0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مقایسه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و بررسی مزیتهای آرد سه واریته کینوا با نگاه به راهبردهای امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران
نویسندگان :
مسعود تقی زاده
1
حسام الدین آخوندزاده
2
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
آرد کینوا،امنیت غذایی ایران،ویژگیهای فیزیکوشیمیایی،خواص عملکردی
چکیده :
امروزه حکمرانی غذا و امنیت غذایی از مهمترین شئون حاکمیت به شمار میروند. حفظ استقلال و برتری در تولید و توزیع عادلانه منابع سالم، پایدار و ارزانقیمت غذا در میان جامعه تحت حاکمیت از مهمترین دغدغههای دولتها در سراسر جهان به شمار میرود. در این پژوهش ضمن اندازه گیری خواص شیمیایی سه واریته پر کاربرد کینوا هر سه نوع سفید، قرمز و سیاه، آن ها را با خواص دانههای مشابه نیز مقایسه نموده و مهمترین مزیتهای این دانه در ارتقا مؤلفههای امنیت غذایی با نگاه به سند راهبردی امنیت غذایی و چشمانداز حاکمیت غذایی جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفتهاند. در نهایت نشان داد که مشخصاً میزان چربی در واریته قرمز، میزان کربوهیدرات و خاکستر در واریته سفید و میزان رطوبت و چربی در واریته سیاه بیش از دو واریته دیگر بود. در مقایسه با سایر دانهها نیز چربی در کینوا مشابه گندم و بیش از برنج و جو بود. در زمینه خواص عملکردی نیز باید اشاره نمود که کمینه میزان حلالیت پروتئین در 5/4 pH= (که نقطه ایزوالکتریک پروتئین هاست) و بیشینه این مقدار، در9 pH= مشاهده گردید، همچنین محاسبات نشان داد جذب آب و روغن در آرد این دانه بسیار بالاست. بیشینه مقدار مشاهده شده در اندازهگیری کفکنندگی و پایداری آن، در 6pH= و واریته سفید بود و حداکثر پایداری نیز در زمان 30 دقیقه ثبت شد. در انتها نیز نتایج حاصل از بررسی خاصیت امولسیونکنندگی و پایداری امولسیون نشان داد، بیشینه این ویژگی در9 pH= در واریته سفید و بهینهترین زمان پایداری نیز، 30 دقیقه در همین واریته است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثر حس تعلق مکانی بر تمایل به پرداخت جهت احیا تالاب جازموریان: مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه جیرفت
محسن عادلی ساردوئی
بررسی اثر ترکیب هیدروژل و کود NPK بر رشد نهال خیار
علی برنوسی - محمدرضا زمانی - قاسم رضا نژاد - علیرضا منصوریان
بررسی تمایل کشاورزان حوزه غرب جازموریان نسبت به بذرهای اصلاحشده با مقاومت به تنشهای محیطی
محسن عادلی ساردوئی - محمد خداوردیزاده
برآورد کیفیت آبخوانهای دشت البرز برای مصارف کشاورزی و آب شرب
مهدی هدایت پور - حمیدرضا ربیعی فر - حسین حسن پور درویشی - رضا شیرین آبادی - سعید فرخی زاده
تأثیر سن، جنس، ناحیه بدن و وضعیت فیزیولوژیکی بر قطر الیاف گوسفندان کرمانی
فاطمه نسب پور - روح الله میرمحمودی - ارسلان برازنده - یدالله بدخشان
جزایر بیماریزایی سالمونلا
فرزانه جلدی - سید مصطفی پیغمبری
توسعه کاربردهای بستهبندی پایدار موادغذایی از فیلمهای ترکیبی کیتوزان/پلیوینیلالکل
حدیثه صادق زاده بجندی - ثمین صمدزاد - طرلان کرامتی - محمدحسین عبدلی حسین آبادی
اثر درجه حرارت آب بر زنده مانی، رشد، عوامل بیوشیمیایی خون و تحمل به استرس دستکاری حاد در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
سعید زاهدی - نیکتا میرحسینی
توسعه پایدار توسعه روستایی بر تاکید در دانش بومی
بهمن خسرویپور
مدیریت پایدار منابع دریایی و کشاورزی در راستای توسعه اقتصاد
بهار خلیلی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2