0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی اثر پیش تیمار بذر با قارچ میکوریز بر شاخصهای جوانهزنی در گیاه کینوا تحت تنش شوری
نویسندگان :
زهرا مسعود
1
فرزانه نجفی
2
کبری توفیقی
3
زهره شیرخانی
4
1- دانشگاه خوارزمی
2- دانشگاه خوارزمی
3- دانشگاه دانش البرز
4- دانشگاه خوارزمی
کلمات کلیدی :
میکوریز،کلرید سدیم،جوانه زنی بذر،هالوفیت
چکیده :
جوانه زنی بذر از مراحل بسیار حساس چرخه زندگی گیاهان محسوب می شود که می تواند تحت تاثیر تنش شوری محیط قرار بگیرد. در این مطالعه پاسخ گیاه کینوا به عنوان یک هالوفیت اختیاری به بر همکنش شوری و میکوریز گونه Glomus mosseae در مرحله جوانه زنی بررسی شد. سطوح شوری درون ظروف پتری شامل غلظت های صفر، 50، 100، 150، 200، 250، 300، 350 و 400 میلی مولار بودند. سپس برخی شاخص های جوانه زنی مانند درصد جوانه زنی، متوسط زمان جوانه زنی، بنیه طولی و وزنی بذر، وزن تر و طول دانه رست محاسبه گردید. در نهایت تجزیه واریانس داده ها و مقایسه میانگین ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد. افزایش غلظت کلریدسدیم موجب کاهش معنی دار درصد جوانه زنی در غلظت های 150، 200، 350، 400 میلی مولار و افزایش مدت میانگین جوانه زنی شد. کاربرد میکوریز به صورت پیش تیمار، وزن تر و طول دانه رست را به طور معنی داری نسبت به کنترل افزایش داد. همچنین شوری و میکوریز کاهش معنی دار در در طول و وزن دانه رست نشان داد. به طور کلی، به نظر می رسد غلظت های 50 و 100 میلی مولار کلرید سدیم برای جوانه زنی بذر کینوا مطلوب باشد. در مطالعه حاضر پیش تیمار میکوریز در غلظت های بالای شوری (بیشتر از 150 میلی مولار) موجب کاهش معنی داری در اغلب شاخص های جوانه زنی شده است. به نظر می رسد کلریدسدیم رشد اسپورهای قارچ را کاهش داده است و همچنین پوشش قارچی نیز جذب یون های سدیم در شرایط آزمایشگاه را افزایش داده است. به طور کلی مطالعات بیشتری جهت بررسی اثرات متقابل شوری و پیش تیمار بذر با گونه های مختلف میکوریز به ویژه در مراحل استقرار و رشد گیاهچه مورد نیاز می باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کنترل واکنشهای قهوهای شدن آنزیمی در محصولات کشاورزی با استفاده از روش فراصوت
محمدرضا بذرافشان - ابوالفضل فدوی
تنش فلزات سنگین در گیاهان دارویی
زهرا سوری
فناوری تکنیکهای هستهای در کشاورزی پایدار
بیژن کهراریان
اثر اسید هیومیک بر فراسیون سفید در تنش شوری
سپیده مجرب - علیرضا پیرزاد
ارزیابی مدل تابش خورشیدی هارگریوز و سامانی در منطقه سیستان
عمران اسماعیلی نژاد
بررسی اثر حس تعلق مکانی بر تمایل به پرداخت جهت احیا تالاب جازموریان: مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه جیرفت
محسن عادلی ساردوئی
امکان سنجی تولید شیر خشک جایگزین گوساله (شیر خشک دامی) غنی شده و پروبیوتیک
سید حسام حمیدی - مهدی قدرت - علی قاجار
Artificial Intelligence: A Practical and Satisfying Tool for Ensuring the Safety and Quality of Seafood Products
Alireza Rabiepour - Fatemeh Zahmatkesh - Aria Babakhani
نانوپروبیوتیکها: کاربردهای نوین نانوذرات در بهبود عملکرد و اثربخشی پروبیوتیکها
رضا کاظمی درسنکی
ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجهفرنگی تهدید جدیدی برای مزارع گوجهفرنگی ارومیه
سیفالدین رحیم حسین مصلح - مینا راستگو
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2