0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اولین گزارش از رديابی ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی (Tobamovirus fructirugosum,ToBRFV ) از گلخانه هيدروپونیک گوجه فرنگی در جنوب استان کرمان
نویسندگان :
اسرا سالاری
1
جهاد باقری
2
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
بادنجانيان،تبارزایی،توباموويروس،جيرفت،واکنش زنجيره ای پليمراز-نسخه برداری معکوس
چکیده :
در پائيز 1403، علائم مشابه آلودگی ويروسی روی برگها و ميوههای گوجه فرنگی (رقم Grandice از کشور هلند) در يک گلخانه پنج هکتاری کشت هيدروپونيک در منطقه اسفندقه شهرستان جيرفت مشاهده شد. علائم شامل موزائيک شديد و بدشکلی بخصوص در برگهای جوان بالایی، کلروز، تغيير رنگ روی ميوهها در تعداد زيادی از گياهان در رديفهای کشت بود. تعداد 25 نمونه جمعآوری و پس از انتقال به آزمایشگاه، آر اِن اِی کل آنها با استفاده از کیت استخراج آر اِن اِی شرکت دنازیست استخراج شد. با توجه به نحوه پراکنش وسيع علائم و شباهت به آلودگی توباموويروس در گوجه فرنگی، نمونهها در آزمون RT-PCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی ویروس روگوز(ToBRFV) مورد بررسی قرار گرفتند. در20 نمونه از 25 نمونه مورد بررسی آلودگی ويروسی ردیابی و یک قطعه 800 جفت بازی ( طول کامل ژن پروتئین پوششی و بخشی از ژن پروتئين حرکتی ويروس) تکثیر و در يک جدايه توالییابی انجام شد. نتایج بهدست آمده از بررسی توالی نوکلئوتیدی ناحیه تکثیرشده با استفاده از نرمافزار Blastn نشان داد که ترادف اين جدايه، بيشترين يکسانی نوکلئوتيدی را با جدایه شناسایی شده ویروس Tobamovirus fructirugosum (ToBRFV) از گوجه فرنگی از ايران (رسشمار OP557566) به ميزان 62/99 درصد نشان میدهد. در درخت تبارزایی ترسیم شده نیز جدایه ToBRFV شناسایی شده در پژوهش حاضر به در کنار ساير جدايههای ايرانی در یک شاخه قرار گرفتند. با توجه به انتقال مکانيکی سريع این ویروس، در صورت گسترش میتواند تهدید جدیدی برای توليد محصول گوجهفرنگی و فلفل در منطقه تبدیل شود و بایستی روشهای مدیریتی برای کاهش گسترش ویروس در منطقه بويژه کاشت بذر سالم، اعمال گردد. این اولین گزارش از وقوع ویروس روگوز گوجهفرنگی در جنوب استان کرمان میباشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی اثرات ضدمیکروبی و ضداکسایشی حاملهای لیپیدی نانوساختار حاوی اسانسها در مواد غذایی
میلاد قاسم زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی - رضا حاجی محمدی فریمانی
کارایی علفکشهای مختلف در کنترل سوروف (Echinochola cruss-galli L.) در روش خشکهکاری برنج
روح الله کاظمی راد - مهرو مجتبایی زمانی
بررسی اثر ترکیب کائولین و روغن معدنی بر مهار پروانه برگخوار مرکبات Papilio demoleus (Lep., Papilionidae)
عاطفه اسدنیا چوب بستی - محمدرضا دماوندیان - بهنام امیری بشلی
میزان زیرالنون در روغن، برنج و نان و روشهای کاهش آن: یک مطالعهی مروری
محیا سلطانی - احسان صادقی - مارال نیستانی
Challenges and Opportunities in the Management, Restoration, and Sustainable Development of Coastal Forest Ecosystems
Sosan Salajegheh
بررسی و ارزیابی منابع تولید رادن و اثرات ناشی از آن بر محیط زیست و موجودات زنده
امیر قربانی - هاله قربانی - هادی قربانی
مروری بر تاثیر فیلم و پوششهای خوراکی در افزایش ماندگاری نان
عاطفه قورچی
واکنش فتوسنتزی و تعداد میوه دو توده بادمجان بومی ایران به محلولپاشی مخمر
رحیمه پورمحمدی زاده - محمدجواد آروین - نجمه زینلی پور
Bio-Based Packaging in the Food Industry: Challenges, Market Trends, Future Prospects
Zeinab Khosravi Ghareche - Mohammadreza Rezaeigolestani
تاثیر ماکروجلبکها بر عملکرد جوجههای گوشتی
علی حسین پیرای - رضا مهدوی - حسنا حاجاتی - جمیل بهرام پور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4