0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Enhancing Microbial Efficiency through Genetic Modifications for Applications in the Food Industry
نویسندگان :
Hosein Samadieh
1
Majid Talebi
2
Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei
3
Jahangir Khajehali
4
Mahin Samadieh
5
1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشگاه صنعتی اصفهان
3- دانشگاه صنعتی اصفهان
4- دانشگاه صنعتی اصفهان
5- دانشگاه صنعتی اصفهان
کلمات کلیدی :
Genetically Modified Microbes،Fermentation،CRISPR-Cas9،Synthetic Biology،Food Biotechnology
چکیده :
Microorganisms play a crucial role in the food industry, contributing to production, preservation, and safety. Genetic modifications have revolutionized microbial applications, enhancing their efficiency for improved fermentation, food safety, and bioactive compound production. This review explores key genetic engineering techniques such as CRISPR-Cas9, recombinant DNA technology, synthetic biology, and directed evolution, highlighting their transformative impact on food biotechnology. Genetically modified microbes (GMMs) have been instrumental in optimizing fermentation processes, enzyme production, probiotic development, natural flavor and color biosynthesis, and food preservation. Advances in microbial genetic engineering have led to increased productivity, sustainability, and cost-efficiency while reducing environmental impact. Enhanced microbial strains enable faster fermentation, greater stress tolerance, and improved yield of essential food compounds. However, challenges remain, including ethical considerations, regulatory hurdles, and consumer acceptance of genetically engineered food products. This paper comprehensively reviews the latest advancements in microbial genetic modifications and their applications in the food industry, emphasizing their potential to address global food security and sustainability. By leveraging these innovations, the food industry can improve efficiency, enhance nutritional value, and ensure safer food production.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Analyzing Drought Resistance of two Contrasting Pistachio Hybrid Rootstocks using Key Stress Tolerance Indices
Mozhdeh Osku - Mahmoud Reza Roozban - Saadat Sarikhani - Mohammad Mehdi Arab - Isabella Mascio - Kourosh Vahdati
نوآوریها و کاربردهای خشککن غلتکی برای خشککردن مواد غذایی
فخرالدین صالحی
کاربرد ترکیبات آلی فرّار گیاهی در مدیریت بیماریهای گیاهی: مروری بر چالشها و پتانسیلها
زهرا امجدی - فریده فرحبخش
بررسی میزان حساسیت بیابان¬زایی زاهدان با استفاده از مدل MEDALUS
سعید شجاعی
جداسازی اندوفیتهای متعلق به Alternaria و Penicillium از درختان ارس منطقه هزار مسجد خراسان
طیبه چاره ساز - مجتبی ممرآبادی - فرهاد شکوهی فر - بیتا زعفرانلو
ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجهفرنگی تهدید جدیدی برای مزارع گوجهفرنگی ارومیه
سیفالدین رحیم حسین مصلح - مینا راستگو
تحلیل الگوی انرژی-اقتصادی بوم نظامهای تولید گیاهان علوفهای: راهکاری برای تأمین امنیت غذایی و حفظ محیط زیست
ناصر شهرکی - فاطمه نادی - ابوالقاسم سراج
Algal Bioremediation
Aida Gifani - Zahra Khodadadi - Ahmed Jaafer Hannon Al-Yacoub
بررسی لاکتاز مهندسی شده در صنایع غذایی
محمد کرد
تأثیر مقررات زیست محیطی بر توسعه سبز کشاورزی
هاجر اثنی عشری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2