0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
شناسایی و بررسی گیاهان مورد استفاده زنبور عسل در مراتع شرق بیرجند
نویسندگان :
وحیده عبداللهی
1
حسین ارزانی
2
1- استادیار دانشکده علوم محیطی، برنامه¬ریزی و توسعه پایدار، دانشگاه سراوان، سیستان و بلوچستان، ایران
2- استاد گروه احیا مناطق خشک و کوهستانی، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
کلمات کلیدی :
زنبورداری،گیاهان شهدزا و گردهزا،مراتع
چکیده :
از بین اکوسیستم های طبیعی، مراتع از جمله بااهمیت ترین منابع طبیعی به شمار می روند. یکی از کارکردهای سودآور مراتع، فعالیت زنبورداری و تولید عسل است که منجر به توسعه اقتصادی و اجتماعی و پایداری سیستمهای مرتعی خواهد شد. توسعه زنبورداری به شدت مرتبط با پوشش مناسب زمین و عمدتاً قابل دسترس بودن گیاهان حاوی شهد است لذا مطالعه حاضر با هدف شناسایی گیاهان مورد استفاده زنبور و میزان جذابیت این گیاهان در مراتع شرق بیرجند در استان خراسان جنوبی انجام گرفت. نقشه تیپ-بندی گیاهی تهیه شده و مبنای کار قرار گرفت. در هر تیپ گیاهی با چهار ترانسکت 200 متری عمود بر هم و پلات های دو متر مربعی درصد تاج پوشش و ترکیب گیاهان شهدزا و گرده زا، نام علمی و فارسی آنها ثبت شد. جذابیت و نوع جذابیت (شهد، گرده و یا هر دو) گیاهان مورد توجه زنبور عسل با لحاظ نمودن نظرات زنبورداران بومی تعیین شد. طبق نتایج حدود 73% از گیاهان موجود در منطقه در کلاس جذابیت III و II قرار داشتند. همپنین در همه تیپ ها درصد ترکیب گیاهان شهدزا و گرده زا درصد بالایی بود. بنابراین، زنبورداری می تواند با توجه به ترکیب گیاهی منطقه به عنوان یک فعالیت درآمدزا استفاده گردد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی تأثیر اقتصاد دیجیتال بر تابآوری بخش کشاورزی
علیرضا کرباسی - رسول بنسبردی
فناوری نانو و تاثیر آن بر کاهش آفات گیاهی: مطالعه برخی خواص ضد قارچی و ضد حشراتی نانوذرات مس/ اکسید
بهناز افضلیان مند - نادیا عسگرزاده
مدیریت منابع آب درحوزه آبخیز تالاب جازموزیان با توسعه سدهای زیر زمینی
پرویز گرشاسبی - علی شریفی شلمانی - عطالله ابراهیمی - باقر قرمز چشمه
ردیابی و شناسایی ویروس نهفته زعفران (Potyvirus croci) از مزارع زعفران استان کرمان
فاطمه شمسی - احمد حسینی
بررسی تاثیر پلاسمای سرد به همراه اسانس میخک هندی بر افزایش مدت ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
پرینت سهبعدی غذا: چه غذاهایی قابل چاپ هستند؟
مینا سالاری شهری
مطالعه ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و کانیشناسی پدیده گردوغبار
معصومه سرمست
تاثیر مقادیر مختلف فسفر بر خصوصیات مروفولوژیک کینوا تحت تاثیر تنش شوری
منیره ابویی - ناصر برومند - معصومه صالحی
افزایش انعطافپذیری گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری و قلیاییت با استفاده از طیفهای نوری تکمیلی: ارزیابی دستگاه فتوسنتزی
محمدرضا ملک زاده - حمیدرضا روستا
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
هاشم خندان بارانی - نرجس سنچولی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2