0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
القای مکانیسمهای دفاعی در برابر سفیدک پودری خیار با عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج
نویسندگان :
هاجر سلیمانی
1
رضا مستوفیزاده قلمفرسا
2
1- Shiraz University, Shiraz
2- Shiraz University, Shiraz
کلمات کلیدی :
مکانیسم دفاعی،عصارۀ گیاهی،Spinacia oleracea
چکیده :
هدف: با توجه به افزایش تقاضا برای تولید محصولات ارگانیک، روشهای غیرشیمیایی مانند استفاده از ترکیبات گیاهی در حال تبدیل شدن به جایگزینی برای کنترل بیماریهای گیاهی هستند. این مطالعه با هدف ارزیابی اثربخشی یک ترکیب دوستدار محیطزیست، عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج، در برابر سفیدک پودری خیار (Podosphaera fusca) در آزمایشهای گلخانهای و ارزیابی توانایی آن در القای واکنش دفاعی بیوشیمیایی و مولکولی گیاه صورت گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه، ترکیبات موجود در عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، شناسایی شد. همچنین غلظت کلروفیل، محتوی ترکیبات فلاونوئید/فنولی، فعالیت آنزیمهای بتا-1، 3-گلوکاناز، کیتیناز، پراکسیداز، فنیلآلانین آمونیالیاز و پلیفنل اکسیداز و بیان ژنهای بتا-1، 3-گلوکاناز، کیتیناز و فنیلآلانین آمونیالیاز در برگهای خیار آلوده به بیماری مورد سنجش قرار گرفت. یافتههای پژوهش: تجزیه و تحلیل کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، اسپیناستین را به عنوان فلاونوئید غالب در عصاره شناسایی کرد. همچنین، نتایج نشان داد که عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج شدت بیماری P. fusca را تا حدود 99 درصد کاهش میدهد. عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج همچنین با افزایش فعالیت آنزیمهای مرتبط با دفاع از جمله آنزیمهای بتا-1، 3-گلوکاناز، کیتیناز، پراکسیداز، فنیلآلانین آمونیالیاز و پلیفنل اکسیداز و افزایش بیان ژنهای مرتبط با دفاع آنزیمهای بتا-1، 3-گلوکاناز، کیتیناز و فنیلآلانین آمونیالیاز، مقاومت سیستمیک را در نهالهای آلوده القا کرد. علاوه بر این، عصارهی فلاونوئیدی اسفناج منجر به تجمع ترکیبات فلاونوئید/فنولی و افزایش سنتز کلروفیل شد. نتیجهگیری: این یافتهها نشان میدهد که عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج میتواند جایگزینی برای قارچکشهای شیمیایی باشد و پتانسیل بالایی برای مدیریت این بیماری را دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش هوش مصنوعی در تحول و بهبود فرآیندهای کشاورزی
امید شریفی - سمیرا بهروزه
نقش گونههای باسیلوس در بهبود تحمل گیاهان به تنش خشکی: مکانیسمها و کاربردها
نگین جلیلیان - منا صراحی نوبر - خدیجه کیارستمی
بررسی تأثیر سن 4، 6 و 8 سالگی مولدین بر نرخ تخمگذاری، جوجهدرآوری و سایر صفات تولیدمثلی شترمرغ
غلامرضا زابلی
اثر محلولپاشی گیاهان با اوره فسفات بر پارامترهای رشدی دو توده بادمجان در مزرعه
رحیمه پورمحمدی زاده - محمدجواد آروین - نجمه زینلی پور
Growth and Antioxidant Mechanisms of Seven Pistachio Interspecific Hybrid Rootstocks in Response to Water Stress
Mozhdeh Osku - Mahmoud Reza Roozban - Saadat Sarikhani - Mohammad Mehdi Arab - Ali Najafdoulabi - Kourosh Vahdati
شناسایی مولکولی جمعیتهای پسیل مولد گزانگبین در استان اصفهان
سعید قاسمی - منصوره ملکیان
تجزیه خوشهای برخی از ژنوتیپهای پسته باغستان سنتی قزوین براساس صفات کیفی
پوریا کاکوند - علی سلیمانی - فرهنگ رضوی
کارایی علفکشهای مختلف در کنترل سوروف (Echinochola cruss-galli L.) در روش خشکهکاری برنج
روح الله کاظمی راد - مهرو مجتبایی زمانی
تولید ارگانیک بادام زمینی در مناطق بیابانی خشک و نیمه خشک: روشها، چالشها و چشم اندازهای آینده
امان الله سلیمانی - زهرا امیری قنات سامان
تحلیل رفتار کشاورزان شهرستان جیرفت در کاهش مصرف سموم کشاورزی بر مبنای نظریه رفتار برنامهریزیشده
امید شریفی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2