورزی آبیاریشده با پسابهای حاوی سالمونلا (Salmonella)
امیر حسین رضازاده شیرازی - فاطمه متفکر - سارا مهبودی
Electrochemical Sensors for Detecting Sodium Benzoate in Food Industry
Zahra Izadi
ارزیابی خشکسالی در حوضه آجیچای، استان آذربایجان شرقی
پویا اللهویردی پور - یعقوب دین پژوه
کاربرد و اثرات حسگرهای هوشمند در کشاورزی دقیق
احسان باقری - هیمن خودکام
ارزیابی سه روش مختلف تجربی (هارگریوز - تورگ - فائوپنمن مانتیث) و تخمین تبخیر و تعرق پتانسیل در ایستگاه سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد
غلامرضا علی پور مداب - ریحانه اسدی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2