0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
محورهای مهم حوزه شیلات در بهبود وضعیت امنیت غذایی کشور
نویسندگان :
رضا رضانژاد
1
1- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،شیلات،آبزیان
چکیده :
امنیت غذایی بنابر تعریف سازمان ملل در سال ۱۹۸۶، دسترسی همه مردم به غذای کافی در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم است. طبق این تعریف موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت غذا سه رکن اصلی میباشند. یکی از حوزه های مهم تولید غذا در دنیا و کشور ایران حوزه شیلات می باشد که می تواند با توجه به تولید آبزیان متنوع شامل انواع ماهیان، میگوها، سخت پوستان، نرم تنان، جلبکها و ... نقش بسزایی در کمک به تحقق امنیت غذایی در سطح ملی ایفا نماید. حوزه شیلات که شامل آبزی پروی، صید و صیادی و فرآوری و صنایع تکمیلی آن می باشد می تواند طبق تعریف امنیت غذایی در هر سه محور نقش آفرینی کند. در حوزه دسترسی به غذا برای اقشار مختلف بوسیله شیلات، این دسترسی می تواند با تولید انواع آبزیان ارزان برای تامین غذای مردم باشد همچنین شیلات در حوزه پایداری تامین غذا نقش بسزایی دارد چرا که آبزی پروری بر خلاف بسیاری از بخش های تولیدی کشاورزی مثل زراعت باغبانی و... فصلی نمی باشد و امکان تولید انواع آبزیان در طول سال وجود دارد. یکی از حوزه های مهم نقش آفرینی شیلات در حوزه امنیت غذایی بخش سلامت و تامین غذای سالم می باشد طبق اذعان اکثر متخصصان تغذیه پروتئین آبزیان حاوی بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن از جمله اسیدهای آمینه ضروری و هچنین منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3و6 می باشد که نقش این اسیدهای چرب در جلوگیری از برزو بیماری های قلبی عروقی بر کسی پوشیده نیست. وجود تنوع بالا در حوزه شیلات که این تنوع شامل بیش از ده ها نوع آبزی و ماهی با طعم های مختلف یکی دیگر از نقاط قوت شیلات در حوزه امنیت غذایی می باشد چرا که تنوع زیاد پاسخگوی مناسب برای انواع مزاجها و سلایق انسانی در مصرف می باشد. کشور ایران با برخورداری از آبهای شور در خلیج فارس و دریای عمان و همچنین دریای خزر و داشتن ذخایر آب های شیرین و رودخانه ها و چشمه ها در استان های داخلی ظرفیت بسیار زیادی در حوزه افزایش کمیت و میزان تولید آبزیان مختلف دارد که این امر یکی دیگر از حوزه های کلان نقش آفرینی شیلات در امنیت غذایی می باشد. در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف نقش آفرینی حوزه شیلات در امنیت غذایی کشور میپردازیم.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی خصوصیات آنتیباکتریال و فیزیکوشیمیایی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا(SPI) –کربوکسی متیل سلولز(CMC) غنی شده با اسانس دارچین
مریم الیاسی بختیاری - مجید مکبر اصفهانی - فاختک طلیعی - مرضیه اکبرزاده
مروری اصلاح خاکهای سدیمی به روش نانو
آمنه قاسمی مصرمی - محمد جعفر هدایتی - راضیه گزنی - سوسن قاسمی مصرمی - علی توکلی مهر - عنایت الله نیازی اسفیانی - محمد حسین جمال آبادی
Electrochemical Biosensor and its Application in Food Evaluation Process
Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti
Potential Use of Wastewater from the Synthesis of Quercetin-Selenium Nanoparticles in Wheat Growth and Bromus Weed Control
Azam Chahardoli - Ali Mostafaei
اخلاق کشاورزی، راهی برای دستیابی به پایداری کشاورزی و امنیت غذایی
سکینه عبدی
نقش پرندگان مهاجر در انتشار سویههای Salmonella زئونوز و تهدیدات آن برای سلامت عمومی
فاطمه متفکر - امیر حسین رضازاده شیرازی
بررسی کارایی فتوکاتالیستهای بیوچار-نیمهرسانا TiO2 و ZnO در تصفیه آب
حمیرا مسعودی پور
Artificial Intelligence in Food Security and Safety: New Scientific Achievements in Sustainable Agriculture, with a Focus on Iran
Roya Rezaeian-Doloei - Kimia Hosseini - Mohammad Mohsenzadeh
مقایسه اثر کودهای شیمیایی و زیستی بر رشد و عملکرد برنج رقم طارم هاشمی
عارفه حسنوند
تحلیل همدیدی موج سرمایی ژانویه 2022 شمال شرق ایران¬ با تأکید بر پیامدهای آن بر کشاورزی
رقیه ملکی مرشت - برومند صلاحی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2