0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر سلنیم بر کاهش پوکی در پسته (Pistacia vera L.) رقم اوحدی
نویسندگان :
صادق یافرهادیان
1
زهرا پاک کیش
2
سهیلا محمدرضاخانی
3
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان
کلمات کلیدی :
پسته،خندانی،سلنیوم
چکیده :
پسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی در ایران می باشد، بنابراین استفاده از راهکارهایی که کیفیت این محصول را افزایش دهد، بسیار مورد توه محققین می باشد و در سطح دنیا ارزش تغذیه ای بالایی دارد.سلنیوم یکی از عناصر مهم در تغذیه درختان میوه و حتی انسان می باشد که کاربرد آن به صورت محلول پاشی در درختان میوه و بدین صورت وارد زنجیره غذای شدن بسیار حایز اهمیت می باشد. امروزه از عناصر غذایی در مراحل مختلف رشد درختان میوه به منظور بهبود رشد رویشی و زایشی در بسیاری از محصولات کشاورزی در دنیا استفاده می شود. تا کنون تحقیقات زیادی در جهت افزایش رشد رویشی و زایشی پسته انجام شده است. هدف از انجام این تحقیق، کاهش درصد پوکی، افزایش درصد خندانی وافزایش وزن میوه با استفاده از تیمار نانوذرات سلنیوم (0، 5/0 و 1 میلی گرم بر لیتر) روی پسته رقم اوحدی بوده است. بدین منظور محلول پاشی روی درختان در 40 روز بعد از تمام گل و آزمایش به صورت یک آزمایش طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. مقایسه میانگین ها نشان داد تیمار سلنیوم یک میلی گرم بر لیتر تاثیر معنی داری در افزایش وزن میوه و درصد خندانی و کاهش پوکی نسبت به شاهد داشتند. طبق نتایج، تیمار سلنیوم یک میلی گرم بر لیتر بهترین اثر را داشته است. بنابراین استفاده از این ماده می تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت و پر شدن مغز میوه پسته داشته باشد و ارزش تجاری آنرا افزایش دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
محورهای مهم حوزه شیلات در بهبود وضعیت امنیت غذایی کشور
رضا رضانژاد
اثر ملاتونین و گابا روی رشد و عملکرد توت فرنگی در شرایط مزرعه
ناصر عسکری - محمد امین چروگ گرگیچ
Nano-Magnetic Iron Nanoparticles: A Cutting-Edge Approach to Mitigating Biotic Stresses in Plants
Leili Salahshour - Nader Bahramifar
پاسخهای عملکرد و اجزای عملکرد دانه گندم به کاربرد عناصر روی و گوگرد
مصطفی احمدی - صدیقه احمدی
Perspective of Nanosensors in Food Quality Evaluation
Zahra Izadi
بررسی حذف زیستی فلزات سنگین از محیطهای آبی توسط جنس باسیلوس
شکوفه السادات اعتمادزاده - نرگس بالاور
اثر کاربرد بیوچار و تلقیح با میکوریزا بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک و کارایی مصرف آب زرینگیاه در شرایط کمآبیاری
مرضیه بشارتی فر - غلامرضا خواجویی نژاد - عنایت الله توحیدی نژاد - جلال قنبری
ارزشگذاری سیبزمینی ارگانیک با نشان سیب سلامت در شهر شیراز
صمد عرفانی فر
تاثیر تنش اکسیداتیو بر برخی شاخصهای بیوشیمایی پنج رقم گندم نان
آمنه قاسمی مصرمی - سوسن قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی اسفیازی - محمد جعفر هدایتی - محمد حسین جمال آبادی
بهینهسازی تکثیر شیرین بیان در کشاورزی پایدار: راهکارهای نوین برای مناطق شور
رستم یزدانی بیوکی - محمدهادی راد - حسین بیرامی - امیر پرنیان - ولی سلطانی گردفرامرزی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4