0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اولین گزارش از رديابی ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی (Tobamovirus fructirugosum,ToBRFV ) از گلخانه هيدروپونیک گوجه فرنگی در جنوب استان کرمان
نویسندگان :
اسرا سالاری
1
جهاد باقری
2
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
بادنجانيان،تبارزایی،توباموويروس،جيرفت،واکنش زنجيره ای پليمراز-نسخه برداری معکوس
چکیده :
در پائيز 1403، علائم مشابه آلودگی ويروسی روی برگها و ميوههای گوجه فرنگی (رقم Grandice از کشور هلند) در يک گلخانه پنج هکتاری کشت هيدروپونيک در منطقه اسفندقه شهرستان جيرفت مشاهده شد. علائم شامل موزائيک شديد و بدشکلی بخصوص در برگهای جوان بالایی، کلروز، تغيير رنگ روی ميوهها در تعداد زيادی از گياهان در رديفهای کشت بود. تعداد 25 نمونه جمعآوری و پس از انتقال به آزمایشگاه، آر اِن اِی کل آنها با استفاده از کیت استخراج آر اِن اِی شرکت دنازیست استخراج شد. با توجه به نحوه پراکنش وسيع علائم و شباهت به آلودگی توباموويروس در گوجه فرنگی، نمونهها در آزمون RT-PCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی ویروس روگوز(ToBRFV) مورد بررسی قرار گرفتند. در20 نمونه از 25 نمونه مورد بررسی آلودگی ويروسی ردیابی و یک قطعه 800 جفت بازی ( طول کامل ژن پروتئین پوششی و بخشی از ژن پروتئين حرکتی ويروس) تکثیر و در يک جدايه توالییابی انجام شد. نتایج بهدست آمده از بررسی توالی نوکلئوتیدی ناحیه تکثیرشده با استفاده از نرمافزار Blastn نشان داد که ترادف اين جدايه، بيشترين يکسانی نوکلئوتيدی را با جدایه شناسایی شده ویروس Tobamovirus fructirugosum (ToBRFV) از گوجه فرنگی از ايران (رسشمار OP557566) به ميزان 62/99 درصد نشان میدهد. در درخت تبارزایی ترسیم شده نیز جدایه ToBRFV شناسایی شده در پژوهش حاضر به در کنار ساير جدايههای ايرانی در یک شاخه قرار گرفتند. با توجه به انتقال مکانيکی سريع این ویروس، در صورت گسترش میتواند تهدید جدیدی برای توليد محصول گوجهفرنگی و فلفل در منطقه تبدیل شود و بایستی روشهای مدیریتی برای کاهش گسترش ویروس در منطقه بويژه کاشت بذر سالم، اعمال گردد. این اولین گزارش از وقوع ویروس روگوز گوجهفرنگی در جنوب استان کرمان میباشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثرات زیست محیطی تولید یونجه در اگرواکوسیستم¬های شهرستان سرخس
علی اکبر میرزائی - مهدی بابائیان - قربانعلی رسام
تغييرات فيزيولوژیکی و مورفولوژیکی خيار رقم سوپردومينوس در برابر آلودگی به ویروس موزائيک هندوانه
فاطمه سلیمانی - اسرا سالاری - مریم مظاهری-تیرانی - سیده عاطفه حسینی
نوآوریهای علمی در امنیت غذایی: پاسخ به چالشهای جهانی تغذیه و تغییرات اقلیمی
سیده فریناز صارم نژاد نمینی - پویا پورعالی - آیتن قاسم پور نیاری - سیده سوین صفوی هیر
مروری اصلاح خاکهای سدیمی به روش نانو
آمنه قاسمی مصرمی - محمد جعفر هدایتی - راضیه گزنی - سوسن قاسمی مصرمی - علی توکلی مهر - عنایت الله نیازی اسفیانی - محمد حسین جمال آبادی
Antioxidant and Antibacterial Activities of Rosemary Essential Oil Against Foodborne Pathogens
Seyedeh Zahra Mousavi Moghadam - Mohammad Mohsenzadeh - Roya Rezaeian-Doloei
اثر ملاتونین و گابا روی رشد و عملکرد توت فرنگی در شرایط مزرعه
ناصر عسکری - محمد امین چروگ گرگیچ
نقش فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی در تحول کشاورزی پایدار
ساجده سادات حسینی گوشکی - عنایت عباسی
واکاوی شبکههای ژنی دفاعی پرتقال شیرین در پاسخ به باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus
فاطمه سهرابی - علی مقدم - مرضیه مهری
Evaluating the Safety Profiles of Probiotic Bacteria in Aquaculture: A Comprehensive Review
Mohamad Fakhrian - Golbahar Zeitounli - Ali Ghanadi - Tahmineh Soltani
نقش اسید هیومیک و باکتری Pseudomonas در افزایش دفاع آنتیاکسیدانی و تعادل یونی تریتیکاله تحت تنش شوری
محمد حقانی نیا - علی نجفی فر - فریدون سلیمانی - عباس سلیمانی فرد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2