0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر بیوچار کود دامی بر کاهش تنش میکرو پلاستیک PVC در گیاه گاوزبان
نویسندگان :
اسما نجارزاده
1
محمدحسین صیادی
2
سارا امامی
3
فاطمه نبوی
4
ریحانه ابراهیمی
5
1- مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر، دانشگاه شهید باهنر کرمان.
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- دانشگاه شهید باهنر کرمان
4- دانشگاه شهید باهنر کرمان
5- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
آلودگی خاک،آلودگیهای محیط زیست،امنیت غذایی
چکیده :
هدف: آلودگی با میکروپلاستیک ها به یک موضوع مهم در سطح جهان تبدیل شده است. میکرو پلاستیک ها با تاثیر مخرب بر خصوصیات رشدی و فیزیولوژیک گیاهان باعث کاهش عملکرد آن ها می شوند. در این مطالعه به منظور بررسی بیوچار کود دامی بر کاهش تنش میکروپلاستیک PVC، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل در گلخانه مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر اجرا شد. مواد و روشها: فاکتورهای آزمایش شامل بیوچار کود دامی در دو سطح (0 ، 25/1 درصد وزنی) و PVC در 5 سطح (0,5,10,100,500 mg/kg) بود. نتایج: نتایج نشان داد افزایش غلظت pvc تاثیر بازدارندهای بر رشد گیاه داشت، این تاثیر در سطوح بالای صد میلی گرم در هر کیلوگرم خاک کاملا مشهود بود. تعداد گل، تعداد برگ، وزن اندام هوایی و وزن ریشه به طور معنی داری با افزایش pvc کاهش یافت. در سطح آلودگی صد میلی گرم بر کیلوگرم وزن ریشه و اندام هوایی 53 و 34 درصد و در سطح آلودگی 500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن ریشه و اندام هوایی به میزان 74 و 52 درصد نسبت به تیمار کنترل کاهش یافت. استفاده از بیوچار کود دامی باعث کاهش اثرات منفی میکرو پلاستیک PVC شد، به طوری که استفاده از بیوچار کود دامی در سطح آلودگی 100میلی گرم بر کیلوگرم باعث افزایش وزن ریشه و اندام هوایی به میزان 37 و 42 درصد شد. این افزایش در سطح آلودگی 500 میلی گرم بر کیلوگرم 26 و 34 درصد بود. نتیجهگیری: بیوچار با تاثیر مثبت بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک مانند گروه های عاملی، ظرفیت تبادل کاتیونی و دسترسی گیاه به عناصر غذایی باعث افزایش حاصلخیزی خاک و کاهش اثرات تنش pvc در گیاه می شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مطالعه ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و کانیشناسی پدیده گردوغبار
معصومه سرمست
اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی آرین
محمد دیانی - شیرین هنربخش - سیدداود شریفی - علی کلانتری حصاری
Bio-Based Packaging in the Food Industry: Challenges, Market Trends, Future Prospects
Zeinab Khosravi Ghareche - Mohammadreza Rezaeigolestani
Artificial Intelligence: A Practical and Satisfying Tool for Ensuring the Safety and Quality of Seafood Products
Alireza Rabiepour - Fatemeh Zahmatkesh - Aria Babakhani
مروری بر کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی (به ویژه آبزی پروری)
مهین ریگی
استخراج آنزیم از ضایعات غذایی
ستایش کرمعلی - محمدیار حسینی
نقش صنعت بذر نوآور در افزایش بهرهوری کشاورزی و امنیت غذایی
علیرضا کرباسی - سارا بزرگ چنانی
فیتوپلاسمای عامل تورم جوانه تهدید جدی برای مزارع گوجه¬فرنگی ارومیه
مرتضی مهدی حسن - مینا راستگو
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر انرژی گسیختگی پسته دهان
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
مروری بر کاربرد الگوریتمهای یادگیری ماشین در ایمنی مواد غذایی
فاطمه زریسفی کرمانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4