0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر سلنیم بر کاهش پوکی در پسته (Pistacia vera L.) رقم اوحدی
نویسندگان :
صادق یافرهادیان
1
زهرا پاک کیش
2
سهیلا محمدرضاخانی
3
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان
کلمات کلیدی :
پسته،خندانی،سلنیوم
چکیده :
پسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی در ایران می باشد، بنابراین استفاده از راهکارهایی که کیفیت این محصول را افزایش دهد، بسیار مورد توه محققین می باشد و در سطح دنیا ارزش تغذیه ای بالایی دارد.سلنیوم یکی از عناصر مهم در تغذیه درختان میوه و حتی انسان می باشد که کاربرد آن به صورت محلول پاشی در درختان میوه و بدین صورت وارد زنجیره غذای شدن بسیار حایز اهمیت می باشد. امروزه از عناصر غذایی در مراحل مختلف رشد درختان میوه به منظور بهبود رشد رویشی و زایشی در بسیاری از محصولات کشاورزی در دنیا استفاده می شود. تا کنون تحقیقات زیادی در جهت افزایش رشد رویشی و زایشی پسته انجام شده است. هدف از انجام این تحقیق، کاهش درصد پوکی، افزایش درصد خندانی وافزایش وزن میوه با استفاده از تیمار نانوذرات سلنیوم (0، 5/0 و 1 میلی گرم بر لیتر) روی پسته رقم اوحدی بوده است. بدین منظور محلول پاشی روی درختان در 40 روز بعد از تمام گل و آزمایش به صورت یک آزمایش طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. مقایسه میانگین ها نشان داد تیمار سلنیوم یک میلی گرم بر لیتر تاثیر معنی داری در افزایش وزن میوه و درصد خندانی و کاهش پوکی نسبت به شاهد داشتند. طبق نتایج، تیمار سلنیوم یک میلی گرم بر لیتر بهترین اثر را داشته است. بنابراین استفاده از این ماده می تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت و پر شدن مغز میوه پسته داشته باشد و ارزش تجاری آنرا افزایش دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بخار فوق گرم: رویکردی جدید برای کاهش بار میکروبی و متابولیتها در فرآوری مواد غذایی
هدیه صادق احمدی - هادی ابراهیم نژاد - فاطمه سرکوهی
تحلیل مدیریت پسماند دامپروری با رویکرد اقتصاد چرخهای
کیانوش مهدی پور - علیرضا کرباسی - سید علی اصغر قرشی
تاثیر روغن زیتون بر خواص مکانیکی فیلمهای خوراکی ژلاتین برای استفاده در بستهبندیهای خوراکی
آرین نهال کار - احمد رجایی نجف آبادی - حسین میرزایی مقدم
پیامدهای تنش شوری بر جوانهزنی و استقرار گیاهچه ارقام تجاری گندم
میترا جباری - نفیسه مهدی نژاد - خالد سلیمی
بررسي ویژگيهاي فيزيكوشيميايي نشاستهي حاصل از ارقام مختلف سيب زميني
آرش جعفرزاده شایان - اسمعیل نصیری - زهرا اسپرورینی
بررسی کاربردهای اخیر فناوری مایکروویو به عنوان روش جدید خشک کردن مواد غذایی
محمدرضا بذرافشان - سید حسین حسینی قابوس
ارزیابی روشهای مختلف تهیه قلمه برگ برای بهینهسازی افزایش زامیفولیا
نفیس عاشوری - شیرین دیانتی دیلمی - سهیل کریمی
مروری بر خواص کود عصاره جلبک دریایی به عنوان کود زیستی سازگار
محمد حسن جعفری صیادی - سید محمد احمدیان
اثر دما، خشکی و شوری بر صفات فیزیولوژیکی گیاهان دارویی خرفه (Portulaca oleracea L.)، شنبلیه (Borago officinalis L.)، گل گاو زبان (Borago officinalis L.) و گل راعی (Hypericum perforatum L.)
رضا میرزائیان دهکردی
Potential Use of Wastewater from the Synthesis of Quercetin-Selenium Nanoparticles in Wheat Growth and Bromus Weed Control
Azam Chahardoli - Ali Mostafaei
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2