0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
محورهای مهم حوزه شیلات در بهبود وضعیت امنیت غذایی کشور
نویسندگان :
رضا رضانژاد
1
1- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،شیلات،آبزیان
چکیده :
امنیت غذایی بنابر تعریف سازمان ملل در سال ۱۹۸۶، دسترسی همه مردم به غذای کافی در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم است. طبق این تعریف موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت غذا سه رکن اصلی میباشند. یکی از حوزه های مهم تولید غذا در دنیا و کشور ایران حوزه شیلات می باشد که می تواند با توجه به تولید آبزیان متنوع شامل انواع ماهیان، میگوها، سخت پوستان، نرم تنان، جلبکها و ... نقش بسزایی در کمک به تحقق امنیت غذایی در سطح ملی ایفا نماید. حوزه شیلات که شامل آبزی پروی، صید و صیادی و فرآوری و صنایع تکمیلی آن می باشد می تواند طبق تعریف امنیت غذایی در هر سه محور نقش آفرینی کند. در حوزه دسترسی به غذا برای اقشار مختلف بوسیله شیلات، این دسترسی می تواند با تولید انواع آبزیان ارزان برای تامین غذای مردم باشد همچنین شیلات در حوزه پایداری تامین غذا نقش بسزایی دارد چرا که آبزی پروری بر خلاف بسیاری از بخش های تولیدی کشاورزی مثل زراعت باغبانی و... فصلی نمی باشد و امکان تولید انواع آبزیان در طول سال وجود دارد. یکی از حوزه های مهم نقش آفرینی شیلات در حوزه امنیت غذایی بخش سلامت و تامین غذای سالم می باشد طبق اذعان اکثر متخصصان تغذیه پروتئین آبزیان حاوی بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن از جمله اسیدهای آمینه ضروری و هچنین منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3و6 می باشد که نقش این اسیدهای چرب در جلوگیری از برزو بیماری های قلبی عروقی بر کسی پوشیده نیست. وجود تنوع بالا در حوزه شیلات که این تنوع شامل بیش از ده ها نوع آبزی و ماهی با طعم های مختلف یکی دیگر از نقاط قوت شیلات در حوزه امنیت غذایی می باشد چرا که تنوع زیاد پاسخگوی مناسب برای انواع مزاجها و سلایق انسانی در مصرف می باشد. کشور ایران با برخورداری از آبهای شور در خلیج فارس و دریای عمان و همچنین دریای خزر و داشتن ذخایر آب های شیرین و رودخانه ها و چشمه ها در استان های داخلی ظرفیت بسیار زیادی در حوزه افزایش کمیت و میزان تولید آبزیان مختلف دارد که این امر یکی دیگر از حوزه های کلان نقش آفرینی شیلات در امنیت غذایی می باشد. در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف نقش آفرینی حوزه شیلات در امنیت غذایی کشور میپردازیم.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی خطرات بهداشتی و ایمنی در فرایند تولید و ذخیرهسازی زیستتوده جنگلی برای مقاصد انرژی
احسان باقری - هیمن خودکام
Life Cycle Assessment (LCA) – A Necessity for The Sustainable Food Systems
Mahta Samadi
نقش اطلاعات رقومی خاک در مدیریت خاک
زهره الویار - معصومه مصطفائی
بررسی انگلهای خونی در ماهی کفال طلایی (Liza aurata)دریای خزر
سالار علیزاده - حسین جوان بخت - مهوش هادوی
پتانسیلهای اکولوژیکی و گردشگری تالاب فرهنگ آباد، شهرستان انار، کرمان
محمدحسین صیادی - ُامیر حمزه درخشانی - محمد ابراهیم صحتی ثابت - حسین هادی زاده - امین ترابی فر - حسین میرکی - نجم هادی زاده
ارزیابی اثرات اجتماعی توسعه سامانههای نوین آبیاری در دشت جیرفت*
شاپور کوهستانی بهرآسمان - علی شهدادی
تأثیر کاربرد عصاره جلبکی در افزایش رشد و عملکرد گیاهان گلخانهای
محمدرضا علیزاده جلگه پور - ساناز طراح یزدی - سمیه قاسمی سعادت آبادی
بررسی خواص ضدسرطانی و آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده گیاه پنیرک توسط آنزیم پپسین و فلاورزایم
رویا شهریاری سرحدی - علی نیازی - علی اکبر غلامی - محمدصادق تقی زاده
شیوع سرمی تب کیو در زنان باردار روستایی خرم آباد با استفاده از روش IFA
امین جایدری - ایمان عزیزیار قبادی - شیوا آزادی چگنی
امکانسنجی تولید امولسیون پیکرینگ و کاربرد آن در تولید بستهبندی مواد غذایی
کوثر تقوی - ندا نریمانی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2