0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
نقش شناساگرهای دما-زمان در ارتقای امنیت غذایی و بهبود بستهبندی محصولات کشاورزی
نویسندگان :
محمدرضا عفیفی
1
هانیه باقری کیا
2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
2- دانشگاه تربیت مدرس
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،بسته بندی هوشمند،شتاساگر دما-زمان،کنترل کیفیت،کاهش ضایعات
چکیده :
هدف: امنیت غذایی و کاهش ضایعات از چالشهای مهم صنایع کشاورزی و غذایی است. شناساگرهای دما-زمان (TTI) بهعنوان بخشی از بستهبندی هوشمند، ابزارهایی نوین برای پایش شرایط نگهداری و حملونقل مواد غذایی محسوب میشوند. هدف این پژوهش بررسی کارکرد، مزایا و چالشهای این فناوری در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و غذایی است .یافتهها: شناساگرهای دما-زمان در مدلهای انتشاری، آنزیمی، میکروبی، پلیمری و فتوکرومیک طراحی شدهاند که هر یک با استفاده از تغییر رنگ، تغییر شکل مکانیکی یا واکنشهای شیمیایی، کیفیت نگهداری محصول را نمایش میدهند. نتایج پژوهش نشان میدهد که استفاده از این فناوری در بستهبندی محصولات کشاورزی، منجر به بهبود کنترل کیفیت، کاهش فساد، افزایش ایمنی مصرفکننده و بهینهسازی زنجیره تأمین شده است. در کشورهای پیشرفته این فناوری بهصورت گسترده در محصولات لبنی، پروتئینی، میوهها و سبزیجات استفاده میشود. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: برای توسعه این فناوری در صنایع کشاورزی ایران، نیاز به تحقیقات جامع درباره امکان بومیسازی، بهینهسازی هزینه تولید و ارزیابی عملکرد این شناساگرها در شرایط مختلف آبوهوایی وجود دارد. همچنین بررسی اثرات زیستمحیطی و اقتصادی این فناوری در کاهش ضایعات غذایی و افزایش بهرهوری زنجیره تأمین ضروری است. نتیجهگیری: شناساگرهای دما-زمان ابزارهایی مؤثر در افزایش امنیت غذایی و کاهش ضایعات هستند. بومیسازی و توسعه این فناوری در صنعت کشاورزی ایران، نیازمند حمایت پژوهشی و اجرایی است تا بتوان از مزایای آن در بهینهسازی زنجیره تأمین مواد غذایی بهرهبرداری کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
متابولومیکس مقایسه¬ای ارقام مقاوم و حساس گندم آلوده به ویروس موزائیک رگه¬ای گندم در شرایط دمایی بهینه
فریده فرح بخش - زهرا امجدی - حبیب الله حمزه زرقانی - امیر مساح - محسن یاسایی - ویکتور مانوئل رودریگز گرانا
بررسی عوامل مؤثر بر تابآوری کشاورزی شهری
علیرضا کرباسی - سید علی اصغر قرشی
نقش شناساگرهای دما-زمان در ارتقای امنیت غذایی و بهبود بستهبندی محصولات کشاورزی
محمدرضا عفیفی - هانیه باقری کیا
Lippia citriodora (lemon verbena): A Comprehensive Review of its Medicinal and Culinary Applications Accounting Phytochemistry
Mohammad-Reza Jalali - Mina Amani
بررسی انواع پلیمرها جهت استفاده در درون پوشانی مواد زیست فعال
اعظم دلاوری کاریزی - مجتبی کیخاصابر
مروری بر کمپیلوباکتریوز مرتبط با مصرف گوشت طیور
امیرحسین عسکری بهرآسمان - رضا دژکام
بررسی اثر تغییر اقلیم بر پراکنش و پویایی حشرات آفت
پریسا اسحاقی - وحید اعتماد - محمدابراهیم فرآشیانی - شهرام خلیقی سیگارودی - محمدحسین ارسلانلو
ارزیابی رهاسازی فسفر از کودهای حیوانی و لجن فاضلاب طی زمان¬های مختلف گرماگذاری در یک خاک آهکی
لیلا زارع - عبدالمجید رونقی
بررسی تاثیر پلاسمای سرد به همراه اسانس میخک هندی بر افزایش مدت ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
بررسی تاثیر آمینو اسید، جلبک دریایی و زمان محلول پاشی بر عملکرد، اجزای عملکرد و ویژگیهای فیتو شیمیایی گیاه دارویی ریحان
رضا ابراهیمی - مهران محمودی - یوسف نیک نژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4