0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر بیوچار کود دامی بر کاهش تنش میکرو پلاستیک PVC در گیاه گاوزبان
نویسندگان :
اسما نجارزاده
1
محمدحسین صیادی
2
سارا امامی
3
فاطمه نبوی
4
ریحانه ابراهیمی
5
1- مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر، دانشگاه شهید باهنر کرمان.
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- دانشگاه شهید باهنر کرمان
4- دانشگاه شهید باهنر کرمان
5- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
آلودگی خاک،آلودگیهای محیط زیست،امنیت غذایی
چکیده :
هدف: آلودگی با میکروپلاستیک ها به یک موضوع مهم در سطح جهان تبدیل شده است. میکرو پلاستیک ها با تاثیر مخرب بر خصوصیات رشدی و فیزیولوژیک گیاهان باعث کاهش عملکرد آن ها می شوند. در این مطالعه به منظور بررسی بیوچار کود دامی بر کاهش تنش میکروپلاستیک PVC، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل در گلخانه مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر اجرا شد. مواد و روشها: فاکتورهای آزمایش شامل بیوچار کود دامی در دو سطح (0 ، 25/1 درصد وزنی) و PVC در 5 سطح (0,5,10,100,500 mg/kg) بود. نتایج: نتایج نشان داد افزایش غلظت pvc تاثیر بازدارندهای بر رشد گیاه داشت، این تاثیر در سطوح بالای صد میلی گرم در هر کیلوگرم خاک کاملا مشهود بود. تعداد گل، تعداد برگ، وزن اندام هوایی و وزن ریشه به طور معنی داری با افزایش pvc کاهش یافت. در سطح آلودگی صد میلی گرم بر کیلوگرم وزن ریشه و اندام هوایی 53 و 34 درصد و در سطح آلودگی 500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن ریشه و اندام هوایی به میزان 74 و 52 درصد نسبت به تیمار کنترل کاهش یافت. استفاده از بیوچار کود دامی باعث کاهش اثرات منفی میکرو پلاستیک PVC شد، به طوری که استفاده از بیوچار کود دامی در سطح آلودگی 100میلی گرم بر کیلوگرم باعث افزایش وزن ریشه و اندام هوایی به میزان 37 و 42 درصد شد. این افزایش در سطح آلودگی 500 میلی گرم بر کیلوگرم 26 و 34 درصد بود. نتیجهگیری: بیوچار با تاثیر مثبت بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک مانند گروه های عاملی، ظرفیت تبادل کاتیونی و دسترسی گیاه به عناصر غذایی باعث افزایش حاصلخیزی خاک و کاهش اثرات تنش pvc در گیاه می شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تخریب اراضی و تأثیر آن بر کشاورزی: چالشها، علل، پیامدها و راهکارها
زهره الویار - معصومه مصطفائی
Artificial Intelligence: A Practical and Satisfying Tool for Ensuring the Safety and Quality of Seafood Products
Alireza Rabiepour - Fatemeh Zahmatkesh - Aria Babakhani
مروری برتاثیر استفاده از پروتئینهای تکیاخته با تمرکز بر پروتئینهای باکتریایی در جیره غذایی بر شاخصهای زیستی آبزیان
ساجده اسکافی نوغانی - امید صفری
بررسی اثرات ریزگردها و توسعه معدنکاوی بر کشاورزی و محیط زیست و راهکارهای کنترل آنها در مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - سید ابراهیم نبوی چاشمی - نگار عبدالرحیمی
از مزرعه تا سفره: نقش روغن دارچین در کاهش آفات و افزایش تولید مواد غذایی سالم
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
همبستگی انرژی و کشاورزی: کاوش در آیندهی کاربردهای هوش مصنوعی
مرتضی ادیبیان - محمد جواد ادیبیان - محمد حسین تنورساز
کارایی علفکشهای مختلف در کنترل سوروف (Echinochola cruss-galli L.) در روش خشکهکاری برنج
روح الله کاظمی راد - مهرو مجتبایی زمانی
ارزیابی اثرات اجتماعی توسعه سامانههای نوین آبیاری در دشت جیرفت*
شاپور کوهستانی بهرآسمان - علی شهدادی
نقش شناساگرهای دما-زمان در ارتقای امنیت غذایی و بهبود بستهبندی محصولات کشاورزی
محمدرضا عفیفی - هانیه باقری کیا
بررسی صفات رویشی ارقام جديد و ژنوتیپ¬های امیدبخش به روی دو پایه بذری به و زالزالک
مشهید هناره - حسن اکبری - حمید عبدالهی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2