0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
نقش شناساگرهای دما-زمان در ارتقای امنیت غذایی و بهبود بستهبندی محصولات کشاورزی
نویسندگان :
محمدرضا عفیفی
1
هانیه باقری کیا
2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
2- دانشگاه تربیت مدرس
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،بسته بندی هوشمند،شتاساگر دما-زمان،کنترل کیفیت،کاهش ضایعات
چکیده :
هدف: امنیت غذایی و کاهش ضایعات از چالشهای مهم صنایع کشاورزی و غذایی است. شناساگرهای دما-زمان (TTI) بهعنوان بخشی از بستهبندی هوشمند، ابزارهایی نوین برای پایش شرایط نگهداری و حملونقل مواد غذایی محسوب میشوند. هدف این پژوهش بررسی کارکرد، مزایا و چالشهای این فناوری در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و غذایی است .یافتهها: شناساگرهای دما-زمان در مدلهای انتشاری، آنزیمی، میکروبی، پلیمری و فتوکرومیک طراحی شدهاند که هر یک با استفاده از تغییر رنگ، تغییر شکل مکانیکی یا واکنشهای شیمیایی، کیفیت نگهداری محصول را نمایش میدهند. نتایج پژوهش نشان میدهد که استفاده از این فناوری در بستهبندی محصولات کشاورزی، منجر به بهبود کنترل کیفیت، کاهش فساد، افزایش ایمنی مصرفکننده و بهینهسازی زنجیره تأمین شده است. در کشورهای پیشرفته این فناوری بهصورت گسترده در محصولات لبنی، پروتئینی، میوهها و سبزیجات استفاده میشود. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: برای توسعه این فناوری در صنایع کشاورزی ایران، نیاز به تحقیقات جامع درباره امکان بومیسازی، بهینهسازی هزینه تولید و ارزیابی عملکرد این شناساگرها در شرایط مختلف آبوهوایی وجود دارد. همچنین بررسی اثرات زیستمحیطی و اقتصادی این فناوری در کاهش ضایعات غذایی و افزایش بهرهوری زنجیره تأمین ضروری است. نتیجهگیری: شناساگرهای دما-زمان ابزارهایی مؤثر در افزایش امنیت غذایی و کاهش ضایعات هستند. بومیسازی و توسعه این فناوری در صنعت کشاورزی ایران، نیازمند حمایت پژوهشی و اجرایی است تا بتوان از مزایای آن در بهینهسازی زنجیره تأمین مواد غذایی بهرهبرداری کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در تشخیص بیماریهای گیاهی
نسرین سیدی
بررسی پالایش خاکهای آلوده به فلزات سنگین با استفاده از درختان
بهروز کرد - امین خادمی - سارا پورعباسی
مروری بر کاربردهای ترکیبات پریبیوتیک در صنایع غذایی
رضا پورحسنی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
مدیریت پایدار منابع آب و انرژی در راستای دستیابی به امنیت غذایی در استان چهارمحالوبختیاری
مریم صدیقی هفشجانی - مصطفی کرباسیون - حسنا ابراهیمی حسین آبادی
تغييرات فيزيولوژیکی و مورفولوژیکی خيار رقم سوپردومينوس در برابر آلودگی به ویروس موزائيک هندوانه
فاطمه سلیمانی - اسرا سالاری - مریم مظاهری-تیرانی - سیده عاطفه حسینی
اثرات آب شور بر ویژگیهای میکرو و ماکرو تیبیا: ارزیابی منابع آلی سلنیوم در جوجههای گوشتی
محمد دیانی - شیرین هنربخش - علی کلانتری حصاری - سیدداود شریفی
بررسی الگوی بیان ژن هیدروکسی استروئید دهیدروژناز (HSD) بااستفاده از آنالیز میکرواری هیپوفیز قدامی دو لاین سبک و سنگین وزن مرغ گوشتی
یدالله بدخشان
مطالعه اسیدهای چرب روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت، راهکاری برای استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی
نجمه سلیمانی - بهمن پناهی - فاطمه دریجانی
مسائل اخلاقی، حقوقی و اجتماعی بهکارگیری هوش مصنوعی: با تأکید بر بخش کشاورزی
زیبا سلیمانی - خدیجه سلیمانی - زینب مرادی یگانه
Bioethanol Production Potential from Cellulosic Biomass in Iran: Current Prospects and Future Prospects
Samaneh Torabi - Seyed Reza Hassanbeigi
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2