0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی اثر پیش تیمار بذر با قارچ میکوریز بر شاخصهای جوانهزنی در گیاه کینوا تحت تنش شوری
نویسندگان :
زهرا مسعود
1
فرزانه نجفی
2
کبری توفیقی
3
زهره شیرخانی
4
1- دانشگاه خوارزمی
2- دانشگاه خوارزمی
3- دانشگاه دانش البرز
4- دانشگاه خوارزمی
کلمات کلیدی :
میکوریز،کلرید سدیم،جوانه زنی بذر،هالوفیت
چکیده :
جوانه زنی بذر از مراحل بسیار حساس چرخه زندگی گیاهان محسوب می شود که می تواند تحت تاثیر تنش شوری محیط قرار بگیرد. در این مطالعه پاسخ گیاه کینوا به عنوان یک هالوفیت اختیاری به بر همکنش شوری و میکوریز گونه Glomus mosseae در مرحله جوانه زنی بررسی شد. سطوح شوری درون ظروف پتری شامل غلظت های صفر، 50، 100، 150، 200، 250، 300، 350 و 400 میلی مولار بودند. سپس برخی شاخص های جوانه زنی مانند درصد جوانه زنی، متوسط زمان جوانه زنی، بنیه طولی و وزنی بذر، وزن تر و طول دانه رست محاسبه گردید. در نهایت تجزیه واریانس داده ها و مقایسه میانگین ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد. افزایش غلظت کلریدسدیم موجب کاهش معنی دار درصد جوانه زنی در غلظت های 150، 200، 350، 400 میلی مولار و افزایش مدت میانگین جوانه زنی شد. کاربرد میکوریز به صورت پیش تیمار، وزن تر و طول دانه رست را به طور معنی داری نسبت به کنترل افزایش داد. همچنین شوری و میکوریز کاهش معنی دار در در طول و وزن دانه رست نشان داد. به طور کلی، به نظر می رسد غلظت های 50 و 100 میلی مولار کلرید سدیم برای جوانه زنی بذر کینوا مطلوب باشد. در مطالعه حاضر پیش تیمار میکوریز در غلظت های بالای شوری (بیشتر از 150 میلی مولار) موجب کاهش معنی داری در اغلب شاخص های جوانه زنی شده است. به نظر می رسد کلریدسدیم رشد اسپورهای قارچ را کاهش داده است و همچنین پوشش قارچی نیز جذب یون های سدیم در شرایط آزمایشگاه را افزایش داده است. به طور کلی مطالعات بیشتری جهت بررسی اثرات متقابل شوری و پیش تیمار بذر با گونه های مختلف میکوریز به ویژه در مراحل استقرار و رشد گیاهچه مورد نیاز می باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی جایگاه پدافند غیر عامل درکشاورزی
میثم یعقوبی دشتاب ئی - مجید گل شیخی
بررسی روند مصرف و محاسبه شاخصهای کارایی انرژی در تولید نیشکر طی سالهای 1390-1400 در استان خوزستان
محمد مهران زاده
اثر محيط مادري بر بنيه بذرهاي حاصل و جوانهزني نخود
مریم میردورقی - سعیده ملکی فراهانی - علیرضا رضازاده
مزایا استفاده از ضایعات ماهی در خوراک دام و و خطرات احتمالی آن بر سلامت دام و بهداشت عمومی
مسعود احمدنژاد - مهرداد نمکچی
نوآوریهای علمی در امنیت غذایی: پاسخ به چالشهای جهانی تغذیه و تغییرات اقلیمی
سیده فریناز صارم نژاد نمینی - پویا پورعالی - آیتن قاسم پور نیاری - سیده سوین صفوی هیر
بررسی تاثیر آمینو اسید، جلبک دریایی و زمان محلول پاشی بر عملکرد، اجزای عملکرد و ویژگیهای فیتو شیمیایی گیاه دارویی ریحان
رضا ابراهیمی - مهران محمودی - یوسف نیک نژاد
مطالعه کالبدشناختی و رادیوگرافیکی حفره دهانی در ماهی کوتر مواج (Sphyraena putnamae)
سید محسن سجادیان - امیر ستاری - مبینا کرمی
بررسی اثر حس تعلق مکانی بر تمایل به پرداخت جهت احیا تالاب جازموریان: مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه جیرفت
محسن عادلی ساردوئی
فناوریهای نوآورانه در خدمت امنیت غذایی: بهبود پذیرش مصرف کننده در تولید شیرهای جایگزین گیاهی بادام هندی خام
سید محمد حسین نظام دوست
Effect of TiO2 Nano Particles on Seed Germination and Seed Vigor in Festuca ovina under Drought Stress
Fatemeh Amini
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4