0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Enhancing Microbial Efficiency through Genetic Modifications for Applications in the Food Industry
نویسندگان :
Hosein Samadieh
1
Majid Talebi
2
Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei
3
Jahangir Khajehali
4
Mahin Samadieh
5
1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشگاه صنعتی اصفهان
3- دانشگاه صنعتی اصفهان
4- دانشگاه صنعتی اصفهان
5- دانشگاه صنعتی اصفهان
کلمات کلیدی :
Genetically Modified Microbes،Fermentation،CRISPR-Cas9،Synthetic Biology،Food Biotechnology
چکیده :
Microorganisms play a crucial role in the food industry, contributing to production, preservation, and safety. Genetic modifications have revolutionized microbial applications, enhancing their efficiency for improved fermentation, food safety, and bioactive compound production. This review explores key genetic engineering techniques such as CRISPR-Cas9, recombinant DNA technology, synthetic biology, and directed evolution, highlighting their transformative impact on food biotechnology. Genetically modified microbes (GMMs) have been instrumental in optimizing fermentation processes, enzyme production, probiotic development, natural flavor and color biosynthesis, and food preservation. Advances in microbial genetic engineering have led to increased productivity, sustainability, and cost-efficiency while reducing environmental impact. Enhanced microbial strains enable faster fermentation, greater stress tolerance, and improved yield of essential food compounds. However, challenges remain, including ethical considerations, regulatory hurdles, and consumer acceptance of genetically engineered food products. This paper comprehensively reviews the latest advancements in microbial genetic modifications and their applications in the food industry, emphasizing their potential to address global food security and sustainability. By leveraging these innovations, the food industry can improve efficiency, enhance nutritional value, and ensure safer food production.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش قرآن در تمدنسازی اسلامی معاصر و شکلگیری تمدن نوین اسلامی
رضا ملازاده یامچی - سید مهدی مصطفوی
بهبود رشد و عملکرد سورل (Rumex acetosa) در سامانه هیدروپونیک عمودی: اثرات هم افزایی آبهای نسل جدید، هیبریدی و نور مکمل الایدی
نجمه زینلی پور - مهدی سرچشمه پور
مطالعه ویژگیهای بیوشیمیایی ترخون (Artemisia dracunculus) در مواجهه با تنش خشکی و همزیستی با قارچهای میکوریز آربوسکولار
نرگس حاتمی
اثر درجه حرارت آب بر زنده مانی، رشد، عوامل بیوشیمیایی خون و تحمل به استرس دستکاری حاد در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
سعید زاهدی - نیکتا میرحسینی
شیوع و شدت انگلهای خونی آپی کمپلکسایی در جمعیتی از گاوهای شمال ایران
زهرا دربندی املشی - حسین جوان بخت
بهبود ویژگیهای انگور رقم تامپسون با کاربرد تیمار هورمون براسینواسترویید (Vitis vinifera L.)
حمیده محمدی - زهرا پاک کیش
سرخکردن هوای داغ: راهکاری موثر برای حفظ ایمنی و کیفیت تغذیهای غذاهای دریایی
بهاره معروف پور - امان محمد ضیائی فر - حسن صباغی
A Review of Gluten-Free Cereals, Pseudo-Cereal Processing, and Food Products
Reza Pourhassani - Azam Ayoubi
بررسي ویژگيهاي فيزيكوشيميايي نشاستهي حاصل از ارقام مختلف سيب زميني
آرش جعفرزاده شایان - اسمعیل نصیری - زهرا اسپرورینی
غنیسازی مواد غذایی با استفاده از پودر غلات و حبوبات جوانهزده
فخرالدین صالحی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2