0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
استفاده از کودهای زیستی و کاهش سموم شیمیایی در کشاورزی
نویسندگان :
زینب فیروزبخت
1
قباد جلالی
2
حمیدرضا علیزاده
3
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
آلودگی محیطزیست،سموم شیمیایی،کودهای زیستی،میکروارگانیسمهای مفید
چکیده :
در دهههای اخیر، افزایش استفاده از کودها و سموم شیمیایی در کشاورزی به مشکلات زیستمحیطی و بهداشتی متعددی از جمله آلودگی منابع آبی، تخریب خاک، کاهش تنوع زیستی، و تأثیرات منفی بر سلامت انسان و سایر موجودات زنده منجر شده است. در پاسخ به این چالشها، کودهای زیستی بهعنوان یک جایگزین پایدار و کمخطر مورد توجه قرار گرفتهاند. این کودها حاوی میکروارگانیسمهای مفید مانند باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن و قارچهای میکوریزا هستند که نقش مهمی در بهبود تغذیه گیاهی، افزایش حاصلخیزی خاک، و کاهش نیاز به کودهای شیمیایی دارند. علاوه بر بهبود رشد گیاهان، کودهای زیستی میتوانند با تقویت سیستم ایمنی گیاهان و افزایش مقاومت آنها در برابر تنشهای زیستی و غیرزیستی، نیاز به استفاده از سموم شیمیایی را کاهش دهند. از مزایای دیگر این کودها میتوان به کاهش انتشار گازهای گلخانهای، بهبود کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی و کاهش هزینههای تولید اشاره کرد. با این حال، چالشهایی همچون پایداری و کارایی کودهای زیستی در شرایط مختلف، هزینههای اولیه تولید و توزیع، و آگاهی محدود کشاورزان درباره نحوه استفاده از این محصولات، از موانع اصلی در توسعه و پذیرش گسترده آنها بهشمار میرود. این مقاله مروری به بررسی انواع کودهای زیستی، مکانیسمهای عملکرد کودهای زیستی، تأثیر آنها بر کاهش مصرف سموم شیمیایی، مزایا و محدودیتهای آنها، و راهکارهای توسعه این کودها در راستای کشاورزی پایدار میپردازد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
مروری بر تولید پروتئین تکیاخته از ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی
فاطمه رحمانی برکادهی - عباس عابدفر
ارزیابی کارایی انرژی تولید گندم با استفاده از برنامهریزی ریاضی
علیرضا خوشرو
Effectiveness of Sodium Alginate Edible Coating in Preserving the Quality of Citrus Fruit (Citrus clementina) during Storage
Golrokh Heidari krush - Somayeh Rastegar - Asghar Ramezanian - Hadi Hashemi gahruie
بررسی تأثیرات زیست محیطی تولید گندم در نظامهای کشاورزی متنوع: چالشها و راهکارها
احسان باقری - هیمن خودکام
نقش بیداری اسلامی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران
سید سعید حاجی زاده - زهره نامداری منفرد
اولین گزارش ویروس ساقه آبلهای سیب (Apple stem pitting virus (Foveavirus mali) , ASPV) از باغات گلابی در استان کرمان
نجمه عظیمی - احمد حسینی - خلیل ملک زاده
اثر درجه حرارت آب بر زنده مانی، رشد، عوامل بیوشیمیایی خون و تحمل به استرس دستکاری حاد در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
سعید زاهدی - نیکتا میرحسینی
توسعه کاربردهای بستهبندی پایدار موادغذایی از فیلمهای ترکیبی کیتوزان/پلیوینیلالکل
حدیثه صادق زاده بجندی - ثمین صمدزاد - طرلان کرامتی - محمدحسین عبدلی حسین آبادی
مطالعهی اثر محلولپاشی اسيد آمينه آرژینین بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دانهالهای پسته رقم بادامی ریز زرند تحت تنش سرما
حسین سجادیان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2