0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مقایسه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و بررسی مزیتهای آرد سه واریته کینوا با نگاه به راهبردهای امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران
نویسندگان :
مسعود تقی زاده
1
حسام الدین آخوندزاده
2
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
آرد کینوا،امنیت غذایی ایران،ویژگیهای فیزیکوشیمیایی،خواص عملکردی
چکیده :
امروزه حکمرانی غذا و امنیت غذایی از مهمترین شئون حاکمیت به شمار میروند. حفظ استقلال و برتری در تولید و توزیع عادلانه منابع سالم، پایدار و ارزانقیمت غذا در میان جامعه تحت حاکمیت از مهمترین دغدغههای دولتها در سراسر جهان به شمار میرود. در این پژوهش ضمن اندازه گیری خواص شیمیایی سه واریته پر کاربرد کینوا هر سه نوع سفید، قرمز و سیاه، آن ها را با خواص دانههای مشابه نیز مقایسه نموده و مهمترین مزیتهای این دانه در ارتقا مؤلفههای امنیت غذایی با نگاه به سند راهبردی امنیت غذایی و چشمانداز حاکمیت غذایی جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفتهاند. در نهایت نشان داد که مشخصاً میزان چربی در واریته قرمز، میزان کربوهیدرات و خاکستر در واریته سفید و میزان رطوبت و چربی در واریته سیاه بیش از دو واریته دیگر بود. در مقایسه با سایر دانهها نیز چربی در کینوا مشابه گندم و بیش از برنج و جو بود. در زمینه خواص عملکردی نیز باید اشاره نمود که کمینه میزان حلالیت پروتئین در 5/4 pH= (که نقطه ایزوالکتریک پروتئین هاست) و بیشینه این مقدار، در9 pH= مشاهده گردید، همچنین محاسبات نشان داد جذب آب و روغن در آرد این دانه بسیار بالاست. بیشینه مقدار مشاهده شده در اندازهگیری کفکنندگی و پایداری آن، در 6pH= و واریته سفید بود و حداکثر پایداری نیز در زمان 30 دقیقه ثبت شد. در انتها نیز نتایج حاصل از بررسی خاصیت امولسیونکنندگی و پایداری امولسیون نشان داد، بیشینه این ویژگی در9 pH= در واریته سفید و بهینهترین زمان پایداری نیز، 30 دقیقه در همین واریته است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی انواع پلیمرها جهت استفاده در درون پوشانی مواد زیست فعال
اعظم دلاوری کاریزی - مجتبی کیخاصابر
مروری بر فناوریهای نوین حفاظت آب و خاک با تأکید بر کاربرد آنها در مدیریت حوضههای آبخیز
سیده فائزه لاهوتی نسب
اثر ال-کارنیتین و متیونین بر خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی
فاطمه آباریان - مژگان مظهری - امیدعلی اسماعیلی پور - زهرا رنجبری نسب
تاثیر ماکروجلبکها بر عملکرد جوجههای گوشتی
علی حسین پیرای - رضا مهدوی - حسنا حاجاتی - جمیل بهرام پور
مروری بر کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی (به ویژه آبزی پروری)
مهین ریگی
مروری بر اثرات استفاده از تفاله انگور در تغذیه برهها بر برخی خصوصیات لاشه
جمیل بهرام پور - علی حسین پیرای
تخریب اراضی و تأثیر آن بر کشاورزی: چالشها، علل، پیامدها و راهکارها
زهره الویار - معصومه مصطفائی
فیتوپلاسمای عامل تورم جوانه تهدید جدی برای مزارع گوجه¬فرنگی ارومیه
مرتضی مهدی حسن - مینا راستگو
کارایی علفکشهای مختلف در کنترل سوروف (Echinochola cruss-galli L.) در روش خشکهکاری برنج
روح الله کاظمی راد - مهرو مجتبایی زمانی
بررسی تنوع ژنتیکی عملکرد و خصوصیات کیفی تعدادی از ژنوتیپهای برنج
نادعلی باقری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4