0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
القای مکانیسمهای دفاعی در برابر سفیدک پودری خیار با عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج
نویسندگان :
هاجر سلیمانی
1
رضا مستوفیزاده قلمفرسا
2
1- Shiraz University, Shiraz
2- Shiraz University, Shiraz
کلمات کلیدی :
مکانیسم دفاعی،عصارۀ گیاهی،Spinacia oleracea
چکیده :
هدف: با توجه به افزایش تقاضا برای تولید محصولات ارگانیک، روشهای غیرشیمیایی مانند استفاده از ترکیبات گیاهی در حال تبدیل شدن به جایگزینی برای کنترل بیماریهای گیاهی هستند. این مطالعه با هدف ارزیابی اثربخشی یک ترکیب دوستدار محیطزیست، عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج، در برابر سفیدک پودری خیار (Podosphaera fusca) در آزمایشهای گلخانهای و ارزیابی توانایی آن در القای واکنش دفاعی بیوشیمیایی و مولکولی گیاه صورت گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه، ترکیبات موجود در عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، شناسایی شد. همچنین غلظت کلروفیل، محتوی ترکیبات فلاونوئید/فنولی، فعالیت آنزیمهای بتا-1، 3-گلوکاناز، کیتیناز، پراکسیداز، فنیلآلانین آمونیالیاز و پلیفنل اکسیداز و بیان ژنهای بتا-1، 3-گلوکاناز، کیتیناز و فنیلآلانین آمونیالیاز در برگهای خیار آلوده به بیماری مورد سنجش قرار گرفت. یافتههای پژوهش: تجزیه و تحلیل کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، اسپیناستین را به عنوان فلاونوئید غالب در عصاره شناسایی کرد. همچنین، نتایج نشان داد که عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج شدت بیماری P. fusca را تا حدود 99 درصد کاهش میدهد. عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج همچنین با افزایش فعالیت آنزیمهای مرتبط با دفاع از جمله آنزیمهای بتا-1، 3-گلوکاناز، کیتیناز، پراکسیداز، فنیلآلانین آمونیالیاز و پلیفنل اکسیداز و افزایش بیان ژنهای مرتبط با دفاع آنزیمهای بتا-1، 3-گلوکاناز، کیتیناز و فنیلآلانین آمونیالیاز، مقاومت سیستمیک را در نهالهای آلوده القا کرد. علاوه بر این، عصارهی فلاونوئیدی اسفناج منجر به تجمع ترکیبات فلاونوئید/فنولی و افزایش سنتز کلروفیل شد. نتیجهگیری: این یافتهها نشان میدهد که عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج میتواند جایگزینی برای قارچکشهای شیمیایی باشد و پتانسیل بالایی برای مدیریت این بیماری را دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر اسید هیومیک بر فراسیون سفید در تنش شوری
سپیده مجرب - علیرضا پیرزاد
بررسی خصوصیات حسی و عملکردی پنیر صبحانه فرآوری شده با زیتون
اهدا نوری زاده - علیرضا مهرگان نیکو
کاربرد بیوچار ویژگیهای فیتوشیمیایی و عملکردی گوار (Cyamopsis tetragonoloba L.) را تحت تنش شوری بهبود میدهد
احسان بیژن زاده - محمد کشاورز - حمید رضا بوستانی
تولید ارگانیک بادام زمینی در مناطق بیابانی خشک و نیمه خشک: روشها، چالشها و چشم اندازهای آینده
امان الله سلیمانی - زهرا امیری قنات سامان
بررسی عوامل مؤثر بر تابآوری کشاورزی شهری
علیرضا کرباسی - سید علی اصغر قرشی
نقش اطلاعات رقومی خاک در مدیریت خاک
زهره الویار - معصومه مصطفائی
کاربرد توابع مفصل در تحلیل ریسک عملکرد گندم دیم (مطالعه موردی: دشت اهر)
پویا اللهویردی پور - احمد فاخری فرد
مروری بر کاربردهای صنعتی پلیمر زیستی صمغ زانتان
مریم احمدی پازوکی - هستی سیری - مبینا شکری - احد منافی
مقایسه عملکرد شاخص بارش موثر و تحلیل خوشهبندی در تعیین اقلیم مناطق مختلف
لاله پرویز - شهلا ارچینی - سحر محمدیان
بررسی کارایی بیوکاتالیزورها در طراحی و سنتز نانوکودها
حمیرا مسعودی پور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4