0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Enhancing Microbial Efficiency through Genetic Modifications for Applications in the Food Industry
نویسندگان :
Hosein Samadieh
1
Majid Talebi
2
Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei
3
Jahangir Khajehali
4
Mahin Samadieh
5
1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشگاه صنعتی اصفهان
3- دانشگاه صنعتی اصفهان
4- دانشگاه صنعتی اصفهان
5- دانشگاه صنعتی اصفهان
کلمات کلیدی :
Genetically Modified Microbes،Fermentation،CRISPR-Cas9،Synthetic Biology،Food Biotechnology
چکیده :
Microorganisms play a crucial role in the food industry, contributing to production, preservation, and safety. Genetic modifications have revolutionized microbial applications, enhancing their efficiency for improved fermentation, food safety, and bioactive compound production. This review explores key genetic engineering techniques such as CRISPR-Cas9, recombinant DNA technology, synthetic biology, and directed evolution, highlighting their transformative impact on food biotechnology. Genetically modified microbes (GMMs) have been instrumental in optimizing fermentation processes, enzyme production, probiotic development, natural flavor and color biosynthesis, and food preservation. Advances in microbial genetic engineering have led to increased productivity, sustainability, and cost-efficiency while reducing environmental impact. Enhanced microbial strains enable faster fermentation, greater stress tolerance, and improved yield of essential food compounds. However, challenges remain, including ethical considerations, regulatory hurdles, and consumer acceptance of genetically engineered food products. This paper comprehensively reviews the latest advancements in microbial genetic modifications and their applications in the food industry, emphasizing their potential to address global food security and sustainability. By leveraging these innovations, the food industry can improve efficiency, enhance nutritional value, and ensure safer food production.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی اثر جانبی حشرهکش گیاهی ماترین روی کفشدوزک هفت نقطهای Coccinella septempunctata در شرایط آزمایشگاه
ریحانه براتی
اثر تراکم بوته و تاريخ كاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه بادام زمینی
مصطفی احمدی - صدیقه احمدی
بررسی الگوی بیان ژن هیدروکسی استروئید دهیدروژناز (HSD) بااستفاده از آنالیز میکرواری هیپوفیز قدامی دو لاین سبک و سنگین وزن مرغ گوشتی
یدالله بدخشان
چشم انداز توسعه کشت و صنعت خرما در ایران
فاطمه ارتیاعی - مجید جعفری
بررسی سطح مختلف تنش شوری بر محتوای کاروفیل و وزن خشک گیاهچه ماش (Vigna radiata L.)
رقیه عبدلی نژاد - فاطمه فتاحیان - آزیتا ببراک - بهاره پارسامطلق
برنامهریزی آبیاری ذرت علوفهای با استفاده از مدل CROPWAT 8.0 و دادههای اقلیمی: رویکردی نوین در مدیریت منابع آبی
ایمان حاجی راد
مطالعه ویژگیهای بیوشیمیایی ترخون (Artemisia dracunculus) در مواجهه با تنش خشکی و همزیستی با قارچهای میکوریز آربوسکولار
نرگس حاتمی
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
هاشم خندان بارانی - نرجس سنچولی
انواع سامانههای آبیاری با انرژی خورشیدی: مروری بر ادبیات موجود
داوود بهرامی کهیش نژاد - شعبان قوامی جولندان - مصطفی کیانی ده کیانی
بستهبندیهای زیستتجزیهپذیر در کاهش آلودگی محیط زیست
مبینا تحقیقی - زهرا شیخ
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4