0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اولین گزارش از رديابی ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی (Tobamovirus fructirugosum,ToBRFV ) از گلخانه هيدروپونیک گوجه فرنگی در جنوب استان کرمان
نویسندگان :
اسرا سالاری
1
جهاد باقری
2
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
بادنجانيان،تبارزایی،توباموويروس،جيرفت،واکنش زنجيره ای پليمراز-نسخه برداری معکوس
چکیده :
در پائيز 1403، علائم مشابه آلودگی ويروسی روی برگها و ميوههای گوجه فرنگی (رقم Grandice از کشور هلند) در يک گلخانه پنج هکتاری کشت هيدروپونيک در منطقه اسفندقه شهرستان جيرفت مشاهده شد. علائم شامل موزائيک شديد و بدشکلی بخصوص در برگهای جوان بالایی، کلروز، تغيير رنگ روی ميوهها در تعداد زيادی از گياهان در رديفهای کشت بود. تعداد 25 نمونه جمعآوری و پس از انتقال به آزمایشگاه، آر اِن اِی کل آنها با استفاده از کیت استخراج آر اِن اِی شرکت دنازیست استخراج شد. با توجه به نحوه پراکنش وسيع علائم و شباهت به آلودگی توباموويروس در گوجه فرنگی، نمونهها در آزمون RT-PCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی ویروس روگوز(ToBRFV) مورد بررسی قرار گرفتند. در20 نمونه از 25 نمونه مورد بررسی آلودگی ويروسی ردیابی و یک قطعه 800 جفت بازی ( طول کامل ژن پروتئین پوششی و بخشی از ژن پروتئين حرکتی ويروس) تکثیر و در يک جدايه توالییابی انجام شد. نتایج بهدست آمده از بررسی توالی نوکلئوتیدی ناحیه تکثیرشده با استفاده از نرمافزار Blastn نشان داد که ترادف اين جدايه، بيشترين يکسانی نوکلئوتيدی را با جدایه شناسایی شده ویروس Tobamovirus fructirugosum (ToBRFV) از گوجه فرنگی از ايران (رسشمار OP557566) به ميزان 62/99 درصد نشان میدهد. در درخت تبارزایی ترسیم شده نیز جدایه ToBRFV شناسایی شده در پژوهش حاضر به در کنار ساير جدايههای ايرانی در یک شاخه قرار گرفتند. با توجه به انتقال مکانيکی سريع این ویروس، در صورت گسترش میتواند تهدید جدیدی برای توليد محصول گوجهفرنگی و فلفل در منطقه تبدیل شود و بایستی روشهای مدیریتی برای کاهش گسترش ویروس در منطقه بويژه کاشت بذر سالم، اعمال گردد. این اولین گزارش از وقوع ویروس روگوز گوجهفرنگی در جنوب استان کرمان میباشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی خطرات بهداشتی و ایمنی در فرایند تولید و ذخیرهسازی زیستتوده جنگلی برای مقاصد انرژی
احسان باقری - هیمن خودکام
A Review of Gluten-Free Cereals, Pseudo-Cereal Processing, and Food Products
Reza Pourhassani - Azam Ayoubi
تاثیر سطوح مختلف پودر رازیانه بر ویژگیهای حسی و میکروبی کلمپه
فاطمه شهدادی
اثر گلایفوسیت و محصولات تراریخته (GMO) بر باروری انسان: تحلیل انتقادی از اثرات منفی و بالقوه آنها
پونه نیکوئی - غلامرضا مطلب
بررسی انواع پریبیوتیکها و نقش آنها در حفظ سلامت انسان
زهرا نظیری - شهرزاد یونسیان
نقش پرورش میگو بر توسعه روستاهای ساحلی و تامین امنیت غذایی
میلاد جعفری - شهلا چوبچیان
مروری کوتاه بر ارزیابی غیرتهاجمی استرس در گوسفندان: نقش کورتیزول پشم بهعنوان شاخص پایدار فیزیولوژیکی
فاطمه نسب پور
مروری بر گیاهپالایی در پالایش فلزات سنگین با تاکید بر گونههای بومی ایران
شیدا جباری - سیدوحید سیدنا
استخراج آنزیم از ضایعات غذایی
ستایش کرمعلی - محمدیار حسینی
مدیریت هوشمند فضاهای سبز شهری و کشاورزی با هوش مصنوعی (رویکردی نوین به پایداری و کیفیت زندگی)
یاسمن ارجمندمزیدی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2